Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo Rehabilitacyjny Krynica Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo Rehabilitacyjny Krynica Zdrój

Post autor: Felice »

Przebywam obecnie w tym obiekcie więc mogę podzielić się spostrzeżeniami na bieżąco.
Przyjęcie szybkie i sprawne na izbie przyjęć,ustalenie diety i zgłaszamy się do recepcji po klucz.Następnie przyjęcie przez pielęgniarki i wizyta lekarska.Wieczorem dostajemy rozplanowane zabiegi.
Pokoje
Pokoje 1,2 osobowe,na świeżo wyremontowanym 8 piętrze przestronne duże 4,przydzielane na życzenie,bo od razu w planie nie były ujmowane.Ponadto jedynki i dwójki w studio.Na wyposażeniu telewizor, czajnik płatne w pakiecie 46 złotych za pokój.Ręczniki dwa małe i jeden duży wymieniane bezpłatnie w połowie turnusu.
Posiłki
Jedna zmiana w godzinach 7.50,12.50,17.30.Diet kilka różnych.Posiłki urozmaicone,dla mnie bardzo smaczne.Obsługa życzliwa i uśmiechnięta.
Zabiegi
Oferta bogata.Basen z odnową biologiczną do południa ujęty jako zabieg z ćwiczeniami.Borowina naturalna są zarówno okłady jak i kąpiele.Ponadto gama zabiegów do wglądu na stronie sanatorium.
Co tydzień kontrolą lekarską i lekarze dostępni wg grafiku widocznego na drzwiach do gabinetu.
Resztę relacji później,bo czas goni.Odpowiem również na bardziej szczegółowe pytania.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Re: Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo Rehabilitacyjny Krynica Zdrój

Post autor: darek »

Super

...A jaki Lekarz prowadzący ma stosunek do sugestii zabiegów czy można coś....
eemi
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2013 11:41

Post autor: eemi »

Napisz proszę , które piętra są po remoncie i o które pokoje najlepiej prosić ( chodzi mi o dwójkę) , ponieważ też się wybieram .
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Wszystkie pokoje są po remoncie,ciągle przybywa nowych, głównie jedynek.Wykorzystano pomieszczenia od podwórka ,co prawda bez balkonu,ale z ładnymi łazienkami.
Lekarze z tego co słyszę przychylni.Rehabilitację ogólnoustrojową prowadzi dr Mleczko,świetny fachowiec.Ja mam 5 zabiegów dziennie,z czego jeden obligatoryjnie po obiedzie,ale jest to w moim przypadku o 13.20 i masaż klasyczny,więc nie sprawia żadnego problemu.
Ci co jadą na skierowanie niech zerkając na ulicę przydziału,bo budynki są dwa, jeden na Pułaskiego, drugi ten większy na Świdziński ego.Parę osób się pomyliło.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Darku,można.... :lol:
Awatar użytkownika
ewasia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 paź 2014 17:51
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 3 razy

Post autor: ewasia »

Witam :kwiat: Felice dzięki za super opis.
Mam nadzieję, że kiedyś się załapię do tego sanatorium. :kwiat:
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2014 22:24
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Leon43 »

Polecam WSUiR, super lokalizacja, warunki dobre, pierwsze moje Sanatorium gdzie nikt z personelu nie zagląda do pokoi i nie sprawdza o 22 czy jesteś w łóżku. :kwiat:
eemi
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2013 11:41

Post autor: eemi »

Dziękuję bardzo , napisz mi jeszcze proszę ile trzeba zapłacic za czajnik do pokoju i za telewizor. Czy jak na skierowaniu mam ul Świdzińskiego tzn. że bedę napewno w głównym budynku? Pozdrawiam i już się nie mogę doczekać
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Za czajnik i telewizor pisałam wyżej 46 złotych.Jak na skierowaniu jest Świdzińskiego to na pewno będziesz w głównym budynku.Kontroli pielęgniarskich o 22 z całą pewnością nie ma :D
W sprawie pokoju proponuję zadzwonić już, zawsze to jakaś szansa jest na wybór.Można również przyjechać dzień wcześniej,płacąc za nocleg, wtedy wcześniej ma się załatwione sprawy typu wizyta lekarska, większą możliwość dobrych godzin zabiegowych.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Felice za wiedzę i przede wszystkim chęć dzielenia się nią powinna dostać dwa słoneczka.Dzięki :serce:
ODPOWIEDZ