Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Jak ogólnie wiadomo nie zawsze o wszystkich możliwych przywilejach jesteśmy informowani ,takie kruczki są wprowadzane dla "lepszej" grupy społecznej ,tylko inteligentni czasem to wyłapują i niebawem zmieniane są przepisy ,a życie toczy się dalej i potrzebujących przybywa z roku na rok .
Sory Felice pomyliłam pojęcia nigdy nie korzystałam z takiej rehabilitacji,teraz wiem na czym stoję i zaczne starania,tylko musze sie uzbroic w cierpliwosc bo to dlugie oczekiwanie jeszcze raz przepraszam
jawa 53 pisze:Witam,w ubiegłym tygodniu otrzymałem skierowanie na Rehabilitację ogólnoustrojową.
Czy ktoś może mi polecić ośrodek w Dolnośląskim z oczekiwaniem poniżej 2 lat?
Trochę to trwało ale jestem już na liście NEPTUN Kudowa Zdrój,okres oczekiwania ok 24 miesiące,dopłata 60zł/doba.
Dziękuję Koleżance która podała mi namiary na PW.
jawa 53 pisze:Witam,w ubiegłym tygodniu otrzymałem skierowanie na Rehabilitację ogólnoustrojową.
Czy ktoś może mi polecić ośrodek w Dolnośląskim z oczekiwaniem poniżej 2 lat?
Trochę to trwało ale jestem już na liście NEPTUN Kudowa Zdrój,okres oczekiwania ok 24 miesiące,dopłata 60zł/doba.
Dziękuję Koleżance która podała mi namiary na PW.
W przyszłym roku będzie 80 zł -doba ...dla mnie za dużo ...mam Neptun ale w Jantarze na listopad 2016 ale zrezygnuje ... muszę się rehabilitować ale to cena za dobę powala .Załatwiłam sobie na miejscu rehabilitację ....Szkoda ale cóż koszty są dla mnie za duże ...
Witam czy w tym Neptunie trzeba też zgłosić się na konsultację osobiście? Bo mam 300km. Czy może wiecie jakie ośrodki mają podpisane na 2017 rok.Idę w pon.do ortopedy i chce poprosić o skierowanie. Jestem z Lubuskiego. nie chciałabym dalej niż 200 km/ ze wzglę du na kiepskie zdrowei i dojazd/. Interesują mnie bliżej morza szpitale .pozdrawiam Czesława
Felice proszę czy masz wiedzę na ten rok jak to wygląda z rehabilitacją ogólnoustrojową. czten pomocny wykaz z 2015 roku jest w miarę aktualny? Czy orientujesz się czy gastrolog może wystawić skierowanie? Podziel się proszę bieżącą wiedza nt. pozdrawiam
Gastrologia nie podlega pod rehabilitację.
Na ogólnoustrojową ortopeda,neurolog,neurochirurg i reumatolog mogą kierować.Ten rodzaj leczenia dotyczy narządu ruchu głównie.
Dostałam dziś skierowanie na rehabilitację do szpitala od ortopedy..Nie wiem gdzie wysłać ,żeby nie długo czekać i żeby nie było trzeba jechać na konsultację...Poradzisz coś Felice .jestem z Lubuskiego . czy wiesz coś o szpitalu w Kołobrzegu.Najbardziej przeraża mnie ta konsultacja 300km jechać..pozdrawiam-Czesława