Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Z mężem w ubiegłym roku skorzystaliśmy ze zwrotów To dobry okres jest dużo więcej zwrotów zimą , ale trzeba być przygotowanym że wyjazd może być za 2-3 dni W śląskim można starać się o zwrot po weryfikacji wniosku więc to w naszym przypadku ok 21 miesięcy Nie ma znaczenia czy było się 5 la temu czy to pierwszy wyjazd Zwroty przydzielane są po weryfikacji wniosku Na śląsku w normalnej kolejce czekamy ok 30-32 miesiące :( Panie w funduszu są miłe i zyczliwe dzwoniłam kilka razy były zwroty ale nie odpowiadały mi miejscowości ( najwięcej propozycji było do Ustronia) Polowałam na sanatorium wojskowe w Krynicy i udało się :) Byliśmy od 3 stycznia Krynica zimą bajkowa Bardzo bardzo udany wyjazd.
kryzny To dobrze że macie miłe panie z NFZ i udaje Ci się dodzwonić...Bo u nas w Wrocławiu nawet słuchawki nie podnoszą....kilka razy próbowałam by zasięgnąć informacji co do zwrotów i klapa....Dam sobie spokój po nowym roku napiszę pismo i zobaczymy co z tego wyniknie...A czy NFZ odpisuje wtedy na takie pisma czy nie ...orientuje się ktoś w tych przepisach
Nianiu w ubiegłym roku wyjechałam ze zwrotów,faktycznie dodzwonić się do naszego funduszu jest trudno ale jak już mnie się udało Pani zasugerowała by dzwonić przed 8 rano lub po 15 i faktycznie nie było problemu.Próbuj,pracownicy są przychylni,po kilku moich telefonach sami oddzwaniali z propozycjami zwrotów i udało się!Powodzenia!
Niania pisze:Bo u nas w Wrocławiu nawet słuchawki nie podnoszą....kilka razy próbowałam by zasięgnąć informacji co do zwrotów i klapa....Dam sobie spokój po nowym roku napiszę pismo i zobaczymy co z tego wyniknie...A czy NFZ odpisuje wtedy na takie pisma czy nie ...orientuje się ktoś w tych przepisach
Niania , coś mi się kojarzy ,że w naszym czyli Dolnośląskim NFZ ze zwrotami jest trochę inaczej . Oczywiście musi minąć 18 miesięcy od ostatniego pobytu sanatoryjnego i musisz być po weryfikacji bieżącego wniosku . Składasz stosowne oświadczenie na piśmie ,że możesz wyjechać w ciągu kilku dni i chcesz skorzystać ze zwrotów , podajesz do siebie kontakt telefoniczny a panie z NFZ same oddzwaniają jak mają odpowiedni dla Ciebie zwrot . Ale na 100% nie jestem pewna , bo sama nie korzystałam z takiego wyjazdu . Przeszukaj forum , bo chyba tu to gdzieś wyczytałam . Pozdrawiam