Muszyna Złockie WIARUS
Re: Muszyna Złockie WIARUS
Pozdrawiam
manka
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 36 razy
Muszyna Złockie WIARUS
...
co tym bardziej mnie zdziwiło - piszesz, że Muszynę znasz a lokalną komunikację pytasz ...
-
Dagna
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 07 sie 2013 14:37
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 9
- Podziękowano: 2 razy
-
Dagna
- Super Kuracjusz

- Adela
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 12 lip 2014 15:10
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 22 razy
- Podziękowano: 103 razy
-
Dagna
- Super Kuracjusz

Pokoje 2 i 3 osobowe - przy czym 3 to po prostu dostawione łóżko więc ciaśniej i mniej miejsca na rzeczy. Mały przedpokój z szafą w ścianie - dół na wieszaki, wyżej 3 półki, pierwsza półka na wysokości głowy do trzeciej nie sięgnęłam - drzwi przesuwne na słowo honoru się trzymały. Byłam w dwójce - w pokoju miałam prawie nowe meble stół 2 krzesła komoda - 2 szuflady małe 3 duże. Nad łóżkami półki z lampkami. U mnie łóżka były raczej nowe jak reszta mebli poza szafą, ale w innych pokojach stare tapczany, albo każde z innej bajki. Na wyposażeniu taca, łyżeczki i szklanki bez uchwytów, stare radio bez anteny i duży nowy telewizor. Łazienka spora z kabiną prysznicową, 2 ręczniki duży i mały wymieniane w połowie turnusu. Czysto chociaż tapeta z lekka pozrywana i wykładzina podłogowa powycierana. Duży balkon z 2 fotelikami - weźcie swój sznurek do suszenia bo stare się zrywają.
Pilot do TV do wykupienia w recepcji (60 zł za pokój) podobnie czajnik (21 zł). Ogólnodostępne tv i 1(słownie: jeden)
Widoki piękne. Przeszkadzała mi tylko ulica przed ośrodkiem bo samochód słychać jak startujący samolot, dziwna nawierzchnia. Miejsca do spacerów mnóstwo. Tam wszędzie daleko ale spod sanatorium autobusem za 2 zł można dojechać do Muszyny czy Krynicy. Sklep w stronę Muszyny jakieś 20 minut spacerkiem, w stronę Szczawnika troszkę bliżej. Piękne kościoły/cerkwie. Wycieczki ciekawe. Pani dyrektor i recepcjonistka traktują kuracjuszy jako zło konieczne chyba, że to pełnopłatni. Reszta personelu neutralna, raczej zbytniej serdeczności się nie spodziewać.
Kawiarnia malutka, ale i tak raczej pusto było - cena piwa z sokiem to aż 7 zł, a reklamowana na zdjęciach szarlotka raz w tygodniu była. Polecam lody w Dworze Starostów w Muszynie.
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy