Truskawiec na Ukrainie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Henryk
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 20 wrz 2016 16:37
Staż sanatoryjny: 4

Re: Truskawiec na Ukrainie

Post autor: Henryk »

Jak już wcześniej pisałem, w Truskawcu jest wiele bardzo różnych sanatoriów oferujących bardzo zróżnicowane warunki. W polskich firmach turystycznych kupuje się woucher/skierowanie najczęściej na cale 10 -14 dni. Tym samym kupujesz "kota w worku", skazujesz się na pobyt w określonym czasie i miejscu, bez możliwości manewru. Wiadomo że jest to kraj kontrowersyjny. Najwięcej naszych obywateli ląduje w przereklamowanych molochach takich jak Dniepro, Południowy czy Szachtar a nawet w bardzo luksusowym a tym samym bardzo drogim Riksos gdzie są anonimowa mrówką na której można zarobić. Czy byli zadowoleni? Różnie, wszystko zależy od preferencji, oczekiwań i zasobności portfela. Moim zdaniem, najlepiej jest pojechać indywidualnie, wykupić kilka dni kontrolnych w wybranym miejscu i później przedłużyć pobyt, ewentualnie zmienić miejsce. Poza sezonem jest to na 100% możliwe.
janek_
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 cze 2016 18:52
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: janek_ »

Czy ktoś może był ostatnio i zechce kilka słów napisać?
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

sanatoria w Truskawcu na Ukrainie

Post autor: jacky6 »

Nie byłem ale Henryk tak mnie zachęcił, że od kilku miesięcy obserwuję tamtejszy rynek kuracyjny.
Ostatnio dostałem kolejną ofertę z jednego z lepszych choć nie z najwyższej półki sanatorium.
7 dniowa kuracja dla 2 osób w cenie jak dla jednej.
Nocleg na wysokim poziomie, 3 posiłki i zasadniczo ilość zabiegów skolko ugodno.
Cenę przyrównałem do komercyjnego pobytu analogicznym okresie ( wiosna 2017 ) w standardowej dwójce w sanatorium Górnik w Iwoniczu i wyszło na to, że Truskawiec jest około 45 % tańszy.
Można też załapać się na kurację do sanatorium z dolnej półki ale i tam pobyt w skromnym "apartamencie" w stylu "późnego Gierka" może zakosztować niewiele więcej niż u nas sama tylko dopłata do dwójki w NFZ.
Osobiście celuję w kurację późną wiosną - przełom kwietnia / maja a wtedy zapewniam o swojej relacji na forum tudzież w Klubie Sanatoryjnych Przyjaciół na FB.
Znalazłem też z pomocą wujaszka gogle ofertę PTTK Przemyśl z ubiegłorocznej wiosny, muszę tylko trochę ją prześwietlić bo nie wiem jak w końcu została oceniona...
:mrgreen: ... :ugeek:
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

Hej, ciekawa jestem tez bo jestem zainteresowana ewentualnym wyjazdem do sanatorium poza RP ....
Truskawiec ciekawa oferta ale od nas 1000 km .. głównie po polskich drogach ... no ale do ogarnięcia.
Rozglądam się za innymi.
Pozdrawiam
Bogutka
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witaj jacky6 witaj Bogutka :serce: :) też jestem zainteresowana wyjazdem tam do sanatorium.
Jeśli można byłoby uzyskać info, taką dokładną ściezkę do wyjazdu to byłabym wdzięczna .PW moje czeka ;) :D
kaku
Na forum od: 19 sty 2017 09:40
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: kaku »

HEJ Witajcie.Jetem zainteresowana wyjazdem do sanatorium do TRUSKAWCA najlepiej na długi weekend majowy między 30 kwietnia a 7 maja -2 osoby są chętne na 100% , jeśli będziecie mieć jakieś informacje czy propozycje wyjazdu to proszę o info !!!
pozdrawiam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Czyżby było więcej chętnych? :) ;)
Awatar użytkownika
zyrafa48
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 kwie 2014 10:12
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: zyrafa48 »

Dzień dobry,
dołączam do zainteresowanych. Chciałabym wyjechać do Truskawca w przyszłym roku. Przecierajcie szlaki. Pozdrawiam
Hary46
Na forum od: 31 sty 2017 04:32

Post autor: Hary46 »

Planuje wyjazd 28 mają 2017 do Truskawiec Ukraina .Czy ma ktoś podobne plany wyjazdu . Warto jest podzielić swoje uwagi do jakiego senatorium się wybrac : :kwiat: Hary
janek_
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 cze 2016 18:52
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: janek_ »

Na najbliższy czas nie mam planów wyjazdowych do Truskawca, ale bardzo jestem zainteresowany tematem.
Będę czekał na jakieś wiadomości.
ODPOWIEDZ