Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Po ostanim zabiegu rok w domu siedziałem miałem w tym czasie dwie sesje rechabilitacji stacjonarne i sanatorium w Augustowie.Wydawało się że to kosmos,ale z perspektywy czasu warto było odsiedzieć/leżeć że by od dwóch lat nie wiedzieć co to ból krzyża czy też kulszowa
Orfeusz ja byłam pionizowana następnego dnia po operacji a kolejnego dnia był wypis do domu . Nasi neurolodzy mówili mi ze musza mi wstawić śruby i stabilizację. Ale nie byłam operowana w Białymstoku tylko w Gdansku i z tego co pozniej przysłali mi wypis do domu okazało sie ze nie mam stabilizacji z tad pewnie mam te bóle
Wojtek u mnie świadczenie rehabilitacyjne konczy sie 5 maja na tyle wystawił mi orzecznik , a w kwietniu rehabilitacja. Po tym czasie mam wrócić do pracy , ale czy to nie za szybko?
Anka1084 pisze:Wojtek u mnie świadczenie rehabilitacyjne konczy sie 5 maja na tyle wystawił mi orzecznik , a w kwietniu rehabilitacja. Po tym czasie mam wrócić do pracy , ale czy to nie za szybko?
Zależy.....Rechabilitacja z zus to nie amen w pacierzu,cudowne uzdrowienia to tylko w Biblii.Jest jeszcze Medycyna pracy,lekarz prowadzący.Cudów nie ma.
Anka, skoro ZUS wysłał Cię na prewencję to cel był jasny - masz wrócić do pracy po sanatorium. Każde kolejne zwolnienie lekarskie po powrocie idzie do kontroli i musisz mieć naprawdę dobre papiery żeby to zwolnienie obronić. Jak masz świadczenie rehabilitacyjne podobnie - dobre papiery aby przedłużyli.
Cudowne skutki rehabilitacji zusowskiej są powszechnie znane. Cele prewencji też.
Bardzo rzadko zdarza się zę ZUS uznaje, że rehabilitacja nie była wystarczająca i przedłuża wypłatę świadczenia.
Ale składaj wniosek, pewnie, zawsze warto próbować. Może będziesz jedną z tych niewielu osób którym przedłuża świadczenie. Bo czasami tak jest.
Ostatnio zmieniony 07 sty 2017 20:43 przez forumowicz, łącznie zmieniany 1 raz.
woytek - w starciu z zus-em lekarz leczący i medycyna pracy są na straconej pozycji. Odmowa przedłużenia wypłaty świadczenia z powodu odzyskania zdolności do pracy jest jednoznaczne ze zdolnością do pracy.
Casandra pisze:woytek - w starciu z zus-em lekarz leczący i medycyna pracy są na straconej pozycji. Odmowa przedłużenia wypłaty świadczenia z powodu odzyskania zdolności do pracy jest jednoznaczne ze zdolnością do pracy.
I tu się nie zgodzę,dwa razy miałem przedlłużane świadczenie, "jestem” elektromonterem, i z rozwalonym kręgosłupem nie wiele mogę.oczywiście bez przepychanek się nie obyło zakończyło się przekfalifikowaniu, w obecnej chwili jestem insp.bhp i wiele haków na ZUS mogę znaleść.
Ostatnio zmieniony 07 sty 2017 20:47 przez woytek, łącznie zmieniany 2 razy.