Górnik w Iwoniczu Zdrój czy Zgoda w Krynicy

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
muminek
Na forum od: 21 wrz 2011 13:00

Górnik w Iwoniczu Zdrój czy Zgoda w Krynicy

Post autor: muminek »

Chciałbym zadać pytanie dotyczące dwóch sanatoriów tzn. Górnik w Iwoniczu Zdrój oraz Zgoda w Krynicy Górskiej. Może zacznę od początku, jestem osobą bez większych dolegliwości (wiadomo z wiekiem zawsze coś się „przypałęta” aczkolwiek nie są one bardzo uciążliwe i da się z nimi żyć), do sanatorium chciałbym wyjechać tak na prawdę profilaktycznie i by odpocząć. Zamiast urlopu w tym roku postanowiłem wyjechać do sanatorium. Ten wyjazd będzie wiec pełnopłatny i dlatego chciałbym zainwestować pieniądze w pobyt który będzie wart swych pieniędzy- nie chodzi mi o nie wiadomo jaki standard ale też nie chcę płacić za byle co. Poszukując informacji o sanatoriach trafiłem na stronę internetową [] znalazłem opcje rezerwacje online wiec postanowiłem sprawdzi co to (skoro za darmo to czemu nie). Po wypełnieniu krótkiej ankiety związanej głównie z moimi oczekiwaniami wysłałem i postanowiłem poczekać. Długo nie czekałem szybko oddzwonili do mnie i po dłuższej rozmowie dość szeroką ofertę (w sumie całą Polskę) jaką mi przedstawili okroiliśmy do tych dwóch sanatoriów w Krynicy i Iwoniczu. I teraz nasuwa się moje pytanie na temat tych sanatoriów czy ktoś był w którymś z nich i czy mógł by mi opisać jak pobyt w danym sanatorium wyglądał z pozycji kuracjusza. Bo nie wiem na które się zdecydować, każde z nich wydaje mi się interesujące. Z góry dziękuję za informacje
danka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 gru 2010 12:40

Re: Górnik w Iwoniczu Zdrój czy Zgoda w Krynicy

Post autor: danka »

Witam serdecznie!Dokładnie rok temu o tej porze przebywałąm na turnusie rehebilitacyjnym w Zgodzie w Krynicy Zdroju.Nie polecam ze względu na byle jakie zabiegi oraz warunki mieszkaniowe.Natomiast bardzo dobre było jedzonko.Sama Krynica jest miejscem magicznym,można robić wypady na Słowację.Jeśli chodzi o Górnik w Iwoniczu Zdroju to niestety nie byłam tam,chociaż marzy mi się wyjazd do Iwonicza.Życzę trafnego wyboru.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
esia62
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 wrz 2011 17:21
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: esia62 »

Witam! Byłam w Iwoniczu w sanatorium Górnik juz 3 razy.Korzystałam zusług tego sanatorium jako pelnopłatny i przyznam szczerze , ze byłam bardzo zadowolona.Warunki lokalowe bardzo dobre , wybieralam zawsze pokoj z balkonem.Wyzywienie smaczne, urozmaicone i pod dostatkiem .Baza zabiegowa w tym samym budynku na dole ( windy) .Personel bardzo miły, zawsze zyczliwy.
Iwonicz to mała urokliwa miejscowosc, ale jest gdzie pójsc na kawe lub tańce( dla kazdego cos dobrego:)
Jednym słowem szczerze polecam i wróce tam jeszcze nie jeden raz:)
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Witam ! Byłam i tu i tu i ....za własne pieniądze pojechałabym w ogóle w inne miejsce ale jeśli trzeba wybierać ..... to wybrałabym Krynicę tylko koniecznie inny dom . Nigdy Zgoda I Zgadzam się z obiema Paniami, Iwonicz urokliwy malutki, cichutki co kto lubi ale radzę się spieszyć choć jesień w górach cudna to będzie coraz zimniej. Ja w poniedziałek wróciłam ze Szczawnicy jestem oczarowana miejscem. Jeszcze tam trochę rozkopów ale za rok, dwa będzie to najpiękniejszy kurort w polskich górach. Pozdrawiam :)
muminek

Dziękuję za odpowiedzi na moje pytanie. Zrezygnuje w takim razie ze Zgody w Krynicy ale Pani Zosia napisała że za własne pieniądze pojechała by jeszcze gdzie indziej, czy mogła by Pani napisać gdzie? Może rozpatrzę jeszcze inną opcje wyjazdu.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Muminku i ja również byłam w GÓRNIKU w Iwoniczu i w pełni zgadzam się z opinią Esi62.
Jeżeli chcesz odpocząć i podreperować zdrowie korzystając z zabiegów nadto pozwiedzać to z czystym sumieniem
polecam Wielką Pieniawę w Polanicy. Wszystko jest w jednym budynku nadto piękny basen z saunami i jacuzzi.
Ja sama co najmniej raz w roku korzystam z tego rodzaju wypoczynku i w necie najczęściej szukam promocji a późną
jesienią i wczesną wiosną jest ich naprawdę mnóstwo.
Tym samym życzę Tobie udanego wypoczynku.

Selene :P
guma1958
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 lis 2009 20:39
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: guma1958 »

Odnośnie W.Pieniawy podpisuję się obiema rękami.Z komercyjnych pobytów byłem najbardziej zadowolony,a Polanica Zdr.przeurocza,wszystko czego dusza i ciało pragnie......Szacuneczek dla wszystkich.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Witam! No chociażby do Polanicy do Wielkiej Pieniawy ale tam koszt naprawdę duży . Właśnie wróciła stamtąd koleżanka wszystko chwaliła tylko miejsc na balety mało. Właściwie oprócz Zdrojowej nigdzie nie grali. Podoba mi się też Kudowa wszystko jest :) ale ostatnio jak pisałam jestem pod wrażeniem Szczawnicy . Życzę trafnego wyboru :D
Zosia
muminek

Po przeczytaniu odpowiedzi na moje pytanie na tym forum postanowiłem zrezygnować z pomysłu wyjazdu do Krynicy i Iwonicza. Zaszalałem, poczytałem, pomyślałem posłuchałem rad i poprosiłem Pana [xxxxxxxxx] o zarezerwowanie mi wyjazdu do Wielkiej Pieniawy w Polanicy. A co mi tam pojadę w nieznane. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi na moje pytanie. Po powrocie opisze wrażenia i spostrzeżenia z mojego pobytu. Pozdrawiam Muminek
busiaczek54
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2011 19:47
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: busiaczek54 »

Witam. Na początku października wrócłam z Polanicy.
Wielka Pieniawa, prezentuje się wspaniale. Wszystkie zabiegi są na miejscu.
Miejsce piękne, zadbane.
Polecam.
ODPOWIEDZ