Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Jestem po pobycie w Heliosie od 14.07-4.08.2016r.Moja sugestia .Dobrze by było dokonać telefonicznej rezerwacji pokoju na 1 dzień tj.8 go w pobliżu Heliosa np.D.W .Sopocki Zdrój,Yacht Club Resident,Ośrodek Sanatoryjny Perła.To wszystko w odległości do 100 m.Po południu 8 -go zgłosić się z dokumentami do recepcji Heliosa i pobrać numerek-ja miałem o 14 tej 13 go już nr.6.Jest b.duża szansa otrzymanie dobrego lokum.Poprosiłem o jedynkę i dostałem p.819 -8 piętro.Widok -Bałtyk.
Rano 9 tego przyjść wypoczętą (bez walizek ale z dokumentami) przed 10 ta i czekać jak wywołają Twój numerek (i tu trzeba się zdecydować na rodzaj pokoju). Po rejestracji u siostry przełożonej- do recepcji po klucz, +siostry pielęgniarki (chyba 9 piętro+ lekarz badanie i wyznaczenie zabiegów) no i odwiedzić pokój który się wybrało .Potem po walizki.Podczas turnusu widziałem 1 osobę w szlafroku.Moim zdaniem nie potrzeba.Zabiegi w soboty też są do godz.około 12 tej.
Personel recepcji ,zabiegowy i kuchenny bardzo przyjazny i pomocny.Jest wypożyczalnia rowerów 1 godz. 6 zł.Posiłki dla mnie wystarczające.Pozdrawiam.
Dzięki maniek46. Bilet na pociąg kupiłam wcześniej.Teraz tylko się spakować i jazda.
Co ja będę robić wieczorami W sumie dobrze że jest biblioteka.
Na jakiej zasadzie dobierają współlokatorkę Lepiej jak sobie sama wybiorę
Ja z wyborem nie miałem problemów bo zdecydowałem się na 1-ke.Myślę że można dogadać się w kolejce i próbować fakt ten przekazać siostrze przełożonej.Dopytać w recepcji o wszystko Panie bardzo przyjemne.Pokoje np.101-105, 201-205 itd są od strony ulicy , a 114-119,214-219 itd. od strony morza(wschód) Odnośnie wieczorów to byłem w innym okresie -gorące lato.Rowerek po kolacji i stronę Oliwy 2-3 km. lub do Sopotu. Każdą chwile po zabiegach (rezygnując często z obiadów lub kolacji)wykorzystywałem na zwiedzanie Gdańska i Gdyni komunikacją miejską- darmowo > 70 lat.Jest kilka wycieczek autokarowych z ośrodka:1.Westerplatte 2.Gdynia 3.Półwysep Helski-powrót z Helu statkiem do Gdyni -potem autokar do Heliosa i 4. Kartuzy i Szymbark(dom do góry nogami)ostrożnie na błędnik bo faktycznie działa nie korzystnie. Będzie w ośrodku możliwość częstego zakupu ciuszków(sweterki,bluzki) i innych drobiazgów.Na posiłki wybierać się około 10-15 minut wcześniej bo później jest tłok przy windach i nerwówka bo zabiegi.Jest jest 4.Jest kaplica z mszami w soboty o 16 tej na 4 piętrze. WIFI tylko przy recepcji - w pokojach brak.Stołówka na około 300 osób miałem stolik nr.1 (4 osoby) Nie wiem czy za dużo nie ględzę ale myślę że to się może przydać na przyszłość.Ja nie miałem takiej okazji bo nie wiele się dowiadywałem z forum. Pozdrawiam.
Widzę, że jesteś skarbnicą wiedzy o sanatoriach.Z przyjemnością Ciebie się czyta.Więc proszę napisz jeszcze coś.
Nie ukrywam, iż w tym temacie jestem zielona.Dlatego się tak nakręcam i wszystko co związane z sanatorium bardzo mnie interesuje.
A cóż evita by chciała jeszcze się dowiedzieć? W Sopocie kierować sie do wyjscia zgodnie z kierunkiem jazdy pociagu.Z lokalizować windę i zjechać nią na dół - nie znosić walizki po schodach.Przejsc przez główny holl pkp i ewentualnie spytać na ul.Kosciuszki na przystanek autobusowy 143 w kierunku Oliwy.Bilet u kierowcy, (są bardzo częste kontrole biletów.).Na 5 przystanku "Hestia" wysiąść.Nie znam godz.przyjazdu pociągu bo bym podał rozkład autobusu 143.Opisuje powyższe ponieważ ja poszedłem w odwrotnym kierunku i trochę się nawozilem z walizką.Prosze się nie martwić .i nie obawiać się , duzo wskazówek jest na forum.Ja bym jednak wybrał 1-dynke.Pokoje wg.mnie to wczesny Gierek,spanko trochę wąski tapczanik no i pomyśleć o jasiczku pod główkę bo poduszka strasznie płaska ,ale w odwodzie jest koc.