Wital Gołdap od 25.02.2017
Re: Wital Gołdap od 25.02.2017
Od momentu gdy dostałam skierowanie gorzej się poczułam :/ w sumie to forum trochę mi pomaga bo rozmawiając z Wami tak trochę jest mi lepiej
Lepsza wirtualna znajomość niż żadna
Będzie dobrze
-
kuleczek
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 07 lut 2017 18:22
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
Marta33 pisze:Przyjazd w weekend to jedno, ale wyjazd też jest w weekend, tzn ja jadę jutro /piątek/, a wyjazd mam zaplanowany na 19go marca, czyli w niedziele.
Dla mnie to też się nie kalkuluje, bo skoro zabiegi beda tylko w sobote rano wolała bym wyjechac w sobote. Gdy dzwoniłam do sanatorium powiedziano mi ze nie moge wyjechac wczesniej, bo nie dostane wypisu.
Wydaje mi się, że to kwestia rozliczen finansowych miedzy sanoatorium, a ZUSem. Stąd taka biurokracja. Za pobyt w sanatorium też maja placone mimo ze np w niedziele nie ma zabiegów.
Czyli my psychosomatycy pewnie wyjedziemy w poniedzialek... co za bezmyslna biurokracja... zabiegow nie bede miala juz od soboty popoludniu a na wypis bede czekac 2 dni. super...
najwazniejsze pozytywne nastawienie
-
kuleczek
- Aktywny Kuracjusz

moze to bedzie element terapii zajeciowejosama75 pisze:Zmiana image na początek roku wskazana
Jestem po 8 , 3 miesięcznych psychoterapiach i progresu specjalnie nie widzę , wiec może choć astmy i nadciśnienia chciała bym się pozbyć .
Tak że Kuleczek nie martw się
-
kuleczek
- Aktywny Kuracjusz

Tia, skierowanie na zusłanie otwieralam w gabinecie pani dr bo sama wczesniej nie dalam rady... od tamtej pory nie spie prawie wogole... zostawic mam bliskich ktorzy sa moim wsparciem i jechac gdzies daleko... w tym wszystkim czuje sie tak bezsilna ze mam ataki smiechu bo tylko to mi pozostalo...syl pisze:Kuleczek zgadzam się z Tobą w 100%
Od momentu gdy dostałam skierowanie gorzej się poczułam :/ w sumie to forum trochę mi pomaga bo rozmawiając z Wami tak trochę jest mi lepiej
Lepsza wirtualna znajomość niż żadna
Będzie dobrze
syl bedzie dobrze. nie tylko my widzimy to wydarzenie jako cos odrealnionego. " co? to mnie dotyczy? ja mam jechac gdzies na 24 dni? dziecko zostaje. maz zostaje... ja zostaje. ... "
-
Marta33
- Kuracjusz

- Na forum od: 20 lut 2017 09:07
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Przez prawie miesiąc będziemy leżeć i pachnieć, a do tego będziemy miały wkoło siebie sporo specjalistów, którzy nas podkurują i "dopieszczą".
Z dala od codziennych obowiązków domowych typu gotowanie, sprzątanie, zmywanie, praca raporty .... mamo a to... mamo a tamto.....
Potraktujmy to jak wyjazd do SPA
Kocham mojego narzeczonego i syna, i będę tęskić za nimi, ale z pełną premedytacją zostawiam ich ze wszelkimi obowiązkami domowymi.
Niech chłopaki rządzą w domu
-
kuleczek
- Aktywny Kuracjusz

z tego co wiem masz szanse na leczenie astmy... moja corcia ma astme... czytalam ze astma i np azs moga byc tez chorobami z psychiki czerpiacymi zrodlo... zbyt duzy stres i w formie alergii, atopii i astmy sie to objawia. Zabierz ze soba dokumentacje leczenia astmy. Nie pozostawia tego tak sobie. Napewno " program" psychoterapii bedziesz musiala "zaliczyc" bo to glowne schorzenie ale bedac tam mozesz sprobowac zawalczyc o zabiegi astmatyczne... dluga droge przeszlas... 8 razy po 3 miesiace to sporo. Tylko pewnie na miejscu a nie tak daleko... mialam tylko terapie indywidualna. grupowej nigdy nie probowalam...nie wyobrazam sobie mowic komus kogo nie znam o tym co mnie boli... moze to ma jakis sens ktory odkryje juz niedlugosyl pisze:A odnośnie terapii to mój kolega był w 2015 r i podobno dla nas ,, psychicznych,, to 90% to psychoterapia. Ja mam jeszcze inne schorzenia i bardzo bym chciała otrzymać zabiegi na nie . Tym bardziej ze Gołdap specjalizuje się np npw leczeniu astmy.
Jestem po 8 , 3 miesięcznych psychoterapiach i progresu specjalnie nie widzę , wiec może choć astmy i nadciśnienia chciała bym się pozbyć .
Tak że Kuleczek nie martw się