CO SĄDZICIE O OBIEKTACH SANATORYJNYCH bez samodzielnych węzłów sanitarnych w każdym pokoju?
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
Re: CO SĄDZICIE O OBIEKTACH SANATORYJNYCH bez samodzielnych węzłów sanitarnych w każdym pokoju?
Witam -jeszcze świątecznie i realistycznie pytam co zrobić z tymi co np. w wieku 30 lat zapadli na SM
Tok myślenia Casandry zapewne sensowny ale realny tylko w sytuacji postawienia grubej krechy.
Czyli ile mamy na koncie tyle wydajemy na siebie
Tak na marginesie to troszkę się rozpędziliśmy i od wychodka do reform zabrnęliśmy 
-
forumowicz
Re: CO SĄDZICIE O OBIEKTACH SANATORYJNYCH bez samodzielnych węzłów sanitarnych w każdym pokoju?
mi chodziło głównie o sanatoria. Sanatoria w zależności od ilości odprowadzonych składek.Tok myślenia Casandry zapewne sensowny ale realny tylko w sytuacji postawienia grubej krechy.![]()
![]()
Czyli ile mamy na koncie tyle wydajemy na siebie
![]()
![]()
![]()
Ratowanie zdrowia/życia rządzi się innymi prawami.
-
forumowicz
ja wiem.darek...
Jednakże jest wiele zaleznosci ,których nikt na dzien dzisiejszy nie przeskoczy nawet tzw Dobra zmiana.
To tyko takie postulaty moje.
Bo ja naprawdę bym chciała żeby ludzie, którzy pracują wiele lat mieli coś z tego dla siebie. Chociaż to sanatorium na preferencyjnych warunkach.
Bo prawda jest taka, że pracując nawet nieraz nie masz czasu pobiegać do medyków różnych a co dopiero wyjechać. I na tym korzystają ci, którzy - nie pracując - mają czas zadbać o swoje zdrowie.
Nie pracując czyli nie wypracowując składek.
mi nie chodziło o czas oczekiwania tylko o trudność zdobycia.Z jednym sie z Toba nie zgodze napisalaś ,że tzw prewencja rentowa jest trudniejsza do zdobycia.
Prewencja Rentowa z ZUS jest dostepna raczej wg obserwacji nawet co 18 miesiecy czylii mozna wbic sie z szybszym wyjazdem własnie z ZUS
Do NFZ-tu składasz wniosek i jedziesz.
Do ZUS-u składasz wniosek i ... masz odmowę. Bo po drodze orzecznik.
ooo, to perełka...ceny poszły w gorę a i tak Seniorzy leków nie dostaną za darmo bo w takiej wiosce jak Katowice takowe wypisuje tylko 2 specjalistów
- woytek
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 gru 2012 17:41
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 14
Bez węzła sanitarnego nie wyobrażam sobie normalnego życia ,zawsze robie rozeznanie telefoniczne, i kiedyś zrezygnowałem z Krystyny,przed remontem nie było tam łazienek w pokojach