NFZ Małopolska rosnący czas oczekiwania

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 255 razy
Podziękowano: 137 razy

Re: NFZ Małopolska rosnący czas oczekiwania

Post autor: GIENIA »

Alien , znam osobę , która oczekuje już 24 miesiące i skierowania brak :shock: czy zmieści się w 26 miesiacach :?: :roll: :shock:
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lip 2014 19:20
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Anna-K »

Gienia,to szkoda żeśmy się na wojażach sanatoryjnych nie spotkały,ale kto wie,może kiedyś ?
Awatar użytkownika
Alis
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 18 lip 2016 19:50

Post autor: Alis »

Gieniu składałam 28.08 2014, czyli za 12 dni będę w 26 miesiącu. Wg informacji pani z NFZ osoby składające we wrześniu 2014 pojadą do sanatorium w październiku i listopadzie- na ile ta informacja jest wiarygodna tego nie wiem. Pojadę kiedy dadzą, ale do listopada nikt mnie nie przekona, to wyjątkowo nie ciekawa pora roku - ja sobie lubię trochę po świeżym powietrzu pofruwać :) . Gieniu, a kiedy Ty składałaś wniosek, że masz już skierowanie w ręce na listopad?

Aniu-K masz oczywiście dużo racji, ważne jest towarzystwo- ale pogoda + towarzystwo to jeszcze lepsze zestawienie :)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 255 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Alis , jadę teraz z KRUS-u , a oni wcześnie informują . Już w maju wiedziałam .
Do NFZ skladałam wniosek 1 sierpnia 2015 . Zaraz po powrocie z kołobrzeskiej NIWY , będę dzwonić do NFZ o zwroty . Liczę na grudzień lub styczeń :)

Anka , kto wie ? może gdzieś się spotkałyśmy już :lol: , a jeśli nie , wszystko przed nami :lol: :lol:
Awatar użytkownika
goośka71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 mar 2012 18:59
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: goośka71 »

[quote="Alis"]..... Wg informacji pani z NFZ osoby składające we wrześniu 2014 pojadą do sanatorium w październiku i listopadzie-......

Wydaje mi się że to bzdura.
Ja składałam we wrześniu 2014r. i gdyby mnie mieli wysyłać w październiku to już bym o tym wiedziała. A mam nr 2680 więc proste , że mam wyjazd na koniec listopada a nawet grudzień
No chyba, że ......... tak się wszystko pokręciło,że dostanę przydział tydzień przed wyjazdem ale takich wpisów tu nie doczytałam :lol:
Awatar użytkownika
Alis
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 18 lip 2016 19:50

Post autor: Alis »

Goośka - To ja się pomyliłam :oops: chodzi o osoby takie jak ja -czyli składające wniosek w sierpniu 2014, a nie jak podałam we wrześniu. Tobie chyba wypadnie grudzień albo styczeń. Mój wczorajszy nr 890.
25 sierpnia 2016 roku miałam taki nr jak Ty obecnie.
Awatar użytkownika
goośka71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

a szkoda bo już miałam nadzieję :cry: :cry: :cry:
W lipcu przeszła mi przez głowę myśl , że pewnie Sylwestra zaliczę w sanatorium i chyba się nie pomyliłam
Chociaż ciągle mam nadzieję, że coś przyspieszy i będzie to końcówka listopada
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Sylwestry w sanatoriach są chyba raczej dla komercji,ale na 100% nie jestem tego pewna.
Awatar użytkownika
goośka71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie, żebym się spieszyła do tego Sylwka poza domem ale wydaje mi się, że NFZ przydziela bo taki jest kontrakt i guzik ich to obchodzi czy dane sanatorium się z tym zgadza.
Znam ludzi, którzy okres świąt BN spędza w uzdrowisku wraz z komercją. Dużo jest też zwrotów na ten okres.
Poza tym tam gdzie ja się wybieram sanatorium jest połączone z hotelem, więc miejsc jest tam bardzo dużo
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gosia,ja nie mam specjalnego rozeznania w tej kwestii.Jeżeli tak mówisz,to pewnie wiesz i masz rację.Szczerze mówiąc nie obraziłabym się na Sylwka w sanatorium i najlepiej w Kołobrzegu,natomiast święta wolę spędzić z rodziną.
ODPOWIEDZ