powroty z sanatorium

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

Re: powroty z sanatorium

Post autor: forumowicz »

MarzenaS pisze: Czekam na lincz za to co napisałam ale, sama lubię się pobawić i cieszyć się życiem , ludzie nie tam gdzie leczenie powinno być na pierwszym miejscu:)
nie licz na lincz - admin ostatnio kasuje posty spod znaku wykopanego tomahawka :D
A na forum jest dużo opinii związanych z przyczynami dla których ludzie jadą do sanatorium. Przewijają się w różnych watkach i czasami są to burzliwe dyskusje. Przejrzyj forum, posty z ostatnich dwóch miesięcy, znajdziesz :D

pozdrawiam
forumowicz

nie zdążyłam edytować poprzedniego postu ale chcę jeszcze dodać że zapominamy tez o tym, że dla ZUS-u kosztem też jest dojazd kuracjusza i wypłacane świadczenie, bo cześć osób jednak jedzie w ramach dłuższego zasiłku chorobowego/świadczenia rehabilitacyjnego, który wypłaca właśnie ZUS. NFZ takich kosztów nie ma i jeszcze kuracjusz dopłaca.

Tak, wiem, na ten zasiłek zapłaciliśmy składkę chorobową a na prewencję składkę rentowa i wypadkową.
Ja też uważam, że powinny być one zapisywane na indywidualnych kontach do wykorzystania dla tego, który je opłacał. Ale tak się nie da.
artbst
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 lis 2016 14:40
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: artbst »

Ostatnio wróciłem z Sanatorium bardziej zmęczony niż pojechałem :)
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 67 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Suzen »

Po odbytych zabiegach kuracjusz bywa zmęczony.Chodzi mi o zabiegi zaordynowane przez lekarza.
forumowicz

artbst pisze:Ostatnio wróciłem z Sanatorium bardziej zmęczony niż pojechałem :)

taak? a cóż Cię szczególnie tak wymęczyło?
MarzenaS
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 lis 2016 16:54
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: MarzenaS »

Casandra:))
wiesz lincz nie lincz:)) zawsze na poprawę czekam :)) (optymistka ze mnie:)
a do cen za nasze rehabilitacje to wszyscy tak skrupulatnie wyliczacie , a tak na poważnie to nie wiem z skąd te kwoty bo wyżywienie marne, warunki skromne, najtańsze zabiegi. Taka jest prawda wiec na to wychodzi , że dziadostwo za duże pieniądze:(
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

najtańsze zabiegi.
Z tym to polemizowałabym.Za pół godziny rehabilitacji indywidualnej w Warszawie płaciłam 150 złotych,w sanatorium miałam ją w kosztach.Masaż też trzykrotnie droższy niż w wycenie NFZ.Mnie głównie na zabiegach zależy a jedzenie? 3 tygodnie dam radę wszędzie,bez przesady z tą marnością.Warunki zróżnicowane,ale też nie generalizujmy że dziadostwo.
forumowicz

MarzenaS pisze:Casandra:))
a tak na poważnie to nie wiem z skąd te kwoty bo wyżywienie marne, warunki skromne, najtańsze zabiegi. Taka jest prawda wiec na to wychodzi , że dziadostwo za duże pieniądze:(
jakie kwoty? przecież pisałam, że mało płacą. Jakich warunków socjalno-bytowych oczekujesz za 60-70zl dziennie?
z 5-7 zabiegami, edukacjami, relaksacjami i opieką medyczną?

stawka żywieniowa - niecałe 10zł na kuracjusza.
Zabiegi wcale najtańsze nie są. Gimnastyka na materacu i basen owszem, ale już gimnastyka w odciążeniu, pod okiem rehabilitanta, wanna z hydromasażem, masaż klasyczny kręgosłupa, nawet to jacuzzi solankowe to takie tanie nie są. Za Jacuzzi place ok. 20zł a masaż i 40zł potrafi kosztować. Nie wiem ile kosztuje łózko wodne.
Myślę, że gdybym miała zapłacić za same zabiegi to znacznie przekroczyłabym to 70zł dziennie.
forumowicz

artbst pisze:Ostatnio wróciłem z Sanatorium bardziej zmęczony niż pojechałem :)
:lol: :lol: :lol: :D
forumowicz

Marzena, nie wiem jakimi kwotami się kierowałaś ale to co podają kuracjusze w tym wątku to kwoty fugujące w ZIP-ie czyli te, które płaci NFZ nie ZUS.
ODPOWIEDZ