Wiec jakby nie liczyć wyjazd w 28 miesiącu
Wyjazd ze zwrotów
- Wienia
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 01 lis 2015 16:00
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 1 raz
Re: Wyjazd ze zwrotów
Wiec jakby nie liczyć wyjazd w 28 miesiącu
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
- Anna-K
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 01 lip 2014 19:20
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 9
Życzę powodzenia w jutrzejszym dniu,nie dziękuj aby nie zapeszyć.
Ja także podejmę próby
To może na zakończenie tematu trochę fantazji,patrzyć się,a obie wydzwaniamy ten sam termin,miejsce wiadomo jakie
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Fionka
- Przyjaciel forum

-
MaryKate
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 gru 2014 13:40
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 21 razy
- Podziękowano: 9 razy
Ja też już w grudniu powinnam być odeslana do weryfikacji , nasz fundusz coś ospały po nowym roku bo nic nr nie spadają , dziś nic nie ruszyło nawet jeden nr przybyłbozenag pisze:Witaj Gienia ja też dzisiaj dzwoniłam kiedy mogę jechać Pani powiedziała po weryfikacji dopiero tylko ta weryfikacja mi nie przychodzi a powinna już być w GrudniuGIENIA pisze:I wszystko jasnejechać moge dopiero po weryfikacji , czyli ok marca .. ( wtedy nie mogę
..).. byłam dzisiaj osobiście w NFZ i bardzo miła pani
mi wszystko wyjasniła
Mieli awarie serwera , ale mówiła , że jest duzo zwrotów ....i z planów nici bo jak nie wyjadę do połowy lutego to już nie pojadę wogulę
![]()
pozdrawiam
-
smakija1
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 16 maja 2014 21:17
- Staż sanatoryjny: 3
ja tez bede dzwonic ,ale tak za 2 miesiace ,
teraz nie bardzo mi pasuje ,nie mam tez jakiejs koncepcji gdzie tak naprawde bym chciala
- Fionka
- Przyjaciel forum

Elu to choć w waszym NFZ wiesz jak to działa bo mi pani odpisała na mejla że dopiero po weryfikacji a poprzedni wyjazd w ogóle nie biorą pod uwagę.wiesniaczkaela pisze:Dzisiaj w łódzkim jeszcze raz osobiście byłam gościem tej placówki , załatwiając inną sprawę.Powtórnie trafiłam na przesympatyczną urzędniczkę i mimo że numerek miałam w innej sprawie dokładnie wszystko mi wytłumaczyła.Wnioski można składać teoretycznie zaraz po powrocie ale mogą nie widzieć zasadnościwiec najlepiej tak od 4 do 6 miesięcy odczekać, wyjazd ze zwrotów po pełnych 18 miesiącach od powrotu.Jeżeli miałam napisane okres oczekiwania ok. 20 miesięcy i wypada on w okresie wzrostu pobytów komercyjnych-czytaj lato to może sie przeciągnąć nawet o 3 miesiące.Obecnie skierowania otrzymują ludzie którym te 20 misiączków wypada w marcu a nawet kwietniu, czyli po nie pełnych 18 miesiącach----ot takie przyśpieszenie
Wiosną i latem zapewne a powodu upałów nastąpi spowolnienie
![]()
Dopytywałam się jaka jest możliwość powiadomienia przez fundusz jeżeli by się pojawiły dwa zwroty , czy mogą nas zawiadomić jak to jest np. kiedy ktoś rezygnuje z wizyty u specjalisty to dzwonią czy nam odpowiada wcześniejszy termin.Niestety nie . :Budynek z działem zwrotów znajduje się po przeciwnej stronie ulicy i nie jest dostępny dla interesantów, jedynie kontakt telefoniczny.Zwroty są tam składane po południu.Najlepiej więc dzwonić dwa razy dziennie.Uśmiałyśmy się z moją przyjaciółką bo dzwoniłyśmy stojąc pod budynkiem.Dobrze że nie jak pod murami więzienia znaków nie przekazywałyśmy
Niestety nic podwójnego dla nas nie było.Od jutra dzwonimy na dwie ręce
To choć mi mija już 20 miesięcy od powrotu to i tak muszę czekać od złożenia aż 18 do weryfikacji.
Morał taki że każde NFZ rządzi się swoimi prawami.
A chyba u nas w Polsce po winy obowiązywać jednolite przepisy .
No ale cóż my mali polaczki nie mamy głosu.
Pozdrawiam miłego dnia