Rehabilitacja ogólnoustrojowa

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
komputer
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 cze 2013 10:13
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 9

Re: Rehabilitacja ogólnoustrojowa

Post autor: komputer »

:D :D :D
komputer
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 cze 2013 10:13
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: komputer »

Jak ogólnie wiadomo nie zawsze o wszystkich możliwych przywilejach jesteśmy informowani ,takie kruczki są wprowadzane dla "lepszej" grupy społecznej ,tylko inteligentni czasem to wyłapują i niebawem zmieniane są przepisy ,a życie toczy się dalej i potrzebujących przybywa z roku na rok .
rak1946
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 09:12
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: rak1946 »

Sory Felice :kwiat: pomyliłam pojęcia nigdy nie korzystałam z takiej rehabilitacji,teraz wiem na czym stoję i zaczne starania,tylko musze sie uzbroic w cierpliwosc bo to dlugie oczekiwanie jeszcze raz przepraszam :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :serce: :serce: :serce:
jawa 53
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 24 gru 2013 07:17
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: jawa 53 »

jawa 53 pisze:Witam,w ubiegłym tygodniu otrzymałem skierowanie na Rehabilitację ogólnoustrojową.
Czy ktoś może mi polecić ośrodek w Dolnośląskim z oczekiwaniem poniżej 2 lat?
Trochę to trwało ale jestem już na liście NEPTUN Kudowa Zdrój,okres oczekiwania ok 24 miesiące,dopłata 60zł/doba.
Dziękuję Koleżance :D :kwiat: :kwiat: :kwiat: która podała mi namiary na PW.
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

jawa 53 pisze:
jawa 53 pisze:Witam,w ubiegłym tygodniu otrzymałem skierowanie na Rehabilitację ogólnoustrojową.
Czy ktoś może mi polecić ośrodek w Dolnośląskim z oczekiwaniem poniżej 2 lat?
Trochę to trwało ale jestem już na liście NEPTUN Kudowa Zdrój,okres oczekiwania ok 24 miesiące,dopłata 60zł/doba.
Dziękuję Koleżance :D :kwiat: :kwiat: :kwiat: która podała mi namiary na PW.
W przyszłym roku będzie 80 zł -doba ...dla mnie za dużo ...mam Neptun ale w Jantarze na listopad 2016 ale zrezygnuje ... :evil: muszę się rehabilitować ale to cena za dobę powala .Załatwiłam sobie na miejscu rehabilitację ....Szkoda ale cóż koszty są dla mnie za duże ... :evil:
czesiag
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 23 lip 2016 13:02
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: czesiag »

Witam czy w tym Neptunie trzeba też zgłosić się na konsultację osobiście? Bo mam 300km. Czy może wiecie jakie ośrodki mają podpisane na 2017 rok.Idę w pon.do ortopedy i chce poprosić o skierowanie. Jestem z Lubuskiego. nie chciałabym dalej niż 200 km/ ze wzglę du na kiepskie zdrowei i dojazd/. Interesują mnie bliżej morza szpitale .pozdrawiam Czesława
czesiag
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Felice proszę czy masz wiedzę na ten rok jak to wygląda z rehabilitacją ogólnoustrojową. czten pomocny wykaz z 2015 roku jest w miarę aktualny? Czy orientujesz się czy gastrolog może wystawić skierowanie? Podziel się proszę bieżącą wiedza nt. pozdrawiam
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Gastrologia nie podlega pod rehabilitację.
Na ogólnoustrojową ortopeda,neurolog,neurochirurg i reumatolog mogą kierować.Ten rodzaj leczenia dotyczy narządu ruchu głównie.
czesiag
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Dostałam dziś skierowanie na rehabilitację do szpitala od ortopedy..Nie wiem gdzie wysłać ,żeby nie długo czekać i żeby nie było trzeba jechać na konsultację...Poradzisz coś Felice .jestem z Lubuskiego . czy wiesz coś o szpitalu w Kołobrzegu.Najbardziej przeraża mnie ta konsultacja 300km jechać..pozdrawiam-Czesława
danka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 gru 2010 12:40

Post autor: danka »

Polecam Neptun w Jantarze.Konsultacji nie ma,wysyłasz tylko ksero dokumentacji,którą posiadasz.
ODPOWIEDZ