Uniejów 2015

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
netwoman
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 maja 2013 12:23
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Uniejów 2015

Post autor: netwoman »

Szukam osoby, która była w Uniejowie z ZUS w grudniu ( powrót 22.12.2015. Sprawa prawie życia i śmierci Wiadomość na priw
Awatar użytkownika
VVENUS
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 mar 2016 19:56
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4

Re: Uniejów 2016

Post autor: VVENUS »

Witam : :kwiat:
Wróciłam z Uniejowa i ogólnie mogę powiedzieć, że jestem zadowolona :D
Trafiłam na super pogodę , na 24 dni tylko 1 dzień zachmurzony. Warunki w UZDROWISKU UNIEJÓW PARK dobre. Personel uprzejmy. Jedzenie w diecie podstawowej smaczne i ładnie podane, choć na dietach kuracjusze narzekali, że za dużo szpinaku i kaszy. Ręczniki często wymieniane. Zabiegi troszkę skromniejsze niż w miejscowościach typowo sanatoryjnych . Za to zabiegi w termach rewelacja. Wi-fi tylko przy recepcji. Pokoje najczęściej 2 i 3-osobowe.Ja w 3-ce z super dziewczynami. Na miejscu spa , już za 5zł za godz można było skorzystać z jacuzzi i sauny. Dla osób chętnych zumbę prowadziła uśmiechnięta rehabilitantka :D Zorganizowano wycieczki do Kłodawy do kopalni soli i Łęczycy , oraz dwa spływy kajakowe Wartą. Miło wspominam ognisko i grill przy chłopaku z gitarą , który nam umilał wieczór.. Za to imprezy taneczne, które były organizowane przez 5 dni w tygodniu w kawiarni w uzdrowisku baaardzo słabe. Nie wiem czy to wina organizacji ,bo nie było np. wieczorku zapoznawczego czy pożegnalnego, czy samych kuracjuszy ,że siedzieli w pokojach zamiast wyjść na tańce. Około godz. 22 sprawdzano czy wszystko w porządku w pokojach ;)
Podsumowując : Uniejów latem- TAK , bo można oprócz zabiegów spacerować po parku, chodzić z kijkami( ja to robiłam :D ) , jeździć rowerem , dodatkowo jeszcze iść na termy - zimą trzeba się nastawić na czytanie książek.. ;)
forumowicz

Re: Uniejów 2015

Post autor: forumowicz »

VVENUS duży plusik za relację z pobytu w sanatorium, na pewno przydatną przyszłym kuracjuszom tego ośrodka :D Pozdrawiam serdecznie :kwiat:
ODPOWIEDZ