Żegiestow Wiktor,27.02-20.03.2017 wyjazd z Siedlec.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Briant
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 sty 2017 13:26
Oddział NFZ: Mazowiecki

Re: Żegiestow Wiktor,27.02-20.03.2017 wyjazd z Siedlec.

Post autor: Briant »

Jadziu,Ty masz już staż sanatoryjny więc,opracowalas metody jak to wszystko rozplanować,ja narazie Idę na żywioł.Ale poczekaj,za miesiąc będę mądrzejszy,i albo powiem nigdy więcej do sanatorium,albo w lipcu po następne skierowanie do lekarza :lol: :lol: :lol:
Ja-ga
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 wrz 2013 19:12
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: Ja-ga »

Jestem pewna, że ci się podoba. A nawet jeśli nie, to trzeba porównać z innymi miejscami. Ja nie wszędzie byłam zadowolona. Najmilej wspominam Kudowę MSWiA (listopad, Szczawno Azalia(maj) i Busko Nida, tyle że w Busku nie ma bardzo gdzie się ruszyć ino park i rynek, a przed rynkiem cukiernia z pysznym tiramisu mniam! :lol: Ale sanatorium świetne pod każdym względem.
Briant
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

:D Nie wiem jak wytrzymam 3 tygodnie sanatoryjnego reżimu.Ja lubię chodzić własnymi ścieżkami ,a tam wszystko na komendę,zabiegi,posiłki.Pocieszam się tylko,że będą fajni ludzie,bo inaczej dopiero się rozchoruje :lol: :lol: :lol: Jedynym plusem ,jak narazie ,jest to,że będę w górach,które uwielbiam :D
Ja-ga
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

;) Co ci powiem, to ci powiem, ale ci powiem.....Chyba ogarnia cię specyficzne/a "rajzefiber" (nie wiem jak to się pisze).....
Proponuję, żebyś jeszcze raz przeczytał komentarze bywalców Wiktora - same pozytywne. A w skrócie. Ze wszystkim można się dogadać/, zabiegi, późne powroty, na posiłki nie musisz chodzić, listy nie sprawdzają hi! hi! ;) :P
Briant
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Spokojnie,nie ogarnia mnie rajzefiber :D Jak już Tobie kiedyś pisałem,potrafię się odnaleźć w każdej sytuacji i w każdym srodowisku :D Rzecz tylko w tym,ze nigdy w życiu nie jeździłem na żadne zorganizowane imprezy,zawsze sam sobie ukladalem trasy i miejsca na wypady,więc rozumiesz :D
Ja-ga
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Rozumiem ;) I sama jestem ciekawa jak wykorzystasz czas i miejsce. Ja postanowiłam również wyjechać w niedzielę. Tym sposobem poniedziałek mamy cały wolny. Oby tylko pogoda dopisała, to można fajnie spędzić ten dzień. :D
Briant
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No ,chyba nie całkiem wolny ten poniedziałek,przecież z tego co się już dowiedziałem to,wizyta u lekarza,jakaś obiegowka ,co przy 150 osobach w Żegiestowie,może zająć trochę czasu.Ale popołudnie należy już do nas i mozna się rozejrzeć po okolicy.Ciekawe czy jakieś oficjalne powitanie przygotują ,czy trzeba będzie się indywidualnie integrować? :D
Ja-ga
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zbyszku! Zazwyczaj jest tak, że lekarz przyjmuje również jak się przyjedzie w przeddzień. Po zameldowaniu dostajesz instrukcję o której i do jakiego lekarza. Tego samego dnia zanosi się zlecenie do pielęgniarki i....czeka na kartę zabiegową. Pamiętaj, że nasz turnus zaczyna się w poniedziałek po czternastej. Karta zabiegowa może być późno. No chyba, że z powodu niedzieli lekarza nie będzie ...... Wtedy i tak mamy wolne do popołudnia :D :D :D
Briant
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No to mnie nie pocieszylas.Nie lubię wszelkich formalności załatwiać po południu,brrrr.Ja wstaje rano i jestem gotów do działania ,a tu czekać bezczynnie tyle godzin,to nie w moim stylu.Chyba,że będzie ładna pogoda,to gdzieś sobie pokaże.To pokoje też będą przydzielać po 14?
Ja-ga
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zarówno w dniu rozpoczęcia turnusu jak i w przeddzień "doba" zaczyna się o 14. Może w Wiktorze jest inaczej....((sprawdź na stronie). W Dzwonkówce np jest cennik za zajęcie pokoju przed 14, ale to w poniedziałek (w moim przypadku). W niedzielę sugerowano abym była ok. 15, bo pokój nie będzie sprzątnięty.( Poprzedni turnus kończy się o 10 rano, więc myślę, że to nie problem z przygotowaniem pokoju....)
Reasumując - przyjeżdżamy w niedzielę około południa, meldujemy się i ew. idziemy do lekarza i pielęgniarki. I tyle na niedzielę. W poniedziałek mamy wolne, bo zabiegi zaczynają się od wtorku. Pasuje? :?: :?:
ODPOWIEDZ