Hotel Olecko marzec 2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Olgga53
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 11 gru 2016 12:44

Re: Hotel Olecko

Post autor: Olgga53 »

:D zwiedzanie a i owszem Ciebie?
Olgga53
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Nie zrozum mnie złe chodziło n mi o zwiedzanie okolic
Olgga53
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Chodziło mi o zwiedzanie miasta
konrad78
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2016 18:50
Oddział NFZ: Podlaski

Post autor: konrad78 »

Spoko Olga! Też planuje pozwiedzać najbliższą okolice i może uda się wyskoczyć do knajpki w miłym towarzystwie. Może podasz mi adres e-mail , jeżeli to nie problem....będzie łatwiejszy kontakt.☺
Olgga53
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Spoko napisze na prywatna wiadosc ok
Tisane
Na forum od: 17 gru 2016 19:13
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Tisane »

Witam, proszę napiszcie jak wrócicie z sanatorium w Olecku. Mam przydział na wiosnę. Jakie zabiegi, pokoje, obsługa... Będę ogromnie wdzięczna. Z tego co się dowiedziałam to ten hotel dopiero przekształcają na sanatorium.
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

.......i nie dysponują podobno dobrą bazą zabiegową......
Tisane
Na forum od: 17 gru 2016 19:13
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Tisane »

Z doświadczenia czy ze słyszenia to wiesz?
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

Moja koleżanka dostała Olecko. Zadzwoniła, zapytała i odpowiedź nie była zadowalająca :(
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

Tisane to wynika raczej z obserwacji innych obiektów tego typu - czyli dawnych hoteli, pensjonatów czy ośrodków szkoleniowych,
których właściciele ratując się przed upadkiem próbują, z różnym skutkiem, tworzyć obiekty mające stworzyć namiastkę sanatorium.
Bazę noclegową czy żywieniową można niewielkim nakładem kosztów przystosować do pełnienia innej funkcji niż ta do której pierwotnie
ją przeznaczono. Natomiast nikt nie zainwestuje pokaźnej kwoty funduszy w stworzenie, w pełni profesjonalnej i na wysokim poziomie
bazy zabiegowej. Nikt nie zaryzykuje bo pan i władca czyli ZUS może np. po pół roku nie przedłużyć umowy. Inaczej to jeszcze wygląda
gdy takie obiekty powstają w miejscowościach o statusie "uzdrowiska". Wtedy można skorzystać z usług Zakładu Lecznictwa
Uzdrowiskowego, natomiast w przypadku Olecka można tylko i wyłącznie liczyć na bazę zabiegową jaka zostanie stworzona na miejscu. Pomijam tutaj również szeroko rozumianą bazę kulturalno - rozrywkową. Dla mnie osobiście wyjazd w takie miejsce jak Olecko w czasie
od października do marca to byłaby totalna porażka. Ale, co pragnę podkreślić, jest to tylko moja opinia i moje zdanie.
Zablokowany