Świnoujście Admirał 1 nie przyjął kuracjuszy

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz

Świnoujście Admirał 1 nie przyjął kuracjuszy

Post autor: Wienia »

Kochani mam pytanie czy zdarzyło się Wam,że sanatorium nie przyjęło kuracjuszy ,dokładnie 4 osoby z powodu" jakoby" była awaria.
Taki przypadek miał miejsce wczoraj w sanatorium Admirał 1 ,nie zakwaterowano mojej koleżanki i jeszcze 3 osoby.W zamian zostały zakwaterowane w sanatorium Adam i Ewa.
W tymże sanatorium nie ma basenu ani żadnej bazy zabiegowej muszą dochodzić do Rusałki.
Są umówione na rozmowę z dyrekcją dopiero na godz 18 dzisiaj ale czy to coś zmieni nie wiem.
Wiadomo o co chodzi, tam przyjmuje się sąiadów zza Odry i oni tam zostawiają nie takie pieniądze jak płaci NFZ za kuracjusza.
Ale czy tak można postępować jeśli ma się skierowanie do konkretnego osrodka wyznaczyć inny o gorszym standardzie? Wienia.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: Świnoujście Admirał 1 nie przyjął kuracjuszy

Post autor: Felice »

Jeżeli faktycznie mieli jakąś awarię (a myślę,że raczej w takie kłamstwo by nie poszli) to mogą.Wszystkie te budynki należą do jednej spółki i pewnie wybrną z tego.Adam i Ewa jest świeżo po remoncie to i warunki pewnie się polepszyły.
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Felice masz rację warunki w Adamie i Ewie są dobre, ośrodek odremontowany i z zewnątrz i wewnatrz ,wszedzie czysciutko.Tylko problem z zabiegami
bo trzeba dochodzić.Koleżanka skorzystała ze zwrotów i miała mozliwośc wyboru kilku,padło na Admirał bo basen i zabiegi na miejscu.Jest rozczarowana
bo dostaje warunki gorsze niż miałaby w Admirale.Przynajmniej kumpelki ma fajne i ostatecznie bedzie zadowolona.
Awatar użytkownika
Chmurka07
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2015 21:43
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Chmurka07 »

A czy Admirał ma swoja bazę zabiegową?????Basen????
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Chmurko Admirał 1 bo tam miała przydział ma basen i bazę zabiegową.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

W Świnoujściu widać tak praktykują i to od dawna. . Ja jak byłam w Bałtyku w 2010r, miałam przy stoliku małżeństwo , które miało skierowanie do Swarożyca było podobnie zabrakło miejsc i zakwaterowano tych ludzi dokładnie już nie pamiętam ale chyba w Admirale przed remontem . Bardzo narzekali , chodzili na rozmowy do dyrekcji , w połowie turnusu dostali drugie zakwaterowanie ale niewiele lepsze.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Zosiu chyba coś w tym jest :roll: My wykupiliśmy w 2015 r. w marcu prywatnie 2 tygodnie dla 8 osób w Bursztynie , przy zakwaterowaniu okazało się że 2 osoby mają lokum w Swarożycu.Dopiero po dość burzliwej dyskusji znalazły się 4 pokoje 2 osobowe ale nie jak nas zapewniano na jednym pietrze :shock: Mimo to bardzo mi się podoba Świnoujście :)
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Z wpisów wynika ,że coś jest na rzeczy i to nie pierwszyzna w Świnoujsciu takie traktowanie kuracjuszy. I po co denerwować kuracjusza i podnosić mu ciśnienie na samym wstepie?
Jakoś nie słyszałam ani czytałam,aby w innych miejscach były takie procedury z przenoszeniem kuracjusza do zupełnie innego osrodeka.W Kołobrzegu np jest bodajże 46 sanatoriów i tam każdy zajezdża ma swoje miejsce bez jakichś przeprowadzek. :evil:
Mnie Świnoujście osobiscie też bardzo się podoba,chociaż byłam tylko na wycieczce z Kołobrzegu w br.
Marzeniem moim było dostać skierowanie do Świnoujscia ,teraz mam mieszane uczucia.A gdyby coś to bedę sie domagać potwierdzenia ,że mnie nie wywalą do innego osrodka,chyba,że do lepszego. :)
ODPOWIEDZ