Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
wiesniaczkaela pisze:Ja nic nie czytałam ale dowiedziałam się po drucie , że odroczono do końca 2017 roku.Cały spór toczy się o to kto ma pokryć dopłaty do transportu.Wyrok wstrzymano
Dokładnie tak :
Taka jest najnowsza informacja potwierdzam Elu .Dzięki za pomoc .
Dzięki Elu mam nadzieję, że będą jeszcze te zniżki , ponieważ moja córka korzysta jako studentka..
A ciekawe czy parlamentarzyści sobie zabiorą darmowe przejazdy
Ulgi na przejazdy publicznym transportem zbiorowym zostają do końca grudnia 2017 roku. Oznacza to, że niepełnosprawni, studenci i młodzież dojeżdżająca do szkół będzie miała ulgi ustawowe na zakup biletów (Ustawa z dnia 21 lipca 2016 r. o zmianie ustawy o publicznym transporcie zbiorowym – Dz. U. 2016 poz. 1342).
Pytanie jednak jest takie, w jaki sposób rząd zapewni stosowanie ulg od 2018 roku?. Ustawa o publicznym transporcie zbiorowym zmienia całą filozofię organizacji i finansowania transportu, przerzucając większość kosztów z Budżetu Państwa na samorządy. Dlatego też, pierwotna ustawa o transporcie zbiorowym miała vacatio legis aż 6 lat, a i tak okazało się że owe 6 lat to za mało, aby dostosować się do zmian.
Za rok, tj. w 2017 roku szykuje się zatem powtórka z walki o ulgowe przejazdy.
VVENUS pisze:Dzięki Elu mam nadzieję, że będą jeszcze te zniżki , ponieważ moja córka korzysta jako studentka..
A ciekawe czy parlamentarzyści sobie zabiorą darmowe przejazdy
Venus ten gatunek zawsze zachowuje wszystkie ulgi , co najwyżej jeszcze sobie cosik dorzuci -biedactwa