TANIE TURNUSY REHABILITACYJNE W GÓRACH

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
barbara54 emerytka
Na forum od: 17 wrz 2016 11:03
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Re: TANIE TURNUSY REHABILITACYJNE W GÓRACH

Post autor: barbara54 emerytka »

Podpinam się pod wątek.Proszę napisac o tym turnusie za 1600zł dla 2 osób .Bardzo mi zależy . Ale chciałabym wiedzieć jakie było wyżywienie standart pokoi,czy była też płacona taksa ???Interesuje mnie jeszcze program turnusu ,ile było wycieczek bezpłatnych ,tzn,w cenie turnusu i inny program [chodzi o wieczorki ,ogniska ,kapele,zabiegi itp] .Jeżdzę od lat do sanatorium, a także na turnusy i szczegółowo sprawdzam za co płacę ,naprawdę nie znalazłam za taką cene dla 2 osób.Proszę serdecznie podać nazwę ośrodka i miejscowość .
Kochani mam też dofinansowanie wraz z mężem jak większość i tą kwotę odliczam sobie bo ją dostałam .Druga sprawa biorę zaświadczenie o udziale w turnusie i mało płacę za podróż.
Więc bądzmy obiektywni .Kto jezdzi prywatnie [bo go na to stać ] to jezdzi ale większośc z nas ma dofinansowanie zarówno uczestnik jak i opiekun.
Zosiu popieram Cię sprawdziłam na stronie ,którą podałas, dokładnie ceny ,program i naprawdę to super oferta za taką kwotę .
Pozdrawiam serdecznie :serce:
Baśka
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2014 21:19
Staż sanatoryjny: 28

Post autor: sinobrody »

Bez urazy Marku, ale w takie cuda to ja nie wierzę aby pojechać na turnus rehabilitacyjny 2 tygodniowy za 800zł.
Bo tak to wychodzi skoro 2 osoby za 1600 zł.
To się nie da zbilansować, taka cena. Wystarczy z grubsza policzyć koszta i wychodzi, że właściciel powinien być dawno bankrutem.
Jeżeli to jest prawda co piszesz to podaj namiary aby to można zweryfikować i ewentualnie skorzystać z takiej okazji. ;)
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jakoś ciągle nie ma tych namiarów za turnus rehabilitacyjny w cenie 800 zł i to na dodatek w lipcu :D
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2016 22:18
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: AgaC »

Sinobrody- raczej nie masz racji- w minutę wygooglowałam DW Maxim w Jastrzębiej Górze za 790 zł. W pażdzierniku
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

AgaC pisze:Sinobrody- raczej nie masz racji- w minutę wygooglowałam DW Maxim w Jastrzębiej Górze za 790 zł. W pażdzierniku
Wychodzi na to, że jednak mam rację.
To o czym piszesz to nie są turnusy rehabilitacyjne tylko wczasy- turnusy zdrowotne a to zupełnie inna bajka i na dodatek cena z października???

Przypomnę, że Marek pisał o turnusie rehabilitacyjnym i na dodatek w lipcu, a wlipcu ceny były takie:
Jastrzębia Góra - Dom Wczasowy "MAXIM" [ CENY ]

Turnusy 2016
pok. 2 os.
09.04-23.04
890
23.04-07.05
890
07.05-21.05
940
21.05-04.06
980
04.06-18.06
1050
18.06-02.07
1190
02.07-16.07
1640
16.07-30.07
1690
30.07-13.08
1680
13.08-27.08
1580
27.08-10.09
1290
10.09-24.09
1250
24.09-08.10
1050
08.10-22.10
Wychodzi na to, że Pan Marek, a ty za nim co nieco mijacie się z prawdą.
W lipcu za turnus rehabilitacyjny należało zapłacić od 1640-1680 zł.
To chyba troszeczkę więcej jak 800 zł :D :D :D

Od razu wyjaśnię niezorientowanym.
Gdy jest podawana cena i pisze np. pokój 2 osobowy cena powiedzmy 1600 zł lub pokój 3 osobowy cena 1400 zł
To nie jest to cena za cały pokój, a jedynie za 1 osobo miejsce w tym pokoju.
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Może jeszcze dopowiem, że i tak jest tam tanio jeżeli w maju, a nawet w czerwcu można pojechać za około 1000 zł to jet to tanio,
a nawet bardzo tanio.

