VERANO-Kołobrzeg

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
lgora6
Na forum od: 24 lis 2016 20:02
Oddział NFZ: Podkarpacki

VERANO-Kołobrzeg

Post autor: lgora6 »

Wróciłam z turnusu rehabilitacyjnego . Przebywałam w Kołobrzegu ośrodek VERANO.
Bardzo polecam. Bardzo blisko morza, czysty, przyjemna obsługa, przyjemni i życzliwi rehabilitanci.
Bardzo miło też się tam spędza wieczorki taneczne. Po prostu SUPER. Bardzo gorąco polecam.
Awatar użytkownika
jaga167
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2015 08:11
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Re: VERANO-Kołobrzeg

Post autor: jaga167 »

A jakie są możliwości zakwaterowania w pokoju 1-osobowym?
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 55 razy
Podziękowano: 93 razy

Post autor: Dzia_dek »

Trochę słaby ten post. :( Poza tym bardziej wygląda jak napisany przez pracownika ośrodka, a nie kuracjusza.
Wszystko jest takie za bardzo: blisko, miło, gorąco, a tak w ogóle to nic z tego Twojego pisania nie wynika.
Zaglądnij sobie na post (link poniżej) napisany przez jedną z naszych forumowych koleżanek i porównaj ze swoim.
http://www.forum.nasze-sanatorium.pl/vi ... 05#p572605
Igora6 tak bez urazy, ale to jest opinia na piątkę z plusem. :)
Lekarz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 lis 2016 10:56

Post autor: Lekarz »

Igora6 napisała zwięźle i na temat. Verano znajduje się tuż przy parku, blisko morza i jest to sympatyczny ośrodek.
Jeżeli ktoś ma jakieś pytania, może do niej napisać na pw albo zapytać tutaj.

Jaga167,
W Verano jest sporo jedynek.
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Witajcie :kwiat:
Byłam w Sanatorium Verano...jest to bardzo dobry obiekt...zarówno pod względem zabiegowym jak i rozrywkowym :)
Baza zabiegowa bardzo dobra,pływalnia na miejscu..kawiarnia z tańcami też...organizowane są wycieczki...pokazy filmowe...koncerty :)
na NFZ...to nic mi nie wiadomo o jedynkach...chyba że ktoś opłaci sobie pobyt komercyjny albo ma mocne zaświadczenie od lekarza...są dwójeczki i trójeczki...dobrze wyposażone...jest telewizor,lodówka czajnik i talerzyki...szklanki.
Na tańce blisko do Sanu....to po drugiej stronie ulicy...
Wiem że VERANO ma teraz apartamenty to hotel ***** gwiazdkowy....Kołobrzeg ma 4 Hotele **** gwiazdkowe i dwa ***** gwiazdkowe
Tak jak pisałam w pobliżu SAN...i PERŁA BAŁTYKU...z tarasem widokowym.....
Ja nie jestem pracownikiem i polecam ten ośrodek....
Ma w korytarzu bankomat PKO SA...Na dole kręgielnia...piękne PATIO...Byłam w okresie zarówno letnim jak i zimowym....komercyjnie i na NFZ...
Jest biblioteka...pozdrawiam Gośka
Dla tych co wysyłają bagaż jest przechowalnia i można spokojnie nadać walizkę :)
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Zapomniałam napisać o posiłkach :oops: są wszystkie diety :D jedzenie bardzo smaczne i wystarczające.
Jedzenie dla NFZ na jedną zmianę, podawane do stolika
Komercyjni mają "szwecki stół "...I mają większy wybór. ...mi to nie przeszkadzało :roll:
Zawsze do obiadu coś na podwieczorek...owoc,drożdżowe ciasto czy jogurt....Do morza bardzo blisko....Na starówkę też. ..
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

W Verano byłam jak jeszcze nie organizowano tam turnusów rehabilitacyjnych. Ośrodek też polecam ale mam pytanie do Igory właśnie o turnusy. Czy są one w jakiś sposób zorganizowane n.p mają opiekuna ko , jakiś program integracyjny , wycieczki , ale nie takie że przyjdzie ktoś z jakiegoś biura i za dodatkową kasę tylko dla turnusu. Czy tylko przepisuje lekarz zabiegi i dalej każdy sobie. Bywałam już i na takich i na takich a jak jest w Verano ? A może nie tylko Igora6 przebywała już tam na rehabilitacji ? Odpowiedzcie proszę :) :kwiat:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jest Pani która się zajmuje wycieczkami dla kuracjuszy....wycieczki sa po Kołobrzegu...do Berlina,Szczecina....pozdrawiam
ODPOWIEDZ