Szczawno Zdrój 02-11 do 25-11-2016

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
EWELKA
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 20 wrz 2016 09:45
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 2

Szczawno Zdrój 02-11 do 25-11-2016

Post autor: EWELKA »

witam wszystkich kuracjuszy czy Ktoś wybiera się w tym terminie ?
Awatar użytkownika
asig
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 18 sie 2016 14:17
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Re: Szczawno Zdrój 02-11 do 25-11-2016

Post autor: asig »

Witaj. Właśnie 4 dni temu wróciłam ze Szczawna Zdrój. Mieszkałam w Domu Zdrojowym, na III piętrze w pokoju 3-osobowym (od strony frontowej). Pokoik mały z dwoma łóżkami i dostawką. Jedna mała szafa, mała lodówka ( 3 piwa się mieszczą :)), TV -płatne 80 zł, radia brak, ręczniki wypożyczają po 5 zł za szt, opłata klimatyczna najwyższa bo 85 zł a przez miasteczko płynie odkryty rynsztok...:(. Stołówka na jakieś 300 osób, kuchnia dla pozostałych sanatoriów wydawała posiłki, posiłki bez urozmaicenia, monotonne (żółty serek, biały kiri, 2 -3 plasterki wędliny najczęściej mielonki i wszechobecna kapusta pekińska oraz połowa super twardego pomidora,- to śniadania i kolacje), bez względu na ilość osób przy stoliku (były 4- i 8-osobowe) jedna waza zupy, na drugie danie trzeba było czekać ok 20 - 30 minut bo dwie kelnerki dwoiły się i troiły oby roznieść obiad do 3 sal. Czasem brakowała drugiego dania, zwłaszcza dla osób na diecie lekkostrawnej, której nie polecam... bez smaku. Ogólnie brak przypraw na stołach .... nawet soli, nie mówiąc o serwetkach. Mnie osobiście porcje wystarczały ale niektórzy dokupywali sobie, ja wolałam lody. Większość zabiegów w Zakładzie Leczniczym ( 7 minut na dojście), miałam szczęście, że przez 3 tygodnie była super pogoda bo nie wyobrażam sobie po kąpieli biec do D.Z. kiedy jest zimno i leje. Jeśli są pytania po prostu pytaj... Pozdrawiam i życzę pogody.... ducha... ;)
Awatar użytkownika
E w a
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 cze 2014 19:30
Oddział NFZ: Lubuski

Post autor: E w a »

Witaj Ewelka :kwiat: .
Do jakiego sanatorium się wybierasz? Ja byłam w Szczawnie Zdroju dwa lata temu i pewnie dużo się nie zmieniło ;) .
Jak chcesz napisz do mnie na pocztę, opowiem Ci troszkę.
EWELKA
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

WITAM
dziękuje za odpowiedź. Czytałam wiele opini o Domu Zdrojowym ale Twoja jest najświeższa i coraz bardziej mnie to przeraża . Mam skierowanie z ZUSu ale niewiele się rózni od NFZ ,chociaż my nie płacimy opłaty klimatycznej. Listopad to bardzo kapryśny miesiąc nigdy nie wiadomo jakiej pogody można się spodziewać. Trzeba zabrać ze sobą dużą dawkę optymizmu i uśmiech to może jakoś przetrwam te trzy tygodnie.
pozdrawiam
EWELKA
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Ewa Z Lubuskiego
Mam skierowanie do Domu Zdrojowego . Naczytałam się już tyle opinii , ze sama już nie wiem w co wierzyć . Jestem jednak pełna nadziejii i optymizmu
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Post autor: Narewka »

Ale za to te trzy tygodnie spędzisz w prawdziwym pałacu, gdzie w pięknym holu zawsze coś się dzieje. Koncerty, spotkania, a samo otoczenie nastraja optymistycznie.Moje ostatnie sanatorium, 2, 5 roku temu, , właśnie w Domu Zdrojowym było, w marcu . Też pogoda była różna, nawet śnieg popadał, ale dalo się wytrzymać.A w listopadzie też byłam, ale w Azalii, tam na szczęście zabiegi na miejscu, bo dla mnie chodzenie na zabiegi to było najgorsze.
Autobusem linii 8 pojedziesz do Książa, , być może jeszcze inne wycieczki będą. Na dodatek obok jadalni jest wejście do kawiarni, , można sobie potańczyć. Nastaw się pozytywnie, to będzie dobrze!
EWELKA
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

witaj Narewka
dziękuję za słowa otuchy i przekazanie pozytywnej karmy :)
EWELKA
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

ponawiam pytanie czy Ktoś ma skierowanie w tym terminie ????
maryla2507
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 10 lip 2016 11:20
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Re: Szczawno Zdrój 27.10-19.11-2016

Post autor: maryla2507 »

Witam czy ktoś może jedzie w tym terminie.Czytam sporo i jestem trochę przerażona Może jest ktoś zorientowany jak wygląda to u amazonek. Jakie warunki mieszkaniowa itp.Jadę właśnie na turnus z ZUS dla Amazonek
maryla2507
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 10 lip 2016 11:20
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Re: Szczawno Zdrój 27.10 do 19-11-2016

Post autor: maryla2507 »

Asig piszesz o wypożyczaniu ręczników czy to znaczy że w pokoju nie ma ręczników.Czy je zabrać z sobą?
ODPOWIEDZ