Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
jk111974
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 wrz 2014 20:49
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: jk111974 »

Elu,jak bedziesz miala okazje jechac do Szczawna pod koniec maja to jedz. Ja bylam tam rok temu prywatnie z mezem. Polecila mi tamte strony kolezanka. Mam super namiary na pokoje,gdybys chciala,cisza i spokoj. Do tego jesli lubisz chodzic po gorach i masz sile to jest tam idealna baza wypadowa na cala okolice. Samo Szczawno jest przepiekne,w maju kwitna ogromne azalie i rododendrony,polecam. Dom zdrojowy do ktorego jade nie ma niestety najlepszej opini jesli chodzi o pokoje,bo kiepskie jedzenie przezyje nie jestem marudna ale okropne obdrapane i brudne pokoje przerazaja mnie :o
wiesiaja
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 lis 2016 12:56
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: wiesiaja »

Dzięki :D Może to zmobilizuje mojego emeryta do znalezienia jakiegoś etaciku ;) Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękowano: 1 raz

Post autor: sztani »

jk111974 (bez urazy) :) po za Uniejowem w granicach 200 km. jest jeszcze Solec Kujawski , Wieniec Zdrój . Inowrocław .Osieczek kolo Grójca :)
W poniedziałek jednak składam o turnus rehabilitacyjny :)
Awatar użytkownika
jk111974
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 wrz 2014 20:49

Post autor: jk111974 »

Sztani nie tak latwo mnie urazic :) Powiem Ci ze nie sadzilam ze doWienca bedzie mniej niz 200. Do Uniejowa mam rzut kamieniem ale tam czulabym sie jak w Zduni. Nie mam zbyt duzego rozeznania w mijscowosciach uzdrowiskowych,bardziej kojarze te w kotlinie klodzkiej i blizej bieszczad niz tew strone morza,bo Wieniec tez mi proponowano ale nic mi ta nazwa nie mowila :roll: Teraz troche poczytalam i tam maja dobra baze ale niestety jest juz za pozno na zmiane.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09

Post autor: Fionka »

Krajanko , mamy jeszcze Poddębice ;)
krzysieekKKK20
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 kwie 2015 08:42
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: krzysieekKKK20 »

głupoty mowicie byłem w Szczawnie i jest Super ::) tez mowili ze pokoje do bani i wogole :) przyjechalem do domu zdrojowego :) dostalem co chcialem pokoj super :) zabiegi dobre :) a jedzenie nie było takei zle nie ma co narzekac :) ale napewno wroce tam do Szczawna :)
krzysieekKKK20
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 kwie 2015 08:42
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: krzysieekKKK20 »

kiedy bedzie mapka na 2017 :)
barbara61
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2015 15:57
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: barbara61 »

Wykaz ośrodków na 2017 z ZUS jest już na stronie. Z narządów ruchu trochę ośrodków ubyło. Na szybko: nie ma Rymanowa Kasztanowy Dwór, nie ma Amer Polu w Polańczyku jest natomiast Plon, nie ma Szczawnicy
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękowano: 1 raz

Post autor: sztani »

http://www.zus.pl/files/Mapka_2017.pdf
Aktualny link gdzie wysyla ZUS na Turnus rehabilitacyjny w 2017 roku . miejscowości.
Kołobrzegu brak
forumowicz

Post autor: forumowicz »

ja w ogóle mam wrażenie że wzrosła ilość ośrodków rehabilitujących narząd ruchu w systemie ambulatoryjnym kosztem rehabilitacji stacjonarnej. Ale może się mylę bo nie widzę mapki z 2016r.
ODPOWIEDZ