Wieniec Zdrój 12 wrzesien 2016

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22

Re: Wieniec Zdrój 12 wrzesien 2016

Post autor: jan19557 »

Ceny też LUX :lol: :lol: :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Oj tam ! Na coś :roll: te pieniądzory trzeba wydawać .
Awatar użytkownika
Polka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 maja 2016 12:51
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Polka »

Graka pisze:Ja dołączę do Was dzień później - zaczynam 13 września. Trochę mnie dziwi, że skierowanie z ZUS-u a terminy różne. :?
A ja obecnie przebywam w tym sanatorium. Wiekszosc ludzi na forum mialo turnus od 18.08 a ja od 19. Takze spokojnie bo akurat to nie ma zadnego znaczenia.
Awatar użytkownika
Graka
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 06 sie 2016 22:05
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Graka »

Polka, skoro już jesteś w Wieńcu to jak jest z ręcznikami, czy są na wyposażeniu czy należy zabrać ze sobą z domu. Wiem, że w niektórych ośrodkach nie dają ręczników.
Jak jest z Wi-fi ; czy jest zasięg w pokoju czy gdzieś w wyznaczonym miejscu?
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ręczniki są na wyposażeniu i można sobie wymienić ale weź i swoje bo jak będziesz miała basen, kąpiele czy borowinę to tamte 2 ci nie wystarczą. Wifi jest zasięg w pokojach, przynajmniej na dolnych piętrach, tylko jest płatny.
Jeszcze nie spotkałem sanatorium które nie daje ręczników.
Elzbieta05
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 29 kwie 2016 20:42
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: Elzbieta05 »

Witam Cię bardzo serdecznie.
Ja obecnie przebywam w sanatorium "JUTRZENKA" w Wienicu Zdrój. Skierowana jestem przez ZUS. Jestem zauroczona tym miejscem. Ten obiekt po generalnym remoncie odpowiada standardom europejskim. Piekne pokoje dwuosobowe z balkonami, suszarką do włosów, czjnikami w pokoju, no telewizor jest odpłatny 3 zł. za dobę, ale nie trzeba go brać. Zabiegów w trakcie turnusu ZUS 109. Jest co robić po 6 - 7 dziennie. Jest gzie spacerować. W niedziele sa organizowane wycieczki do Torunia, Inowrocławia, Lichenia i inne. Są wieczorki taneczne, koncerty miejscowych zespołów ludowych.
Jestem wdzięczna ZUS-owi, że mnie tutaj przysłął i to jeszcze w tak pięknym terminie. Jestem tutaj do 10 września. Pozdrawiam i życzę wspaniałego pobytu.
Elzbieta05
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 29 kwie 2016 20:42
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: Elzbieta05 »

Wi-fi jest bezpłatne. Zasięg telefonów komórkowych jest kiepski w pokojach, trzeba wyjść na balkon i tam jest różnie, najlepiej odbierają sygnał w parku.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

WI-fi jest to po co telewizja i to po raz kolejny płatna :?:
Mareks
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 30 cze 2011 23:10

Post autor: Mareks »

Witam,
zaczynam turnus w Wieńcu Jutrzence od 12.09 (ZUS) i mam parę pytań;
- czy jest parking i ile kosztuje lub czy jest inna możliwość parkowania bez płacenia
- jaki jest zasięg internetu w pokojach
- czy istnieje możliwość pokoju jedynki
- jak oceniacie jakość zabiegów i czy są urozmaicone
proszę o odpowiedzi
pozdrawiam Mareks
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Poczytaj sobie o Jutrzence to się wszystkiego dowiesz. Zadając pytanie wypadałoby najpierw przeczytać chociaż kilka postów . Powiem tylko jedno parkowanie płatne jest tylko przed głównym wejściem a z pozostałych stron bezpłatnie. Możesz też zadzwonić na miejsce. Z zasięgiem internetu z własnym modemem będą problemy chyba, że masz antenkę zewnętrzną. Mnie na 2 piętrze zanikał czasami, zależy jaka sieć. Wpisz w prawym górnym rogu nawę sanatorium i miejscowość. Powodzenia.
ODPOWIEDZ