dokładnie.. szkoda kasy na TV, nie ma kiedy oglądać, a jak się już chce to jest świetlica na pewnoBogutka5 pisze:dokładnie tak .... TV nie wykupujemy nigdy bo nie mamy czasu nic oglądać i nie chcemy.AjkaKK pisze:Aaaaa to tu jest pies pogrzebanyDziękuję za wyjaśnienie. Więc wiem już czego zabierać nie muszę, bo myślę że znajdzie się wiele przyjemniejszych rzeczy niż oglądanie TV
Przynajmniej na to liczę
W czasie ostatniego pobytu na miejscu dokupilismy jedynie odświeżacz do toalety spray - przydaje się, kiedy toaleta w pokoju, hihi.
Bogutka
Cieplice Dom Zdrojowy 28.10.2016
- hala6204
- Kuracjusz

- Na forum od: 17 sie 2016 09:26
- Oddział NFZ: Podkarpacki
- Staż sanatoryjny: 9
Re: Cieplice Dom Zdrojowy 28.10.2016
- tadek 1
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 13 gru 2013 04:53
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 7
Ja również dostałem skierowanie do Domu Zdrojowego w Cieplicach w ramach prewencji rentowej ZUS.Ale termin mam jeszcze bardzo odległy 3 .01.2017,proszę piszcie o swoich turnusach jak było,każda informacja jest przydatna .Dziekuję .Mam nadzieje że im bliżej wyjazdu to ktoś się odezwie co ma taki sam termin wyjazdu jak ja .
Pozdrawiam Tadek.
- phoenix
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 04 lis 2010 05:39
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 25
wróciłem z Cieplic Domu Zdrojowego II 25.08.2016 r. Uważam, że Cieplice są przereklamowana i nie warte określenia sanatorium.
Ciasnota ogólna w budynkach sanatoryjnych starej kubatury mieszkaniowej przeznaczonej dla NFZ I ZUS uważanej przez Zarząd Cieplic
tłum ludzi nie mających znaczenia dla Cieplic poza kasą z NFZ i ZUS. Dzielenie kuracjuszy na lepszych, czyli niby bogatszych komercyjnych a
biedota z NFZ czy ZUS-u za niewielką dopłatą lub zupełną darmochę /szpitalne/ z brakiem możliwości dopłaty do jedynki, bo ich jak na lekarstwo.
Nie bardzo rozumiem dlaczego tak jest traktowany pacjent NFZ lub ZUS skoro za turnus Uzdrowisko otrzymuje kwotę za każdego z nas od 3000 -4000 tys zł
w zależności od długości pobytu /patrz swój ZIP po powrocie/.
Pokoiki małe ciasne, z reguły wieloosobowe z łazienką na 3-6 osób. Stołówka ciasna żywione są tam 3 lub 4 zmiany /około 100 osób na raz/.
Sprzątanie odbywa się przez zewnętrzną firmę, która ma kłopoty z obsadą pokoje sprzątane raz na tydzień w sposób pobieżny czyli syf . Sam kupiłem worki na śmieci by codziennie sam je opróżniać bo niestety trzeba się dożywiać witaminowo i białkowo. Trzeba uważać na sprzątające młode dziewczyny z ulicy może coś zginąć z pokoju.
Zabiegi robione mało rzetelnie szybko i wielokrotnie poza kolejnością , w basenie od rana tłok, napchane na maxa,... po południu dwie trzy osoby w basenie:).
Panienki w recepcji mało odpowiedzialne nie wiele Ci pomogą ich tłumaczenie, stwierdzenie "nie wiele tu mogą" i to jest prawda. Najlepiej co potrafią to
kasować pieniądze od kuracjuszy, to wszystko.
Cieplice są prawdziwym jeszcze przypominającym komunę sanatorium /cały czas mówię o kuracjuszach NFZ i ZUS/ kombinatem do przewalania hordy schorowanych ludzi, co bardzo męczy obsługę.
Tak każdy się zachwyca tańcami ...... na Boga .... ale jakimi tańcami..... w Edwardzie ? w tym tłumie, tłoku i pijanych obojga płci.
KARKONOSZE....... jedyna odskocznia od szarej codzienności sanatoryjnej. Tu mogę udzielić dodatkowych informacji zainteresowanym, byłem tam codziennie to pieszo, to autem po zabiegach, to rowerem.
