CO SĄDZICIE O OBIEKTACH SANATORYJNYCH bez samodzielnych węzłów sanitarnych w każdym pokoju?

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: CO SĄDZICIE O OBIEKTACH SANATORYJNYCH bez samodzielnych węzłów sanitarnych w każdym pokoju?

Post autor: Fionka »

Witam -jeszcze świątecznie i realistycznie pytam co zrobić z tymi co np. w wieku 30 lat zapadli na SM :?: Tok myślenia Casandry zapewne sensowny ale realny tylko w sytuacji postawienia grubej krechy. :( :( :( Czyli ile mamy na koncie tyle wydajemy na siebie :!: :!: :?:Tak na marginesie to troszkę się rozpędziliśmy i od wychodka do reform zabrnęliśmy :roll:
forumowicz

Re: CO SĄDZICIE O OBIEKTACH SANATORYJNYCH bez samodzielnych węzłów sanitarnych w każdym pokoju?

Post autor: forumowicz »

Tok myślenia Casandry zapewne sensowny ale realny tylko w sytuacji postawienia grubej krechy. :( :( :( Czyli ile mamy na koncie tyle wydajemy na siebie :!: :!: :?:
mi chodziło głównie o sanatoria. Sanatoria w zależności od ilości odprowadzonych składek.

Ratowanie zdrowia/życia rządzi się innymi prawami.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

darek...

Jednakże jest wiele zaleznosci ,których nikt na dzien dzisiejszy nie przeskoczy nawet tzw Dobra zmiana.
ja wiem.
To tyko takie postulaty moje.
Bo ja naprawdę bym chciała żeby ludzie, którzy pracują wiele lat mieli coś z tego dla siebie. Chociaż to sanatorium na preferencyjnych warunkach.
Bo prawda jest taka, że pracując nawet nieraz nie masz czasu pobiegać do medyków różnych a co dopiero wyjechać. I na tym korzystają ci, którzy - nie pracując - mają czas zadbać o swoje zdrowie.
Nie pracując czyli nie wypracowując składek.

Z jednym sie z Toba nie zgodze napisalaś ,że tzw prewencja rentowa jest trudniejsza do zdobycia.
Prewencja Rentowa z ZUS jest dostepna raczej wg obserwacji nawet co 18 miesiecy czylii mozna wbic sie z szybszym wyjazdem własnie z ZUS
mi nie chodziło o czas oczekiwania tylko o trudność zdobycia.
Do NFZ-tu składasz wniosek i jedziesz.
Do ZUS-u składasz wniosek i ... masz odmowę. Bo po drodze orzecznik.
ceny poszły w gorę a i tak Seniorzy leków nie dostaną za darmo bo w takiej wiosce jak Katowice takowe wypisuje tylko 2 specjalistów
ooo, to perełka...
Awatar użytkownika
woytek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2012 17:41
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: woytek »

Bez węzła sanitarnego nie wyobrażam sobie normalnego życia ,zawsze robie rozeznanie telefoniczne, i kiedyś zrezygnowałem z Krystyny,przed remontem nie było tam łazienek w pokojach
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

woytek pisze:Bez węzła sanitarnego nie wyobrażam sobie normalnego życia ,zawsze robie rozeznanie telefoniczne, i kiedyś zrezygnowałem z Krystyny,przed remontem nie było tam łazienek w pokojach
Oj Woytku

Również nie wyobrazam sobie pobytu z..Krystyna bez łazienki ;)

a co do buskiej Krystyn to naprawdę podczas pobytu podziwalem pokoje na tym łączniku do bazy zabiegowej i odnowionej części
-Tam to było podobnie jak w kołobrzeskich Mewach :|
Tadeusz Kolinski
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 21 maja 2013 10:25
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Tadeusz Kolinski »

Chyba coś się pomieszało ...
Bettina, Jacky (dlaczego wstydzicie się nazwisk i prawdziwych imion - ale to inne zagadnienie).
Jeśli chodzi o mnie, nie jestem anonimem dlatego moja wypowiedź "na dzień dobry" jest bardziej wiarygodna. Tak tak myszki anonimki.
A więc do rzeczy.
Jak ktoś ma tyle kasy że musi z łazienką to od groma jest tych SPA i innych nowych prywatnych z luksusami... Niech taka osoba nie zajmuje NFZtowskich tańszych sanatoriów gdzie chcą przyjeżdżać ludzie z mniejszą kasą albo wręcz biedniejsi emeryci. I kropka.
Nie tylko ja - nie życzę sobie wszystkich pokoi z łazienką - niestety droższych od "umywalkowych". Ci pozostali których jest większość w sanatoriach są biedniejsi - i co ważne - pozbawieni dostępu do tego forum bo:
1. nie mają komputera
2. nie znają obsługi PCta
3. bo są za starzy na kursy informatyczne stopnia podstawowego
4. itp itp
To tyle.
A co do Nowych Łazienek Mineralnych w Krynicy - byłem tam tylko raz w życiu i to zeszłym roku z NFZ - pokój z umywalką - i tak spodobało mi się, że na jesieni jadę tam po raz drugi prywatnie! Jest to dla mnie bajkowy obiekt. Na innych watkach opisałem moje wrażenie z zeszłego roku.
Pozdrówka dla normalnej większości kuracjuszy którzy liczą każdy grosik...
[email].net
ODPOWIEDZ