chyba gdzieś się zawieruszył mój post, bo wdaje mi się że już pisałam w tej sprawie.AgaC pisze:Ja bym chciała,żeby sanatoria finansowane przez NFZ czy ZUS zachowywały standard taki, jak te prywatne. Wg mnie jest to jak najbardziej możliwe. I wcale nie chodzi mi tu o super wyposażenie pokoi czy homary na obiadWystarczy zwyczajne ludzkie traktowanie normalnych ludzi
Sanatoria z ZUS chyba nie zachowają standardów takich jak prywatne. ZUS płaci grosze za pobyt kuracjusza dlatego są przeznaczane da kuracjuszy z prewencji pokoje o niższym standardzie. Zabiegi nie mogą być gorsze , zresztą w prewencji one są najważniejsze a wyżywienie przeważnie jest takie samo jak dal NFZ-tu chyba że NFZ ma bufet wtedy ZUS-owcom serwują.
A jaki masz pomysł na podniesienie standardu jeżeli kuracjusz nie może dopłacać?
Ale jeśli chodzi o NFZ to ja jestem za tym aby można było jechać do sanatorium też z ubezpieczenia prywatnego, tak jak można z ubezpieczenia prywatnego się leczyć i wtedy kolejka NFZ nie obowiązuje. Teraz to jest coraz bardziej powszechna forma korzystania z usług medycznych.
A może znacie ubezpieczenie prywatne, które ma taka ofertę w pakiecie, może ktoś korzysta i coś poleci. Nazwa na priva bo zaraz będzie posądzenie o reklamę.