GRYF w POŁCZYN - ZDRÓJ

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Re: GRYF w POŁCZYN - ZDRÓJ

Post autor: grazynamackowiak »

Miło mi że informacja była przydatna ,jeśli zapytanie pytaj odpowiem :kwiat:
Super baza zabiegowa ,wszyscy wracaliśmy zadowoleni z kuracji .
Pozdrawiam wszystkim wyjeżdżającym super kuracji :kwiat:
Dziękujemy za opinie :kwiat:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

alka50+ pisze:Kris88...dzięki. Miałam tylko prośbę o sprawdzenie czy...rehabilitacja 28dni jest na osobnym np.pietrze i jak wyglądają planowania zabiegów....nie prosiłam żebyś sprawdził co mają dla mnie. Dziękuję za informacje. Życzę miłego pobytu.pozdrawiam.alka
Wszystkie zabiegi są w tym samym miejscu dla wszystkich bez dzielenia kto na ile przyjechał i czy z NFZ czy ZUS czy z komercji .Jeśli Twój wyjazd to rehabilitacja ogólnoustrojowa to jest zakwaterowanie tylko na parterze w skrzydle od głównego wejścia po prawej stronie . Zabiegi planowane dla wszystkich są do godziny 15.30-16.00 Pozdrawiam
alka50+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2015 11:50
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 41 razy

Post autor: alka50+ »

Sztani. Dziękuję bardzo . O to właśnie pytałam . Dziękuję dopiero dzisiaj bo 15 -go biegałam hi z puszką dla WOŚP/wspaniale tak pomagać/ 16 go żyliśmy nadal tym klimatem i dopiero dzisiaj zajrzałam , przeczytałam i serdecznie dziękuję. pozdrawiam.alka
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Byłem na wycieczce w Berlinie więc podzielę się swoimi uwagami.

Wycieczka rozpoczęła się o 05.30 i trwała do około 21.00 W/g mnie jest to wycieczka dla osób dla których samo wyjście z pokoju jest już atrakcją. To takie zwiedzanie miasta z okien autokaru. Owszem wychodziliśmy kilka razy z autokaru aby przejść pod Bramą Brandenburską, czy zobaczyć Reichstag, ale nie było wchodzenia do budynków. Zimno jak w psiarni, zacinał deszcz ze śniegiem. Wiele godzin zajął sam dojazd do miasta. Koszt to 130 zł. Pieniądze te można spożytkować w znacznie przyjemniejszy sposób na miejscu. Była to pierwsza i chyba ostatnia moja sanatoryjna wycieczka, ale jest to tylko moja opinia, kilku babciom bardzo się podobało bo były w Berlinie :)
Awatar użytkownika
kuty
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 wrz 2012 18:03
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: kuty »

Pod koniec maja i ja będę w Gryfie i z góry zakładam że do Berlina się nie wybiorę.
Oferta na stronie Połczyna wygląda właśnie jak to kriss opisał.- zwiedzanie z autokaru !!!
Zresztą w Berlinie już byłem i te atrakcje już widziałem.
Piotr0
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2017 19:50
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Piotr0 »

Dziękuje za wszystkie posty,dowiedziałem się bardzo dużo O Połczynie Zdrój.Jadę do Gryfa w terminie 26.01.2017.Do miłego Zobaczenia.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Piotr owocnego turnusu w rehabilitację .
Awatar użytkownika
kuty
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 wrz 2012 18:03
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: kuty »

Piotr, jak będzie coś ciekawego czy nowego w Gryfie - to pisz !!!
Owocnego turnusu....!
Piotr0
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2017 19:50
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Piotr0 »

Witam wszystkich jestem już na turnusie.Po pierwszych zabiegach,zakwasy i to mega.Nie wiem albo nie doczytałem jakie były zabiegi,i jakie kto miał ale ja mam po pierwszym dniu,może trzeba się wybrać na jakieś tańce żeby to rozruszać.Relaksacja to jakaś kpina z ludzi,ale ZUS tego wymaga,i za to płaci.Gdzie sa lepsze w Gryfie,czy w Podhalu?
Awatar użytkownika
Ela46
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 06 paź 2012 23:45
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 20

Post autor: Ela46 »

Piotr0 pisze:Witam wszystkich jestem już na turnusie.Po pierwszych zabiegach,zakwasy i to mega.Nie wiem albo nie doczytałem jakie były zabiegi,i jakie kto miał ale ja mam po pierwszym dniu,może trzeba się wybrać na jakieś tańce żeby to rozruszać.Relaksacja to jakaś kpina z ludzi,ale ZUS tego wymaga,i za to płaci.Gdzie sa lepsze w Gryfie,czy w Podhalu?
Witaj Piotrze powiedz z po szpitalne ilu osobowe sa pokoje???? I napisz coś więcej na temat Gryfu???
ODPOWIEDZ