Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Sztani, ja ze " swoim" ZUSem mam zupełnie inne doświadczenia. Wychodzi na to, że w Warszawie mają inne procedury. 1,5 -2 miesiące na zwolnieniu i od razu wezwanie na komisje. Ostatnio do Augustowa wysłali mnie 3 miesiące po operacji ( i wcale ich o to nie prosiłam ). Był to niecały 4 miesiąc zwolnienia lekarskiego Żadnych magicznych 182 dni odbębnić nie musiałam. Taką sytuacje przerabiałam już dwukrotnie dlatego podejrzewam, że właśnie w lutym lub na początku marca ZUS się do mnie odezwie.
sztani pisze:Pobyt w sanatorium z NFZ po operacji to całkiem inna kwalifikacja . Myślę,że NFZ nie wie o operacji a wysyła Ciebie na starym wniosku z przed 2 lat.
Agnieszko w takiej sytuacji sądzę ,że powinnaś się skonsultować z lekarzem prowadzącym (ten który przeprowadził operację) może na jego zalecenia dostosują się w ZUS-ie ze wskazaniem na dobre sanatorium.
To bez większego znaczenia. Zus uważa, że skoro podpisał umowę z jakąś placówką to musi być dobra W innym przypadku przecież by nie podpisał, prawda ? Dlatego samodzielnie próbuję zrobić rozeznanie. Tę kwestię mam w miarę ogarniętą. Chodziło mi bardziej o to czy takie wyjazdy jeden po drugim z NFZ i ZUS są możliwe i czy jeśli się na taki wariant zdecyduje, to nie będę miała problemów kwestii formalnej... Po licznych podpowiedziach na priv ( za wszystkie serdecznie dziękuję) wiem, że takie sytuacje się zdarzają i raczej nie powinno być większych kłopotów...
ostatnio miałem tak ,że z NFZ składałem w lutym 2015 wyjazd miał być (dostałem powiadomienie) koniec sierpnia Ustroń . W miedzy czasie miałem operację barku i powiadomiłem NFZ o rezygnacji. Niestety procedury na nowo musiałem rozpocząć zresztą po pisemnej namowie z NFZ i zlozenie na poszpitalne . kolejka wcześniejsza przepadła bezpowrotnie .teraz czekam powiedziano mi ,że do 6 miesiecy
Planuje w przyszłym tygodniu wpaść do mojego NFZ i zobaczymy co powiedzą. Rezygnować chyba nie chcę. Raczej przełożyć termin i miejsce na bliżej Warszawy, bo boję się, że wyzionę ducha w tych górach No i podróż mniej męcząca .
Podróż da się przeżyć,górki Krynickie też.
Możesz ten wyjazd potraktować wypoczynkowo.Szkoda,że przed przydziałem nie powiadomiłaś NFZ o zmianie stanu zdrowia.Miałabyś szansę na zmianę kategorii przydziału na szpitalne.Ale możesz wykorzystać ten wyjazd i składać nowe.Na rehabilitację szpitalną nawet do roku po zabiegu.