NIGDY WIĘCEJ CIEPLIC. Syf kiła i mogiła - tylko to mi się nasuwa na myśl.
pozdrawiam przyszłych kuracjuszy
-
AjkaKK
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 04 sie 2016 13:00
- Oddział NFZ: Opolski
- Staż sanatoryjny: 2
-
Apolinary
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 25 wrz 2016 08:03
wróciłem z Cieplic Domu Zdrojowego II 25.08.2016 r. Uważam, że Cieplice są przereklamowana i nie warte określenia sanatorium.
Ciasnota ogólna w budynkach sanatoryjnych starej kubatury mieszkaniowej przeznaczonej dla NFZ I ZUS uważanej przez Zarząd Cieplic
tłum ludzi nie mających znaczenia dla Cieplic poza kasą z NFZ i ZUS. Dzielenie kuracjuszy na lepszych, czyli niby bogatszych komercyjnych a
biedota z NFZ czy ZUS-u za niewielką dopłatą lub zupełną darmochę /szpitalne/ z brakiem możliwości dopłaty do jedynki, bo ich jak na lekarstwo.
Nie bardzo rozumiem dlaczego tak jest traktowany pacjent NFZ lub ZUS skoro za turnus Uzdrowisko otrzymuje kwotę za każdego z nas od 3000 -4000 tys zł
w zależności od długości pobytu /patrz swój ZIP po powrocie/.
Pokoiki małe ciasne, z reguły wieloosobowe z łazienką na 3-6 osób. Stołówka ciasna żywione są tam 3 lub 4 zmiany /około 100 osób na raz/.
Sprzątanie odbywa się przez zewnętrzną firmę, która ma kłopoty z obsadą pokoje sprzątane raz na tydzień w sposób pobieżny czyli syf . Sam kupiłem worki na śmieci by codziennie sam je opróżniać bo niestety trzeba się dożywiać witaminowo i białkowo. Trzeba uważać na sprzątające młode dziewczyny z ulicy może coś zginąć z pokoju.
Zabiegi robione mało rzetelnie szybko i wielokrotnie poza kolejnością , w basenie od rana tłok, napchane na maxa,... po południu dwie trzy osoby w basenie:).
Panienki w recepcji mało odpowiedzialne nie wiele Ci pomogą ich tłumaczenie, stwierdzenie "nie wiele tu mogą" i to jest prawda. Najlepiej co potrafią to
kasować pieniądze od kuracjuszy, to wszystko.
Cieplice są prawdziwym jeszcze przypominającym komunę sanatorium /cały czas mówię o kuracjuszach NFZ i ZUS/ kombinatem do przewalania hordy schorowanych ludzi, co bardzo męczy obsługę.
Tak każdy się zachwyca tańcami ...... na Boga .... ale jakimi tańcami..... w Edwardzie ? w tym tłumie, tłoku i pijanych obojga płci.
KARKONOSZE....... jedyna odskocznia od szarej codzienności sanatoryjnej. Tu mogę udzielić dodatkowych informacji zainteresowanym, byłem tam codziennie to pieszo, to autem po zabiegach, to rowerem.
NIGDY WIĘCEJ CIEPLIC. Syf kiła i mogiła - tylko to mi się nasuwa na myśl.
Toś mnie phoenix pocieszył a tak się cieszyłem wyjazdem.
-
xzibi
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 08 mar 2013 14:27
- Podziękował: 1 raz
-
AjkaKK
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 04 sie 2016 13:00
- Oddział NFZ: Opolski
-
xzibi
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 08 mar 2013 14:27
- Podziękował: 1 raz
AjkaKK pisze:A ja mam koleżankę zza biurka która była już w Cieplicach kilka razy i jest bardzo zadowolona, nie chce jeździć nigdzie indziej tylko właśnie do Cieplic. Najlepsze warunki są w Dz III - jest po remoncie, DZ I też częściowo wyremontowany. Ja nie nastawiam się na luksusy (od tego są wczasy all inclusive), oczekuję przede wszystkim dobrych zabiegów i sympatycznych ludzi
Witaj AjkaKK, dzięki za info podbudowałaś mnie.
Ta wątpliwa przyjemność pobytu w Domu Zdrojowym czeka i mnie:(
Wybieram się 3.01.2017 jestem ze Śląska z okolic Rybnika. Będę jechał samochodem, jeżeli ktoś jest z okolic to mogę zabrać ze sobą, w kupie raźniej i cieplej