Wysowa

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Kuracjuszka-emerytka
Na forum od: 26 maja 2013 10:54
Staż sanatoryjny: 8

Wysowa

Post autor: Kuracjuszka-emerytka »

Właśnie wróciłam z pobytu w sanatorium w Wysowej. Stan zakwaterowania był bardzo niski, niewyremontowane pomieszczenia, zdekompletowane meble, stare wykladziny dywanowe, do tego grzyb na ścianie. Wyżywienie bardzo ubogie i niezwykle monotonne. Świadczone zabiegi słabej jakości. Uważam, ze świadczenie usług sanatoryjnych na tak niskim poziomie jest marnowaniem pieniędzy publicznych i niekomu nie pomoże wrócić do formy. Do sanatorium pojechałam zdrowa, a wróciłam chora. Kategorycznie NIE POLECAM!
Ostatnio zmieniony 26 maja 2013 13:18 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Przeniesione do Oceń sanatorium
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Re: Pochwal się swoim doświadczeniem sanatoryjnym

Post autor: violet58 »

Szanowna Kuracjuszko-emerytko
O ile się orientuje to w Wysowej jest nie jedno sanatorium ;)
Wskazanym byłoby bardziej szczegółowe określenie, którego z nich Twoja opinia dotyczy.
A już tak zupełnie na marginesie, do oceny pobytu i samego sanatorium służy dział
Oceń sanatorium. Opinie o sanatoriach.
Pozdrawiam
ania1961
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 maja 2013 17:36
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 2 razy

Re: Wysowa

Post autor: ania1961 »

Przyznam szczerze, że wjeżdżając do Wysowej, natychmiast miałam ochotę wracać i to szybko :-) Początek jesieni, szaro, smutno...cisza i ani żywej duszy. Kurort niewielki, mało atrakcyjny na pierwszy rzut oka.
Zakwaterowałam się w ośrodku ,,Glinik" i już na początek miła niespodzianka: panie w recepcji przesympatyczne, obsługa również, pokój dwuosobowy zgodnie z moim życzeniem był tylko dla mnie, zabiegi w porządku, profesjonalna obsługa, wyżywienie na dobrym poziomie - urozmaicone ( dieta smaczna ), towarzystwo również dopisało...nic dodać, nic ująć. Okolica piękna, możliwości poznawcze duże, warto poznać tę niezwykle atrakcyjne tereny.
I pomyśleć, że jeszcze dobrze nie wjechałam, a już chciałam ,,wiać". Chętnie tam wrócę, dostałam właśnie skierowanie ( tym razem do ,,Biaweny") i liczę na to, że pobyt będzie równie jak poprzedni, a moja kondycja zdrowotna zdecydowanie się polepszy. Pozdrawiam miło Ania :kwiat:
evora
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2010 17:21

Post autor: evora »

Uwialbiam Wysową za jej klimat.Aniu w Biewanie tez jest fajnie.Jak bedziesz mogła wez pokoj z widokiem na gory.Pozdrawiam serdecznie :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Pod tymi pozytywnymi opiniami podpisuje się obiema rękami....byłem w Glinniku i w Biawenie....cóż mogę jeszcze powiedzieć..... :) Wysowa to moja miłość,wracam tam co jakiś czas już prywatnie ....szczególnie wrzesień :D
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Fan, widzę że nie tylko ja jestem Fanem Wysowej, ja też tam spędziłem mnóstwo czasu w różnych porach roku przez wiele lat i jestem ciągle nią zauroczony, pozdrawiam :!: :)
forumowicz

Ja również dołączam się do pozytywnych opinii o Wysowej:)Byłem w Gliniku dwa razy -super :)w Biawenie raz -także super ,oprócz tego trzy razy prywatnie .Myślę że jeżeli są nawet jakieś niedociągnięcia to można to jakoś obejść .Być może stan budynków nie jest na najwyższym poziomie ,jednak pracownicy począwszy od recepcji poprzez stołówkę i oczywiście rehabilitanci zasługują na piątkę z plusem ,a to dla mnie jest najważniejsze.
Za trzy tygodnie jadę tym razem do Instytutu i jestem przekonany że będzie to kolejny wspaniały pobyt.
Pozdrawiam wszystkich wielbicieli tej urzekającej miejscowości :)
forumowicz

Witam :) Moim pierwszym pobytem na kuracji była właśnie Wysowa,jechałem pełen obaw i niewiadomych.Było to 18 lat temu.Klimat maleńkiej miejscowości urzeka.W tym czasie wiele zmian nastąpiło na lepsze.I tu widać jak można w tak małej społeczności dokonywać zmian,czego niejedno krotnie nie widać w okrzykniętych kurortach.Piękna pijalnia,basen w Glinniku,remont Beskidu,rewitalizacja parku,Park Wodny nawiązujący do architektury tych terenów,muszla koncertowa,przepiękne tereny do wędrówek pieszych.Zgadzam się że jeśli ktoś szuka głośnych hałaśliwych kurortów to tu tego nie znajdzie.......tu można się wyciszyć,wystopować w tym galopującym życiu.Ale atrakcje są blisko.Jeśli tylko jest możliwość to blisko do Krynicy,Gorlic.....na Słowacje,a tam piękne historyczne uzdrowisko Bardejów.W okresie letnim zalew Klimkówka....tuteż zmieniło się wiele.Piszę to z własnych doświadczeń,a organizacja tej strony rozrywkowej zależy naprawdę wyłącznie od nas samych.POlecam....pojawię się w tym roku koniec sierpnia i już niemogę się doczekać. :)
Załączniki
Obraz 120.jpg
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam , Janusz nie wiem czy wiesz ale Instytut to dawny hotel Glimar-spędziłem w nim mnóstwo niezapomnianych chwil, warunki będziesz miał najlepsze jakie mogą być w Wysowej, pozdrawiam i przyjemnego-jak zwykle pobytu-życzę ,Fan ,obserwowałem opisywane przez Ciebie zmiany z obawą że Wysowa straci swój urok i klimat, dzięki Bogu tak się nie stało i to jest w tych zmianach najważniejsze, pozdrawiam :!: :)
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Bunia »

O tej porze w ubiegłym roku przebywałam w Wysowej , w Biawennie w wyremontowanym pięknym nowym pokoju ze wspaniałymi lokatorkami :D . Prawdą jest że część pokoi do remontu. Zabiegi -cud miód malina 8-) Kąpiel w pomarańczowej musującej leczniczej wodzie 8-) kuracja wodą pitną ;) dużo by wymieniać. Wspaniałe wędrówki , super wycieczki ,ten spokój ta cisza :kwiat:
A i tańce i oczywiście cudowni kuracjusze których miałam okazje poznać w Pięknej Wysowej , a których serdecznie pozdrawiam Bunia
ODPOWIEDZ