ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lip 2014 19:20
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 9

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: Anna-K »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jednym słowem chcesz zadbać o zdrowie innych.
Lepiej niech sobie poczekają na wiosnę,będą bardziej sprzyjające warunki pogodowe.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Nio właśnie.Aniu zmykamy z tego śląskiego bo za chwile nas pogonią .Zmykam wyprostować kosteczki , pa.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

ŚLĄSKI - NFZ kolejka dla frajerów i nie tylko ...

Post autor: jacky6 »

akuratnie łódzki i małopolski region swoimi przedstawicielkami na N-S czynią sobie jaja mając najkrótsze czasy oczekiwania ...
nie wstyd Wam dziouszki ...
życzyć sytuacji poślizgowej na bananach jak w "Nauczyciele tańca" by Flip & Flap ?
:mrgreen: :ugeek:
rybka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 13 mar 2013 15:51
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: rybka »

wiesniaczkaela pisze:
rybka pisze:Elu, tym razem piękna Krynica Zdrój :serce: ... morze będzie poźniej ;) :lol:

Aniu, dziękuję :)
Baby jedne [email] kochane się sprzysięgły i w te zakazane mi tereny jadą :lol: :lol: :lol: a miała być powtórka karnawału w Kołobrzegu i CO :?: :lol: :lol: :lol: :lol: i jak tu się nie denerwować.Aniu sami pojedziemy :lol:
Dziewczyny kochane, będzie powtórka :serce: nie jeden raz, nie dwa... ;) :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam serdecznie Wszystkich :kwiat: :)
bozenag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 lip 2014 15:28
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: bozenag »

Witam wszystkich i mam pytanie z numerkiem 34 tys kiedy mogę liczyć na wyjazd ze śląskiego ?pozdrawiam
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

...Zastanawiam się co wydarzyło się w Naszym ..śląskim oddziale NFZ.
Czytałem wiele wypowiedzi ,że ..Nie przyjmują ,że Kolejki ,że Doktorzy nie chcą pisać wnioski.

Wspominałem w styczniu zeszłego roku ,że ma Sąsiadka -Starsza Pani lat około 70 ..DOCZEKAŁA się wyjazdu i to w STYCZNIU roku 2016 do Kołobrzegu po prawie 3,5 roku od złożenia wniosku ;)

Gdy Ja powróciłem w połowie października -Pani w windzie zadała ..dyskretnie Pytanie .. Czy Wnioskować
Odpowiedziałem po ..Wszystkich świętych.

Dziś a mamy 02-01-2017 -Uradowana - dzwoni do drzwi Moich -a nie lubię gdy ktokolwiek przeszkadza mi podczas ..obiadu( Oczywiście zmierzły Jestem )

Pani Pokazuje mi ..List ,który mimo ,że była w domu musiała odebrać z poczty ..cóż listonosz nie znam konfiguracji..domofonów ;)

i było tam NAPISANE przez pracownika NFZ

Data wystawienia przez Lekarza 25-listopad 2016
Data wpływu do NFZ 28-listopad 2016

Informujemy ,że została Pani zarejestrowana po numerem NFZ 12-16-57xxx-7
Numer oczekujący do wyjazdu to ..122700
Czas oczekiwania 32 miesiące

Pani JEST W UPRAGNIONEJ KOLEJCE do Sanatorium i w związku z tym Bardzo proszę o nie podawanie może nieraz z przekory informacji o czasie Złożenia wniosku.
Okazało się jednak ,że w jednym roku-MOZNA - Pani była w styczniu 2016 można złożyć kolejny -listopad 2016 w woj śląskim.

Z numeracji w przeglądarce wynika ,że wniosek miał nadany Numer 57XXX a oczekujących było 122700 -Wniosek z lat poprzednich pozostało około 65200 czekających z roku 2015 i wcześniej.

Jedynie smutnym było co Powiedział Mi Pani na odchodne .. Czy dotrwa w formie do Wyjazdu .
Że pracując tyle lat była dopiero 2 razy
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Darku ! Może ta Pani mogła złożyć wniosek przed upływem roku, bo ma inny pesel niż większość pozostałych.Może ten argument został wzięty pod uwagę? Ja byłam pierwszy raz na początku 2013 roku ,a drugi raz pojadę późną wiosną 2017 :o .Niezmiernie ciesze się z tego :roll:
Mój pesel jest inny -może dlatego.Bo jakże inaczej to można wytłumaczyć.
Awatar użytkownika
vivalavi
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 29 mar 2014 08:41
Staż sanatoryjny: 3
Podziękowano: 1 raz

Post autor: vivalavi »

Witam wszystkich serdecznie ! Po dwóch miesiącach weryfikacji wpisali mnie do kolejki z numerem 41682 . Od 13.05.2015r. to jest 20 miesięcy czekania i przy numerze 41 tys. to będzie termin wiosną 2018? :(
Awatar użytkownika
vivalavi
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

bozenag pisze:Witam wszystkich i mam pytanie z numerkiem 34 tys kiedy mogę liczyć na wyjazd ze śląskiego ?pozdrawiam
Witaj bozenag! Zadzwoń do NFZ, może są zwroty i uda Ci się wyjechać wcześniej,przy moim numerku to mogę zadzwonić za pół roku może coś znajdą. :lol:
Ze zwrotów jedzie się szybko, są dwa albo trzy dni na spakowanie.
Awatar użytkownika
vivalavi
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Szybko zmienia się numer w kolejce dzisiaj mam 40958, a pięć dni wcześniej tj. 12.01.2017 był numer 41682. :D
ODPOWIEDZ