ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

ŚLĄSKI NFZ - kolejka rośnie ...

Post autor: jacky6 »

To fakt - w końcówce stycznia trochę przyspieszyła ale nadal średnia miesięczna oscyluje między 3.200 a 3.500 numerów ...

:mrgreen: to przyjemne czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:
Awatar użytkownika
gosik60
Na forum od: 25 sty 2017 20:49
Staż sanatoryjny: 0

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: gosik60 »

Witam jestem oczekująca po raz pierwszy w Śląskim NFZ. Zawiadomienie dostałam w połowie listopada 2016 z nr 123421. Obecnie jest nr 113531. W piśmie podano, że czas oczekiwania 31 miesięcy. Mam pytanie jak z Waszego doświadczenia wyjazdów do sanatorium ze Śląskiego NFZ czy jest realny wyjazd za 31 miesięcy przy takim numerze startowym.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ŚLĄSKI - ... kolejka do sanatorium

Nie jest realnym, bo wtedy NFZ nie będzie już istnieć.

:mrgreen: .... :ugeek:
Awatar użytkownika
smuga
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 sty 2017 21:57
Podziękowano: 1 raz

Post autor: smuga »

gosik60 pisze:Witam jestem oczekująca po raz pierwszy w Śląskim NFZ. Zawiadomienie dostałam w połowie listopada 2016 z nr 123421. Obecnie jest nr 113531. W piśmie podano, że czas oczekiwania 31 miesięcy. Mam pytanie jak z Waszego doświadczenia wyjazdów do sanatorium ze Śląskiego NFZ czy jest realny wyjazd za 31 miesięcy przy takim numerze startowym.
Różnie to bywa.....moje ostatnie doświadczenie to złożenie wniosku luty 2014 wyjazd październik 2016 to daje 32 miesiące. Ale zauważyłam że dużo zależy od schorzenia i miejscowości do której kierują.
rybka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 13 mar 2013 15:51
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: rybka »

Miło Cię Widzieć Smużko :kwiat: :)
Awatar użytkownika
gosik60
Na forum od: 25 sty 2017 20:49
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: gosik60 »

Uuuuu jak to nierealny. W związku z faktem, że NFZ nie będzie istnieć to my nie dostaniemy sanatorium chyba że nierealny bo nie za 31 a za np 20 miesięcy :mrgreen: Co Wy na to dobra prognoza?
Awatar użytkownika
RenataKce82
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2014 17:08
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: RenataKce82 »

Witam, jestem w kolejce oczekujących na sanatorium z NFZ w Katowicach, obecnie moje szczęśliwe cyferki to 25440, wniosek do NFZ wpłynął 10 lutego 2015, więc chyba jest jakaś szansa na wyjazd w tym roku :). pozdrawiam wszystkich oczekujących :)
san
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 lut 2017 08:37
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: san »

witam
moj numerek 8918 więc bez problemu załapie się na ten rok , tylko ze strasznie mi się już dłuży.
Kto ma bliski numerek i z śląska wybiera się do sanatorium?
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ŚLĄSKI - NFZ kolejka

san pisze: moj numerek 8918 więc bez problemu załapie się na ten rok , tylko ze strasznie mi się już dłuży.
Piękny czas majowej kuracji, wtedy odczuwa się jak świat staje się zielony i kolorowym kwieciem okrywa...
san pisze: Kto ma bliski numerek i z śląska wybiera się do sanatorium?
Rozproszenie numeracji jest znaczne ale nawiązanie nowych znajomości a nawet przyjaźni z kuracjuszami z innych regionów może być więcej niż ciekawsze...

:mrgreen: to przyjemne czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:
studeent
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 19 gru 2016 23:29
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: studeent »

witam

Ja podobnie myślę ze się załapie na ten rok mam numer ok 11500, tylko zastanawiam się po ile schodzą teraz te numery w styczniu mi zeszły ponad 3500

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