Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Czy wiecie że...
Dziś w całej Polsce brzmi Mazurek
Dziś radości kanonada!
Witamy wszyscy Niepodległość i
░██░░██░
███░███░
░██▒░██▒
░██▒░██▒
░██▒░██▒LISTOPADA
ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI
Jurandzie dzisiaj także w Wielkopolsce obchodzimy Święto Marcina i delektujemy się pysznymi rogalami .
W cieniu hucznego Św. Niepodległości , my obchodzimy takie swojskie,lokalne i słodkie. Pozdrawiam
No nie tylko w Wielkopolsce
A święto ma zasięg międzynarodowy
Jednakże tradycja z racji ulicy Świętego Marcina w Poznaniu jest najsilniejsza.
Polacy jednak mocno czczą Narodowe Święto Niepodległości .
Tylko w Poznaniu 11 listopada zjeść można świętomarcińskiego rogala i tylko w Poznaniu ulicy Święty Marcin - głównej arterii miasta - wyprawia się imieniny. Tylko tutaj spotkać można tego dnia samego Świętego Marcina, który w stroju rzymskiego legionisty na białym koniu prowadzi barwny korowód spod kościoła pod jego wezwaniem aż po mury cesarskiego zamku.
Nie wątpię....
Ja również święto Marcina uczciłam,nie w Poznaniu ale jednak.Rogal zaliczony,a gęsina zawitała tez na moim stole.Bardzo ja lubimy,a teraz jest jej czas.