Wyjazd ze zwrotów
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
Re: Wyjazd ze zwrotów
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowano: 51 razy
A to ciekawe co piszesz bo mnie dwukrotnie zwrócono skierowania z adnotacją, że dopiero po 12 miesiącach można stwierdzić czy wyjazd pomógł i bezzasadne jest przed upływem 12 miesięcy składać wniosek.kryzny pisze:w śląskim NFZ tak to nie działaviolet58 pisze:
To akurat nie ma większego znaczenia - wyjazd do sanatorium nie wcześniej niż po upływie 18 miesięcy. Odczekasz rok to już 2/3 tego okresu masz z głowy. Jak fundusz czy balneolog klepnie wniosek, po pół roku dzwonisz i.... jedziesz![]()
Nie trzeba składać wniosku po roku ( byliśmy z męzem w Krynicy zdroju od 3 do 24 stycznia w kwietniu złożne wnioski i od maja jesteśmy w kolejce)
jednakże o zwroty można starać się po weryfikacji wniosku Nie ma znaczenia ile minęło od ostatniego pobytu Weryfikacja teoretycznie po 18 miesiącach ale nasze wnioski wróciły do kolejki po 21 miesiącach i natychmiast starałam się o wyjazd ze zwrotów Nam sie udalo Krynica zimą przepiękna
Zaliczyli mi nawet szpital rehabilitacyjny jako sanatorium bo był w uzdrowisku
Napisałam i osobiście zawiozłam odwołanie no i niestety- byłam na leczeniu szpitalnym w uzdrowisku w lutym więc dopiero w lutym nadtępnego roku mogę składać skierowanie do sanatorium. Nie ma zmiłuj się bo takie są procedury.
Jestem więc w niemałym szoku, że Wam przyjęli skierowania po 3 miesiącach. Chyba, że na inną jednostkę chorobową.
- Fionka
- Przyjaciel forum

Oby twoje zdecydowanie zakończyło się sukcesemwiesniaczkaela pisze:Wolę jednak zimę nad morzem i urządzę polowanie na zwroty- może sie uda
- VVENUS
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 mar 2016 19:56
- Staż sanatoryjny: 4
Ja osobiście nie bylam nigdy zimą nad morzem , także upieram się, że góry zimą lepsze... a może nie wiem co tracę
-
rybka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 13 mar 2013 15:51
- Podziękował: 15 razy
- Podziękowano: 2 razy
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Fionka
- Przyjaciel forum

- Anna-K
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 01 lip 2014 19:20
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 9
Ja zaczynam wydzwanianie zaraz po świętach.Zobaczymy z jakim skutkiem.
Pytanie kiedy uda mi się do pani dodzwonić,gdyż dzwonić do NFZ,to jak do Watykanu