Turnusy rehabilitacyjne nad morzem

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2014 21:19
Staż sanatoryjny: 28

Re: Turnusy rehabilitacyjne nad morzem

Post autor: sinobrody »

Bez zabiegów można się wybrać do "Karkonosze".
Z wyżywieniem, położone przy samym Zakładzie, a w styczeń-luty za 14 dni coś około 1000zł. :D
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 256 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Dzięki :D
Sprawdziłam Warszawiankę .... to nie dla mnie koszt :oops:
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz

Post autor: Wienia »

[quote="malgorzatas"]Witam :kwiat:
Korab....jest cały w remoncie to dla zainteresowanych. ..wymiana wszystkiego na nowe ;)

Gosiu dziękuję za info :kwiat:
Sinobrody Posejdon brałam pod uwagę cenowo przystępnie,ale tam brak zabiegów,jak się doliczy prywatnie zabiegi wyjdzie jednak drożej niż turnus rehabilitacyjny.Dla kogoś chcącego tylko wypocząć jak najbardziej .Turnus w Posejdonie w terminie mnie interesującym czerwiec 980 zl za 7 dni tylko spanie i 3 posiłki .Karkonosze cenowo oki, Warszawianka już sporo drożej.Może jeszcze ktoś coś podpowie na temat pobytów w Świnoujściu :?:
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 maja 2016 09:00
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 11

Post autor: alien »

Wiesiu chętnie bym Ci pomógł ponieważ byłem w Świnoujściu parę razy ,ale niestety 10 , 9 i 5 lat temu....polecałem na tamte czasy pod każdym względem...i bazy zabiegowej i całej reszty. Podejrzewam,że przez 10 lat się nie pogorszyło,a wręcz polepszyło...dla mnie wybór pomiędzy Kołobrzegiem a Świnoujściem wygrywa to drugie. Rybniczanka,Bałtyk,Adam i Ewa
Awatar użytkownika
kremewa
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 lip 2013 20:32
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: kremewa »

W Świnoujściu byłam 4 lata temu na turnusie rehabilitacyjnym w Sanatorium Wodnik przy ul.Sienkiewicza.
Moze sanatorium w nazwie to za duże słowo, bo jest to ośrodek dość kameralny, ale ma niezłe położenie.
Bardzo dobre wyżywienie, duże pokoje /poza jedynkami - b.male/, dość skromne zabiegi /ja miałam m.in. hydromasaż i masaż
klasyczny/ .Cena za pobyt atrakcyjna. Przeglądałam tegoroczna ofertę na święta Wielkanocne - uważam,ze
jest niezła. Moze komuś się przyda mój wpis. Dodam, ze ja z pobytu i zabiegów byłam bardzo zadowolona, skorzystałam z wycieczek
do Szwecji i Danii , z rozrywek w ośrodku były 2 wieczorki. Świnoujście jest piękne i chętnie tam wrócę, chociaż do Kołobrzegu
mam bliżej i odpadają trochę uciążliwe przeprawy promem jak w Świnoujściu.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

A braliście pod uwagę Graala.Teraz jest 750 za tydzień w jedynce,a warunki jak widzę przyzwoite.
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Wienia »

Dziękuję za podpowiedzi teraz to nie wiem co wybrać :lol: Powiem tak cenowo podobnie w sezonie wysokim,bo przełom czerwca-lipca mnie interesuje
wtedy mogę wyjechać.W niektórych ośrodkach już sporo miejsc zajętych.
Felice nawet są promocje teraz styczeń-luty 600 zł za tydzień kto może teraz wyjechać można w dobrej cenie odpocząć,zwiedzić. :)
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2014 21:19
Staż sanatoryjny: 28

Post autor: sinobrody »

Dopowiem jeszcze kilka słów o Świnoujściu.
W Świnoujściu jestem w zasadzie co roku tak od jakichś 30 lat i ciągle tam wracam.
W ubiegłym roku byłem również, we wrześniu.
Odnośnie "Graala" to cenowo może i jest to atrakcyjna oferta, ale "Graal" położony jest całkiem na uboczu
w bezpośrednim sąsiedztwie dawnej granicy i wszędzie daleko. Nawet do plaży okoł pół kilometra, a Posejdon, Warszawianka, Karkonosze,
Rybniczanka, Wodnik położone są w bezpośrednim sąsiedztwie promenady oraz centrum uzdrowiska.

Zabiegi. Jakie na ogół są w sanatoriach to ci którzy jeżdżą do sanatoriów wiedzą.
Ja mam aplikowane: inhalacje, kąpiel perełkową albo solankową, gimnastykę na sucho lub gdy jest basen to w basenie, różne prądy na schorzenia reumatyczne, plastry borowinowe, aquavibron i to by było chyba wszystko.
Inhalacje można sobie w Świnoujściu darować, wystarczy pospacerować na morzem, a pozostałe...?? Wszystko mogę mieć u siebie w przychodni.
zebra
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 lis 2014 17:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: zebra »

Witam. W jaki sposób można skorzystać z turnusu rehabilitacyjnego? Czy trzeba mieć zaświadczenie od lek rodzinnego i co powinno zawierać? Nie mam grupy inwalidzkiej i nie będę się starać o dofinansowanie. Zależy mi na dobrych zabiegach i minimum trzech dziennie. Nie wiem od czego zacząć i bardzo proszę o radę. Pozdrawiam :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Witam :kwiat:
Zadzwoń do Kormorana w Kołobrzegu. ...są zabiegi i to co Cię interesuje...pozdrawiam
ODPOWIEDZ