TANIE TURNUSY REHABILITACYJNE W GÓRACH

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2016 22:18
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8

Re: TANIE TURNUSY REHABILITACYJNE W GÓRACH

Post autor: AgaC »

1. Mam na imię Agnieszka
2. Proponuję zapoznać się ze znaczeniem słowa "metafora "
3. Nic mnie w oczy nie kluje- raczej śmieszy
4. Każdy normalny człowiek wie, że cena jest zależna od terminu. Wszędzie. W sanatorium, ośrodku wczasowym, hotelu w centrum Warszawy. Z tego powodu nie widzę potrzeby, alby wklejac cenniki . Zainteresowany sam wejdzie na stronę ośrodka i wybierze odpowiadający mu termin i cenę. Napisałam, że w Damisie można wykupić turnus za 1300 zł i jest to zgodne z prawdą.
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

I jeszcze jedno:) Żaden Maxim nie jest moj:) podałam przykład taniego turnusu rehabilitacyjnego. Napisałam o tym, że wygooglowalam w minutę;)
Poza tym nie widzę powodu, abym miała jak piszesz taki sam " tok rozumowania " jak Ty. Istnieją lasty, firsty , czasem ośrodki w ramach reklamy mają kilka miejsc w super cenie. Skoro Marek napisał że wykupił za taką kwotę pobyt to nie rozumiem, dlaczego miałabym zarzucac mu kłamstwo, tak jak Ty to czynisz.
Poza tym Sinobrody- ja dosc dużo podróżuję. Nie zawsze cena jest wyznacznikiem dobrego pobytu. I nieważne, czy jest to sanatorium czy zagraniczna wycieczka.
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

Widzę, ze dyskusja się rozwija, lecz niech emocje nie biorą góry nad rozumem.

Jak już pisałem - nie zawsze ceny skopiowane ze strony www danego ośrodka są jedyną informacją o kosztach pobytu na turnusie. O ceny należy pytać u źródła oraz próbować negocjować i zwykle się to udaje. Nie muszę dodawać, ze im większa grupa tym większy rabat może dać ośrodek.
A teraz pytanie do Sinobrodego: ile może kosztować turnus gdy organizator nie prowadzi działalności zarobkowej, przywozi do ośrodka grupę 100 osób a jeszcze ma na ten cel środki własne lub z gminy lub PFRON-u?

Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych tym tematem...
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Złoty Łan- Lądek zdrój- cena w 2 od 955zł. W trójce 879zł
Nie byłam, nie znam. Info z netu
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

W listopadzie będzie jeszcze taniej.
Na turnusie nie byłam,ale znam bardzo dobrze i uprzedzę wątpliwości ekonomiczne Sinobrodego.Jestem humanistką,ale potrafię myśleć...
Jeżeli jest się właścicielem budynku,a nie dzierżawcą,ma zaplecze w postaci restauracji,własnej kuchni,miejsca grillowego,na ogniska,własny transport,w tym bus do przewozu osób niepełnosprawnych to myślę,że możliwe jest danie niezłej oferty,w przyzwoitej cenie i wcale nie najgorszych warunkach.
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

AgaC pisze:Złoty Łan- Lądek zdrój- cena w 2 od 955zł. W trójce 879zł
Nie byłam, nie znam. Info z netu
Aga - podałaś doskonały przykład dobrego ośrodka i turnusu w rozsądnej cenie, który warto polecić Forumowiczom.
Znam i sam Lądek i również poznałem Złoty Łan. Wprawdzie nie byłem tam na turnusie, lecz odwiedzałem znajomych, którzy byli tam na innym turnusie. W sierpniu ubiegłego roku cena tam za turnus 14-dniowy dla 2os wynosiła ok 2000zł, Moi znajomi musieli zapłacić prawie drugie tyle z powodu "przedsiębiorczości" organizatora z zewnątrz. Było to poza moimi możliwościami, więc spędziłem tydzień w pobliskiej Rybniczance za jedyne 700zł za turnus dla 2os znaleziony na Gruponie. Ten przykład pokazuje, ze warto szukać okazji cenowych.
Kto mi odpowie dlaczego nie doczekałem się odpowiedzi na pytanie z mojego poprzedniego postu?
smakija1
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2014 21:17
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: smakija1 »

Witam, na początku tego wątku i ja proponowałam Złoty Łan w Lądku ,
więc można znaleźć tanio i niezły standard.
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2016 14:32 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

smakija1 pisze:Witam, na początku tego wątku i ja proponowałam Złoty Łan w Lądku ,
więc można znaleźć tanio i niezły standard.
Koleżanko Forumowiczko - jeśli już byłaś tam na turnusie i znasz ten ośrodek to prosimy o jakiś opis pobytu od siebie.
Myślę, że byłoby więcej chętnych na "Żłoty Łan" sądząc po liczbie osób odwiedzających ten wątek.
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

sanatorium Cegielski w Rabce
989 zł za tygodniowy pakiet dla 2 osób
W cenie
- 6 noclegów (zakwaterowanie w pokoju 2-osobowym, możliwość dokwaterowania kolejnej osoby)
- pełne wyżywienie (śniadania, obiady, kolacje podawane do stołu) - możliwa dieta lekkostrawna
- 15 zabiegów zdrowotnych na osobę (po 3 każdego dnia)
- opieka lekarska i pielęgniarska każdego dnia
- biesiada przy ognisku z poczęstunkiem i kapelą góralską
- wycieczki piesze z przewodnikiem
- pobyt dzieci w przedszkolu
- parking
Oferta z My Deal
forumowicz

Post autor: forumowicz »

AgaC pisze:Nie byłam, nie znam. Info z netu
Każdy ma dostęp do netu :lol:
Tutaj najważniejsze są wiadomości oparte na osobistych doświadczeniach.
ODPOWIEDZ