Gwarek w Goczałkowicach

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
tadzio_50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 kwie 2015 22:48
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 7

Gwarek w Goczałkowicach

Post autor: tadzio_50 »

Wyjeżdżam do Gwarka w Goczałkowicach. Czy był ktoś w ostatnim czasie? Jakie tam są warunki? Gdzie można najlepiej zaparkować?
Z góry dziękuje. Pozdrawiam
forumowicz

Re: Gwarek w Goczałkowicach

Post autor: forumowicz »

chetny pisze:
tadzio_50 pisze:Wyjeżdżam do Gwarka w Goczałkowicach. Czy był ktoś w ostatnim czasie? Jakie tam są warunki? Gdzie można najlepiej zaparkować?
Witam z tego co znajoma opowiadała , jest to najlepszy ośrodek w Goczałkowicach zdroju a raczej wsi :lol: :lol: . Wszystkie zabiegi super , ta dawna znajoma była w nim już chyba ze 4 razy życzę udanej rehabilitacji jak i pogody bo to wieś i mało do zwiedzania no chyba że jesteś wędkarzem ;) bo tam w około dużo stawów . Podejrzewam że na tej wsi z parkowanie nie będzie problemu :D .
Byle się kolega za bardzo nie rozpędził, bo może zaparkować w ... wodzie :lol: Historia zna takie przypadki, i nie była to woda ognista :shock:
tadzio_50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 kwie 2015 22:48
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: tadzio_50 »

chetny pisze: Witam z tego co znajoma opowiadała , jest to najlepszy ośrodek w Goczałkowicach zdroju a raczej wsi :lol: :lol: . Wszystkie zabiegi super , ta dawna znajoma była w nim już chyba ze 4 razy życzę udanej rehabilitacji jak i pogody bo to wieś i mało do zwiedzania no chyba że jesteś wędkarzem ;) bo tam w około dużo stawów . Podejrzewam że na tej wsi z parkowanie nie będzie problemu :D .
Dzięki Chętny za informację, ale co do parkowanie to się nieco mylisz ;) Bo na tej wsi, jak Goczałkowice nazywasz, to z parkowaniem jest problem. Chyba, że masz na myśli parkingi nie strzeżone a płatne, to tak, to nie ma problemu. Ja jak mam płacić za parking nie strzeżony, to wolę zaparkować na parkingu nie płatnym. Ryzyko, ze samochód ktoś uszkodzi lub ukradnie jest takie same, a parę groszy w kieszeni zastaje ;) To jest mój punkt widzenia. Związku z powyższym ponawiam pytanie, czy ktoś wie gdzie w pobliży Gwarka można zaparkować na parkingu nie płatny?
Basia77
Na forum od: 19 wrz 2016 10:34
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Basia77 »

Wróciłam z Gwarka tydzień temu. Za 5 PLN za dobę można parkować na terenie Gwarka - wjazd od ulicy Borowinowej- opłata w Zdroju. Kto nie chciał płacić parkował na ulicy Uzdrowiskowej ( od Gwarka do ronda). Jednak miejsce darmowe trzeba sobie upolować, bo tam jest tłok. Moja rada - zapłacić za np 2 doby i przypilnować jak ktoś odjedzie. W poniedziałki i środy ludzie odjeżdżają do domu, a w soboty i niedziele udają się na wycieczki i wtedy są miejsca wolne. Co prawda jest tam zakaz, ale wszyscy parkują i przez trzy tygodnie nie słyszałam aby ktoś miał jakikolwiek problem.
ODPOWIEDZ