Wital Gołdap od 25.02.2017
-
iza_wawa
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 30 sty 2017 21:30
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
Re: Wital Gołdap od 25.02.2017
-
kuleczek
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 07 lut 2017 18:22
Moj tel ma rewelacyjny zasieg i potwierdzam ze siec Plus najlepsza. Moj Play przelacza sie na siec Plusa bo to chyba jakas wspolpraca miedzy sieciami. Trzeba tylko ustawic tryb reczny wybierania sieci bo jesli sie tego nie zrobi to latwo mozna "uzyskac polaczenie" przez rosyjskie sieci.
Juz w sobote ku mojemu zdziwieniu mialam spotkanie z pielegniarka a dzis czyli w nd wizyte u dr. Jutro spotkanie gdzie nas podziela na grupy terapeutyczne.
Basen jest opcją - nie trzeba w nim cwiczyc.
Pokoj jest obskuuuuuurny. Głeboka komuna i tak jak z sentymentem podchodze do stylu prl to to co jest tu to przegiecie
Wiekszosc pokoi w budynku A ma balkony gdzie kuracjusze trzymaja mleko i inna zywnosc bo nie ma lodowek.
Na korytarzach widze porozstawiane suszarki na pranie.
Dla Zusowcow sa pokoje TYLKO 2 osobowe. Nie ma 3 ek.
Jest i Kot. Gruby i puszysty...i ma jeszcze 2 kumpli troszke chudszych. Jak zobaczylam te futrzaste to uz wiedzialam ze kototerapia i tez tu bedzie.
2gi dzien za nami. Beda zyć
- Lisa
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 22 wrz 2016 22:47
- Staż sanatoryjny: 3
-
iza_wawa
- Aktywny Kuracjusz

-
MAnty
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 23 sty 2017 15:47
- Staż sanatoryjny: 2
Wreszcie popłynęły konkrety , dzięki "Kuleczek"jeszcze tylko coś z pierwszego dnia zabiegów i człowiek pojedzie jak stały bywalec Wital.kuleczek pisze:taaak Sylwio przezylam szok jak mnie poinformowali w recepcji ze Ty wyladowalas gdzie indziej !!! Malo brakowalo a by mnie reanimowali![]()
Moj tel ma rewelacyjny zasieg i potwierdzam ze siec Plus najlepsza. Moj Play przelacza sie na siec Plusa bo to chyba jakas wspolpraca miedzy sieciami. Trzeba tylko ustawic tryb reczny wybierania sieci bo jesli sie tego nie zrobi to latwo mozna "uzyskac polaczenie" przez rosyjskie sieci.
Juz w sobote ku mojemu zdziwieniu mialam spotkanie z pielegniarka a dzis czyli w nd wizyte u dr. Jutro spotkanie gdzie nas podziela na grupy terapeutyczne.
Basen jest opcją - nie trzeba w nim cwiczyc.
Pokoj jest obskuuuuuurny. Głeboka komuna i tak jak z sentymentem podchodze do stylu prl to to co jest tu to przegiecie
Wiekszosc pokoi w budynku A ma balkony gdzie kuracjusze trzymaja mleko i inna zywnosc bo nie ma lodowek.
Na korytarzach widze porozstawiane suszarki na pranie.
Dla Zusowcow sa pokoje TYLKO 2 osobowe. Nie ma 3 ek.
Jest i Kot. Gruby i puszysty...i ma jeszcze 2 kumpli troszke chudszych. Jak zobaczylam te futrzaste to uz wiedzialam ze kototerapia i tez tu bedzie.
