Hotel Olecko marzec 2017
-
forumowicz
Re: Hotel Olecko marzec 2017
W twoim interesie leży żebyś wiedziała co zrobić jak Ci się świadczenie skończy, bez zdolności nie wrócisz do pracy bo nikt Cię nie dopuści, nie będziesz miała prawa śwaidczeń do z KP czyli urlopu płatnego /bezpłatnego, zwolnienia lekarskiego nikt Ci nie wystawi bo już wyczerpałaś prawo do zwolnienia . Zostaje tylko świadczenie. Z sanatorium Cię pewnie nie wezwą bo by musieli przerwać leczenie a tego nie mogą zrobić.
Po powrocie od razu czyli kiedy? dzisiaj wracasz a jutro idziesz do pracy?
złóż wniosek tak jak mówię i po dwóch - trzech tygodniach jak ograną papiery zadzwoń do nich, może Ci coś doradzą. Ludzie czasami się dogadują zależy na kogo tam trafisz.
- woytek
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 gru 2012 17:41
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 14
Mam teraz pracownika,popażony podczas pracy,sprawa nie kiepska,jest już 14miesiąc na świadczeniu,nikt go no siłę do roboty nie goni,Rechabilitacja na potęgę, chłopak powoli wraca do normalności za rok powinien być już nówka sztuka, oczywiście ZUS kręci jak może ale z powikłaniami po wypadku nie wygra.O przekfalifikowaniu spawacza na piosenkarza nie wspomina.Casandra pisze:
Nie znasz tego? nie masz rąk i nóg ale głową pracować możesz.
Nie te kwalifikacje? to je zmień!
- woytek
- Super Kuracjusz

Nie podawaj się,Wałcz.to twoje zdrowie i twoja pracaAnka1084 pisze:Wojtek na L-4 byłam 6 ms a świadczenie teraz od stycznia mam na 4 ms , wiec mysle ze moge spróbować . Tym bardziej ze prace mam siedząca
-
forumowicz
tak , jest sąd. Tylko co będziesz robił przez ten rok czy dwa w czasie którego będą trwały rozprawy? trzeba z czegoś żyć i za coś się leczyć.Czytałem,jest jeszcze sąd.kto chory jest naprawdę nie ma czego się obawiać.
Rozwiązanie dla bogatych. I żadnej gwarancji powodzenia - w sądzie bywa baardzo różnie. W każdym sądzie.Wierz mi, wiem o czym piszę.
- woytek
- Super Kuracjusz

Nie trwa to rok , to nie sprawa karna,chory zasze. wygra, cwaniak będzie bez szans.Casandra pisze:tak , jest sąd. Tylko co będziesz robił przez ten rok czy dwa w czasie którego będą trwały rozprawy? trzeba z czegoś żyć i za coś się leczyć.Czytałem,jest jeszcze sąd.kto chory jest naprawdę nie ma czego się obawiać.
Rozwiązanie dla bogatych. I żadnej gwarancji powodzenia - w sądzie bywa baardzo różnie. W każdym sądzie.Wierz mi, wiem o czym piszę.
- Anka1084
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 22 gru 2016 16:46
- Staż sanatoryjny: 2
-
forumowicz
karna rok?! chyb nie wiesz o czym piszeszNie trwa to rok , to nie sprawa karna,.
a te z ubezpieczeń społecznych tez potrafią się trwać długo - odroczenia, biegli, konsultacje....
z roku na rok coraz dłużej.
dobrze że wierzysz w sprawiedliwośćchory zawsze. wygra, cwaniak będzie bez szans
- woytek
- Super Kuracjusz

karna rok?! chyb nie wiesz o czym piszeszCasandra pisze:Nie trwa to rok , to nie sprawa karna,chory zasze. wygra, cwaniak będzie bez szans.
a te z ubezpieczeń społecznych tez potrafią się trwać długo - odroczenia, biegli, konsultacje....
z roku na rok coraz dłużej.[/quote]
Może są przypadki,ale nie słyszałem o takich terminach,przeprowadziłem ok 30 wypadków w pracy i nie było nigdy aż tak źle z wypadkami cieżkimi,wszyscy albo byli totalnie uleczeni lub po świadczeniu wracali do pracy w 4 przypadkach sąd przedłużył świadczenia/renta do kolejnych 6 miesięcy,sprawy odbyły się po ok 4 tygodniach od chwili złożenia pozwu
-
forumowicz
no to badanie 4 maja bo 3 święto. Zdążysz. Chyba.Anka1084 pisze:Casandra świadczenie mam do 4 maja , a rehabilitacja skończy sie 2 maja . Także musze zlozyc wczesniej
Składaj wcześniej, tak aby zdążyli wbić Cię w ten termin. Jakoś tak na początku marca, najpóźniej w połowie.
I naprawdę z nimi pogadaj żeby dali Ci ten termin, bo im w zasadzie jest obojętne czy będziesz wiedziała co robić 5 maja. Wyznaczą jak im jest wygodnie. A jeszcze jak konsultacja specjalistyczna się trafi...
nie, no ja bym dzwoniła i bym się dowiadywała. O własne interesy trzeba dbać samemu, nikt tego nie zrobi lepiej niż sam zainteresowany.
-
forumowicz
4 tygodnie?! w życiu! pierwsza rozprawa po 2-3 miesiącach. A po niej jeszcze kilka.