nocne s o s

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
senta28
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 maja 2014 16:36
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

nocne s o s

Post autor: senta28 »

Witajcie N-S-wcy. Jutro składam wniosek do sanatorium czekam z niecierpliwością na Wasze opinie, gdzie warto, a które miejsca unikać Lądku i Krynicy zdroje poznałam. Cościk podsunę pani doktor gdzieżby mnie chętnie zaniosło. :) :kwiat:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 8 razy

SOS Senty...

Post autor: jacky6 »

Generalnie zakładam, że górskie kurorty praktycznie mają atrakcje dla kuracjuszy całoroczne ...
No - chyba, że kogoś ciągnie do bałtyckiego jodu...

:mrgreen: :ugeek:
senta28
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 maja 2014 16:36
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Re: nocne s o s

Post autor: senta28 »

Dziękuję za odp. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 8 razy

nocne s o s

Post autor: jacky6 »

W ZUSie teoretycznie i praktycznie możemy cuś uprosić.
W NFZ wszystko zależy od widzimisia balneologa i pań dzielących.
:mrgreen: :ugeek:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Senta z tego co się już orientuję to schorzenie może mieć wpływ na wskazanie miejsca kuracji.Osoby z astmą lub po totalnym wycięciu tarczycy nie wytrzymają np. w Lądku.Natomiast jeżeli będzie to np. schorzenie neurologiczne to wtedy mogą wysłać w cały kraj-------chyba że będzie drugie schorzenie mające wpływ na region. Pomyśl gdzie się dobrze czujesz i wtedy podsuń lekarzowi aby zaznaczył klimat.Mnie zawsze lekarz kierując czy to z ZUS-u , czy NFZ-tu dopisuje że podstawą udanej rehabilitacji jest leczenie klimatyczne w terenach nadmorskich.
HalinaM-P
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 11 paź 2016 15:08
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: HalinaM-P »

Wprawdzie tym razem jadę nad morze,to zaproponowałabym Ci uzdrowiska na Podkarpaciu.Byłam 2 lata temu w Polańczyku-super,wczoraj koleżanka chwaliła Rymanów,mój mąż kilka razy był w Iwoniczu,a Horyniec słynie z borowiny.Wszystkie te sanatoria maja dobrą bazę lokalową,pełny asortyment zabiegów,nie mówiąc o pięknych okolicach,np.Bieszczadach.Polecam
Macintosh
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 28 cze 2016 08:29
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Macintosh »

Oczywiście są dodatkowe schorzenia które mają wpływ na to dokąd wysyła balneolog. Jeśli jedziesz ze względu na reumatologię to w sumie wiele Polskich uzdrowisk wchodzi w grę. Jeżeli masz dodatkowe schorzenie np anemie z braku żelaza zasugeruj lekarzowi który wypełnia Twoje skierowanie sanatorium o biolklimacie podgórskim lub górskim ponieważ taki biolkimat "podkręca produkcję żelaza we krwi".
ODPOWIEDZ