23 wszur Lądek Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: 23 wszur Lądek Zdrój

Post autor: sztani »

Bartek pisze:A o której najlepiej przyjechać?chodzi mi o pokój. Bo są różne i marzy mi sie jedynka :D rano,przed południem,po południu?czy trzeba sie meldować o konkretnej godzinie?A i poza tymi strojami nic szczególnego nie trzeba zabierać?
O jedynce już pisałem .""" marzenie ściętej głowy""" trzeba mieć mocne papiery na jedynkę . na dwójce jest ich raptem sześć . miałem wskazanie od lekarza orzecznika z ZUS wpisane w dokumenty dostarczone do WSZUR i było b. ciężko.
Bartek może jedziesz z NFZ to panują inne reguły . jeśli z ZUS to w dniu przyjazdu jest już ""pozamiatane."" z jedynkami i raczej nic nie załatwisz . :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

KuracjuszSK pisze:A czy ktos sie orientuje jaka jest oplata za TV w pawilonie ||?
Telewizor na 21 dni 76 zł.Tam wykupuje się w BOK kartę do telewizora na określona ilość dni.
Bartek
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 24 wrz 2016 21:40
Oddział NFZ: Opolski

Post autor: Bartek »

sztani pisze:
Bartek pisze:A o której najlepiej przyjechać?chodzi mi o pokój. Bo są różne i marzy mi sie jedynka :D rano,przed południem,po południu?czy trzeba sie meldować o konkretnej godzinie?A i poza tymi strojami nic szczególnego nie trzeba zabierać?
O jedynce już pisałem .""" marzenie ściętej głowy""" trzeba mieć mocne papiery na jedynkę . na dwójce jest ich raptem sześć . miałem wskazanie od lekarza orzecznika z ZUS wpisane w dokumenty dostarczone do WSZUR i było b. ciężko.
Bartek może jedziesz z NFZ to panują inne reguły . jeśli z ZUS to w dniu przyjazdu jest już ""pozamiatane."" z jedynkami i raczej nic nie załatwisz . :)[/

Tos Pan uprościł ;)
Zostało mi jeszcze kilka dni. Jak można sobie załatwić elitarna dwójkę?z kim trzeba rozmawiać?chyba nie z pielęgniarka która odbiera telefony w pawilonie?czy juz naprawdę klamka zapadła?
Tak,jade z ZUS czy to znaczy ze jestem gorszego sortu?
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Bozena321 »

W pawilonie II dwójki są :-) ja byłam ok. 5 rano i nie było problemu. Pozytywne myślenie załatwi wszystko :lol: ale jedynki to chyba nie ;)
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Kolego ja też byłem z ZUS i nie ma co focha strzelać bo nie moją intencją było Kogokolwiek obrażać .Piszę po prostu jak było. Z NFZ można zapłacić (dopłacić )i mieć jedynkę . Dlatego zapytałem Pana.Na turnus z ZUS jest zawsze 6 jedynek tak stanowi umowa z ZUS . Na dwójkę nie ma problemu z załatwieniem . Radzę wybrać wchodząc do budynku po prawej stronie pokoje ,piękne widoki na okolicę .Akurat to po przez rozmowie pielęgniarki z Recepcją dostałem jedynkę . Wydaje mi się ,że właśnie pielęgniarki przydzielają jedynki w porozumieniu z lekarzem .Miłego pobytu
Bartek
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 24 wrz 2016 21:40
Oddział NFZ: Opolski

Post autor: Bartek »

Ja sie nie obrażam :D cytowałem kabaret i troszkę polskiej polityki :)
Złe mnie zrozumiałeś.
Dzięki za rady,wszystko zatem okaże sie na miejscu. Jak to mówią:co ma być to bedzie :shock:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Z dwójką nie ma problemu bo wszystkie pokoje są takie,poza kilkoma jedynkami bez balkonów od tyłu budynku.
Awatar użytkownika
KuracjuszSK
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 wrz 2016 12:43
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: KuracjuszSK »

Felice pisze:
KuracjuszSK pisze:A czy ktos sie orientuje jaka jest oplata za TV w pawilonie ||?
Telewizor na 21 dni 76 zł.Tam wykupuje się w BOK kartę do telewizora na określona ilość dni.
Dzięki Felice za odpowiedź. a powiedz mi jeszcze to jest opłata za pokój czy za osobę ?
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Karta jest na cały pokój,tak samo za czajnik bodajże 7 złotych od pokoju.
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

Znajoma pani miała pokój jednoosobowy w Pawilonie II.Z tego co mi wiadomo,miała duże problemy z poruszaniem się.
ODPOWIEDZ