Wital Gołdap od 25.02.2017
Re: Wital Gołdap od 25.02.2017
-
kuleczek
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 07 lut 2017 18:22
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
osama75 pisze:Kuleczek już Ci odpowiadam na śniadanie będzie zapewne coś na mleku zawsze. Co do zabiegów to na początku odwiedzasz lekarza i on pisze jakie masz mieć zabiegi.Ty sobota a ja w piątek tam już będę ten czas jest im potrzebny na zrobienie tzw harmonogramu zabiegów .Dostaniesz następnego dnia kartę z harmonogramem zabiegów i będziesz zbierał podpisy potem
Ty jedziesz w piatek i byc moze wizyte u lekarza ktory zleca zabiegi zdazysz miec przed niedziela. W moim przypadku gdy dojade poznym popoludniem bo z Warszawy jest prawie 300 km to napewno lekarz przyjmie mnie dopiero w poniedzialek stad moje uzasadnione watpliwosci czy jest sens jechac tam w sobote skoro i tak bede zawieszona czekala do poniedzialku...
Z tego co się dowiadywałam przyjechać należy w dniu który ma się zawarty w skierowaniu :/ Dla mnie to tez bez sensu ....Ja jadę z Warszawy 25 o godz 9.30 autobusem sanatoryjnym. Teź miałam samochodem ale to się zwyczajnie nie opłaca.
Zastanawia mnie drodzy Forumowicze fakt o którym piszecie , że skoro jadę na psychosomatyke to powinnam być w bud.A ....na skierowaniu mam wyraźnie że bud B....juz nie wiem o co chodzi i przyprawia mnie to o okropny stres !!! Coś czuje ze to sanatorium wyjdzie mi bokiem :/
Co do sklepu to słyszałam że jest jakiś niedaleko bramy.
W weekendy musisz sobie sama organizować czas , chyba że jest akurat jakaś wycieczka , np do Wilna
Właśnie zadzwoniłam do Wital i okazało się ze w ZUS się pomylili i będę w budynku A
-
kuleczek
- Aktywny Kuracjusz

no tak wlasnie myslalam ze to pomylka zwlaszcza ze na forum gdzie sa opinie o sanatoriach czytalam chyba na 3 lub 4 stronce od konca wpis ze caly Zus jest w budynku A. Mysle ze to celowe aby miec nas pod wieksza kontrolasyl pisze:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Właśnie zadzwoniłam do Wital i okazało się ze w ZUS się pomylili i będę w budynku A
![]()
![]()
![]()
![]()
Pewnie jako psychosomatyczki sie spotkamy.
Probowalam dodzwonic sie do witala ale numer raz zajety a pozniej komunikat ze wylaczony.
Mysle ze Ci z nas ktorzy 25 zaczynaja turnus beda grzecznie czekac na wizyte u lekarza ktora odbedzie sie najwczesniej w poniedzialek... jest to dla mnie kompletnie pozbawione sensu...
wybralam podroz autem bo zabieram pol domu ze soba
Swoja droga dziwi mnie, ze z Warszawy wysylaja do Goldapii prawie 300 km gdy pod Warszawa jest podobne Zusowskie miejsce w lux med gdzie tez psychosomatycy maja turnusy... w glowie sie to nie miesci... wogole nie widze sie poza domem tak daleko tak dlugo tak obco... i oni chca mnie wyleczyc
-
Marta33
- Kuracjusz

- Na forum od: 20 lut 2017 09:07
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Dla mnie to też się nie kalkuluje, bo skoro zabiegi beda tylko w sobote rano wolała bym wyjechac w sobote. Gdy dzwoniłam do sanatorium powiedziano mi ze nie moge wyjechac wczesniej, bo nie dostane wypisu.
Wydaje mi się, że to kwestia rozliczen finansowych miedzy sanoatorium, a ZUSem. Stąd taka biurokracja. Za pobyt w sanatorium też maja placone mimo ze np w niedziele nie ma zabiegów.
-
kuleczek
- Aktywny Kuracjusz

tiaaa, zwlaszcza jak zamiast psychoterapii zapisza mi masaz plecow a wczesniej kaza ogolic gloweosama75 pisze:Kuleczek po turnusie będziesz jak nowo narodzona