Nutko, żeby wybawić Cię od kurzu to ja poproszęNutka pisze:Jakby Basia chciała,to ja mogę ................
Oj ...ta pozycja,to by się Basi na pewno spodobała![]()
Czytacie książki?
-
forumowicz
Re: Czytacie książki?
-
forumowicz
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
- serendipity
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 gru 2011 18:45
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Nutka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 20 lut 2015 19:53
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 29 razy
- Podziękowano: 6 razy
Moje córcie,jak się wyprowadzały z domu,to zarobiły porządny szaber książkowy....zresztą w płytach też
A mnie, pozostało te luki pomalutku uzupełniać
-
forumowicz
Ale , ale , weszłam w temat bo chcę się z Wami podzielić czymś zabawnym , koleżanka Nutka pożyczyła mi min. "Najlepiej w życiu ma Twój kot" i z niej chcę przytoczyć kilka fragmentów , które mnie rozbawiły :
"..... ..., wiesz przecież, że do sanatoium wysyłają raczej lekko stukniętych, a naprawdę chorych leczy się w szpitalach."
"... najgorszy jest te sanatoryjny rygor.... Jednym słowem znalazłam się w kryminale.....
w dodadku czeka się na proces ....
......... piszę przykucnięta na krześle ..........mam celę trzyosobową ........."
i tak dalej, rzecz ma się w roku 1968, w Zakopanem , a autorką tych opisów jest Wisława Szymborska.
Uśmiałam się pod nosem przywołując na myśl nasze , obecnie opisy z ośrodków sanatoryjnych
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Listy czytałam z wielka przyjemnością
Teraz wzięłam się za włoska współczesną literaturę.Mam już w domu dwa tomy Eleny Ferrante "Genialna przyjaciółka" i "Historia nowego nazwiska".Zobaczymy jak się będzie czytało.
"Siłą tej przejmującej książki są wnikliwe portrety psychologiczne kobiet ukazane przez pryzmat zmiennych kolei losu." jedna z recenzji.