No, to by była dobra i zła wiadomość, bo łatwiej z kwitem, ale za to czekanie na odbiór ... ja wyjeżdżam w poniedziałek po południu, jeśli kurier nie przyjedzie po walizkę przed południem to co będzie? A z kolei wysłać ją w piątek to jednak za wcześnie... Chciałabym sama odebrać walizkę w sanatorium, bez proszenia w recepcji, poza tym pakowanie walizki na kilka dni przed wyjazdem to trochę przesada... To już bym wolała sama się zająć kwitem, ale żeby kurier był w poniedziałek przed południem na mur... I jak to zrobić?Narewka pisze:Też korzystam z Przesyłarki, a kurier z DPD ma zawsze wydrukowany kwit.Przykleja do walizki i zabiera, a ja nie muszę nic drukować.Najgorsze jest to czekanie na odbiór walizki.Ostatnio czekalam dwa dni,
Walizka kurierem?
-
SlawaAnna
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 04 paź 2015 11:55
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 3
Re: Walizka kurierem?
- Narewka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
- Staż sanatoryjny: 33
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowano: 16 razy
Z moich doświadczeń z kurierem wiem, ze oni dostarczają z rana, a odbierają później.
-
Dagna
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 07 sie 2013 14:37
- Staż sanatoryjny: 9
- Podziękowano: 2 razy
-
SlawaAnna

-
beatricz

- Na forum od: 05 mar 2013 14:47
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 4
-
Dagna
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 07 sie 2013 14:37
- Podziękowano: 2 razy
-
SlawaAnna

Czyli, odpukać wszystko pozytywnie! Odpukać jeszcze raz, żeby walizka dotarła nie później niż we wtorek rano, choć mam na wszelki wypadek wszystko, co potrzebne na przetrzymanie paru dni
Pozdrawiam wszystkich kurierskich kuracjuszy
- Adela
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Jak sobie przypomnę wyjazd na przełomie lata/jesieni z przed kilku lat i tę walizę
Na pewno wyślę teraz kurierem
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Swego czasu pisałem na forum ,że grupa menagerów z firm kurierskich poznała oczekiwania osób udających się na kurację sanatoryjną i zna dobrze problemy jakie mamy z przemieszczaniem się z bagażami.
Zostało nawet nie oficjalnie ustalone swego rodzaju porozumienie o tzw bez osobowym odbiorze i dawaniu przesyłki ośrodkom sanatoryjnym
Wiem ,ze kilka z nich nie chce odpowiadać bo NIESTETY ,ale to MY kuracjusze rościmy ,że bagaż nie dotarł ..kompletny
Jest Wiele możliwości zabezpieczeń sam kiedyś widziałem jak pewien jegomośc ..lakował walizkę przy kurierze
Jak nawet zauważyliście CENA za przesyłkę oscyluje na poziomie 20 zł
Oczywiście dla swego bezpieczeństwa istnieje możliwość UBEZPIECZENIA swego bagażu -Ale podnosi to cenę usługi
Optymalne jest zafoliowac w duże worki walizke i okleić -GWARANTUJĘ ,że Żaden Kurier nie będzie tam zaglądał a jednocześni będzie Bardzo zadowolony Gdy zadzwonicie po niego za 21 dni gdy będziecie wracać
-
SlawaAnna