Nie jest to jednak jak by nie patrząc 800 zł i nie jest to lipiec. ;)
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zanim zaczniesz zarzucac mi mijanie się z prawdą sprawdz dokładnie , Sinobrody .
Biuro Altur organizuje turnusy rehabilitacyjne w różnych ośrodkach. Oferta , która podałam pochodzi z biura. Nie są to wczasy zdrowotne. Można pojechać z dofinansowaniem lub bez.
Napisałeś, że nie da się wyjechać za 800 zł, że to niemożliwe. Powiedziałam, że się da. Podałam także termin.
Być może Marek skorzystał z jakieś oferty typu last minute. Nie mam powodu, żeby mu nie wierzyć.
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

AgaC pisze:Zanim zaczniesz zarzucac mi mijanie się z prawdą sprawdz dokładnie , Sinobrody .
Biuro Altur organizuje turnusy rehabilitacyjne w różnych ośrodkach. Oferta , która podałam pochodzi z biura. Nie są to wczasy zdrowotne. Można pojechać z dofinansowaniem lub bez.
Napisałeś, że nie da się wyjechać za 800 zł, że to niemożliwe. Powiedziałam, że się da. Podałam także termin.
Być może Marek skorzystał z jakieś oferty typu last minute. Nie mam powodu, żeby mu nie wierzyć.
Dla ścisłości. To nie ja zarzuciłem tobie nieprawdę tylko było dokładnie odwrotnie.
Po drugie: nie Ciebie wywoływałem do tablicy tylko Marka i może Markowi wcale nie chodzi o Maxima.
To ty wyskoczyłaś z tym Maximem i ceną więc wkleiłem tabelkę z cenami w Maximie aby była jasność.

Wkleję jeszcze jedną tabelkę aby była jesz bardziej czytelna sytuacja:
TURNUS ZDROWOTNY

24 WRZEŚNIA - 1 PAŹDZIERNIK - 410 ZŁ

8 PAZDZIERNIK - 15 PAZDZIERNIK 520/ OSOBA

15 - 22 PAŹDZIERNIK - 550 ZŁ / OSOBA

TURNUS REHABILITACYJNY

10 - 24 WRZEŚNIA - 1070 ZŁ / OSOBA

24 WRZEŚNIA - 8 PAŹDZIERNIK - 990 ZŁ / OSOBA

8 - 22 PAŹDZIERNIK - 920 ZŁ / OS0BA

22 PAŹDZIERNIK - 4 LISTOPADA - 920 ZŁ / OSOBA
Te tańsze ceny- stoi jak byk dotyczą jakichś turnusów zdrowotnych,

a turnusy rehabilitacyjne masz poniżej.

Natomiast ceny w lipcu w Maximie są w poprzedniej tabelce. Wszystko.

Nie pisz mi o dofinansowaniu bo to nie ten temat.
Patrząc z takiej perspektywy mógłbym napisać, że byłem w arce w lipcu na turnusie sanatoryjnym 3 tyg. za 350 zł
bo tyle dopłaciłem.

Uważasz, że można pojechać w przyzwoitym terminie za 800 zł na przyzwoity turnus rehabilitacyjny???
No to Szczęść Boże.
Co nieco znam się na ekonomii i twierdzę, że to się nie da zbilansować. Tyle.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Dzwirzyno -wrzesień 820 zł w pokoju 2-os. z toaleta + umywalka -natryski na korytarzu 3 posiłki serwowane do stolika opieka medyczna , 3 zabiegi,opieka kier. turnusu, wieczorek integracyjny z małym poczęstunkiem, co drugi dzien wieczorki taneczne z tak zwanym czlowiekiem orkiestrą jedno ognisko z kiełbaskami , zabawy dla dzieci .To jeden z przykładów tanich turnusów.
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Sinobrody- bardzo trudno z Tobą dyskutować. I wiedziałam, że wyskoczysz z Arką;)
Powiem Ci jedno- nigdzie nie napisałam, że 8 stów to cenowy standard wakacyjny. Powiedziałam, że za tyle da się wyjechać;)
Ale ponieważ znam się co nieco na ekonomii to powiem Ci drugie- nie muszę wyszukiwać najtańszych turnusów;) Sorry- sam chciałeś:P
PS
Z tym szczęść Boże to sobie daruj. Ja jestem niewierzaca, ale są tu też katolicy, więc to trochę słabe.
ODPOWIEDZ