Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Fredi u mnie też nie ruszyło z miejsca. Widzę, że osoby które złożyły wniosek trochę później niż ja już mają przydział- pewnie zależne to jest od profilu. Stawiam przydział na koniec listopada. Szczerze mówiąc wolałabym już na grudzień - a miło być tak pięknie 22 miesiące czas oczekiwania, spodziewałam się wyjechać w środku lata Można wiedzieć jaki profil obstawiasz?
Alis pisze:Fredi u mnie też nie ruszyło z miejsca. Widzę, że osoby które złożyły wniosek trochę później niż ja już mają przydział- pewnie zależne to jest od profilu. Stawiam przydział na koniec listopada. Szczerze mówiąc wolałabym już na grudzień - a miło być tak pięknie 22 miesiące czas oczekiwania, spodziewałam się wyjechać w środku lata Można wiedzieć jaki profil obstawiasz?
Hej, no ja mam: CHOROBY DOLNYCH DRÓG ODDECHOWYCH (PULMONOLOGIA). Liczyłam, że wyjazd będzie czerwiec/lipiec. Wcześniej składałam wniosek w 2012 r. i pojechałam na przełomie maj/czerwiec 2014 r. do Arka Medical Spa w Kołobrzegu - miałam fuksa . Wydaje mi się że wtedy czekałam ok 20 m-cy.
Fredi - ja mam górne drogi oddechowe - Laryngologia + reumatologia. Przydzielili mi co chcieli, bo powinnam mieć ortopedie + laryngologie jako dodatkowe. Być może, że NFZ ma ograniczenia finansowe i dlatego teraz wydłuża się czas oczekiwania. Ciekawa jestem które z nas pierwsze dostanie, bo mamy zbliżone miejsca w kolejce.
"Alis"
No ja mam dolne drogi (astma). Dwa lata temu jak składałam wniosek na Batorego, sama dołączyłam pismo ,że proszę nad morzem i dali. Teraz też prosiłam rejony nadmorskie, a co dadzą zobaczymy. Jak dzwoniłam do ZUS w czerwcu , to mi powiedzieli, że są przesunięcia i dostanę sierpień/wrzesień a tu i tak cisza. Te 22 miesiące (co je mam napisane w piśmie od ZUS) można między bajki włożyć . Ech życie...
A jak to się ma do zapisu...... Skierowania ustawiane są w odrębnych kolejkach z uwagi na wskazany przez lekarza balneologa rodzaj leczenia.Czyli jeżeli mam inne schorzenie to moge juz dostać?