2gi dzien za nami. Beda zyć
-
kuleczek
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 07 lut 2017 18:22
-psychoterapia zespolowa okolo godziny z kawalkiem
-choreoterapia
-prace plastyczne - terapia zespolowa
-muzykoterapia
-trening relaksacyjny
kazde z nich po okolo pol godziny
gimnastyka ogolna na materacach- nie sa to cwiczenia wymagajace duzej kondycji trwaja ok 25 min codziennie
grupy sa po okolo 12 osob
na gimnastyce wiecej osob. plastyka 6-7 osob
sa tez 4 wyklady trwajace po ok godzine na caly turnus
to teoria np o zaburzeniach adaptacyjnych lub szkodliwosci palenia
w osrodku jest mega goraco. okna szczelne. przy letnich kaloryferach czlowiek wysycha doslownie. Skore na twarzy mam jak papier scierny. nastepny turnus moze juz wylacza kaloryfery choc i przy wylaczonych upiornie duszno i goraco. jestem zmarzluchem a tu sie gotuje.
tv placi sie 36 zl za pokoj. za osobe 18 zl ale jesli druga osoba nie chce ogladac i tak trzeba placic.
25 min od osrodka jest molo nad jeziorem Goldap. pijalnia wod i calkiem spore teznie. wstep gratis a teren wokol jest zagospodarowany i jest gdzie spacerowac.
do miasta mamy 4 km.
ok 5 min od osrodka jest maly kiosk z pamiatkami slodyczami i %.
w kawiarence jest piwo i napoje i slodycze.
posilki smaczne. mozna wybrac diete.
aha zajec jest sporo. najczesciej zaczynaja sie o 8:30. miedzy zajeciami jest pol godzinki do godziny. niektore dni do 18 - jak sa wyklady. intensywnie.
trzeciego dnia byl test skladajacy sie z kilkuset pytan jako diagnoza osobowosci. duzo ale do przebrniecia.
kazdy ma do swojej grupy "przypisanego" terapeute z ktorym w poczatkowych dniach ma spotknie indywidualne i chyba w trakcie jest jeszcze 2 lub 3 ale pewnosci nie mam.
pozdrawiam serdecznie
- Lisa
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 22 wrz 2016 22:47
- Staż sanatoryjny: 3
-
iza_wawa
- Aktywny Kuracjusz

-
MAnty
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 23 sty 2017 15:47
- Staż sanatoryjny: 2
Dzięki za info i poświęcony czas , sporo nam wyjaśniłaś . Miłego pobytu .kuleczek pisze:90 % to psychoterapia
-psychoterapia zespolowa okolo godziny z kawalkiem
-choreoterapia
-prace plastyczne - terapia zespolowa
-muzykoterapia
-trening relaksacyjny
kazde z nich po okolo pol godziny
gimnastyka ogolna na materacach- nie sa to cwiczenia wymagajace duzej kondycji trwaja ok 25 min codziennie
grupy sa po okolo 12 osob
na gimnastyce wiecej osob. plastyka 6-7 osob
sa tez 4 wyklady trwajace po ok godzine na caly turnus
to teoria np o zaburzeniach adaptacyjnych lub szkodliwosci palenia
w osrodku jest mega goraco. okna szczelne. przy letnich kaloryferach czlowiek wysycha doslownie. Skore na twarzy mam jak papier scierny. nastepny turnus moze juz wylacza kaloryfery choc i przy wylaczonych upiornie duszno i goraco. jestem zmarzluchem a tu sie gotuje.
tv placi sie 36 zl za pokoj. za osobe 18 zl ale jesli druga osoba nie chce ogladac i tak trzeba placic.
25 min od osrodka jest molo nad jeziorem Goldap. pijalnia wod i calkiem spore teznie. wstep gratis a teren wokol jest zagospodarowany i jest gdzie spacerowac.
do miasta mamy 4 km.
ok 5 min od osrodka jest maly kiosk z pamiatkami slodyczami i %.
w kawiarence jest piwo i napoje i slodycze.
posilki smaczne. mozna wybrac diete.
aha zajec jest sporo. najczesciej zaczynaja sie o 8:30. miedzy zajeciami jest pol godzinki do godziny. niektore dni do 18 - jak sa wyklady. intensywnie.
trzeciego dnia byl test skladajacy sie z kilkuset pytan jako diagnoza osobowosci. duzo ale do przebrniecia.
kazdy ma do swojej grupy "przypisanego" terapeute z ktorym w poczatkowych dniach ma spotknie indywidualne i chyba w trakcie jest jeszcze 2 lub 3 ale pewnosci nie mam.
pozdrawiam serdecznie