Wyjazd ze zwrotów
- Anna-K
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 01 lip 2014 19:20
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 9
Re: Wyjazd ze zwrotów
Stop z dzwonieniem o zwroty.Przyspieszono mi rehabilitację na oddziale dziennym,więc nie mogę teraz jechać.
Będę próbowała coś po świętach,ale też mam ograniczony czas na skorzystanie.
Wygląda na to,że raczej wyjadę z normalnego przydziału.
Jest szansa,że po raz pierwszy będę miała okazję wyjechać z NFZ w ciepłej porze roku.
Do tej pory zawsze były to zimne miesiące.
Pozdrawiam
Będę próbowała coś po świętach,ale też mam ograniczony czas na skorzystanie.
Wygląda na to,że raczej wyjadę z normalnego przydziału.
Jest szansa,że po raz pierwszy będę miała okazję wyjechać z NFZ w ciepłej porze roku.
Do tej pory zawsze były to zimne miesiące.
Pozdrawiam
- serendipity
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 gru 2011 18:45
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 5
Za bardzo nie liczyłabym na pełną poprawność tych odpowiedzi, co do zgodności z przepisami, ponieważ po 1. odpowiadają tylko na niektóre, po 2. często odpowiedzi są zagmatwane paragrafami i nic z nich nie wynika (stwierdzam to po czytaniu od kilku lat). Ale widać progresNiania pisze:Alicja ja to właśnie znalazłam w naszym NFZ...Newsletter DOW NFZ. I trochę sobie poczytałam o zadawanych pytaniach przez ludzi.
-
Tadeusz Kolinski
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 21 maja 2013 10:25
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 2
Witam stado "lwów i lwic sanatoryjnych" w specjalności "zwroty".
Byłem zaledwie 2 razy w życiu w sanatorium. Czytając posty to śmieję się do rozpuku jak to lwice walczą o to "morze" i to latem, czyli Kołobrzeg/Sopot (niepotrzebne skreślić)
. Sam jestem z Gdyni, morza (20 lat pracy) mam po dziurki, lato wykluczone
. Chyba zapoluję na Krynicę Zdrój bo z dwojga gdzie byłem (Szczawno i Krynica Zdrój - nie mylić z Krynicą Morską - fe) jestem zaczarowany Krynicą tą górską. No i okres tylko od października do polowy grudnia albo od lutego do maja. Czy z pomorskiego NFZ-tu można upolować w takich terminach tę Krynicę Zdrój i np Nowe Łazienki Mineralne - czy to już przegięcie marzeń - "za dużo chcesz, jeszcze czego"
.
Pozdrawiam i podziwiam snajperki i snajperów "zwrotowych"... Życzę owocnych łowów...
Byłem zaledwie 2 razy w życiu w sanatorium. Czytając posty to śmieję się do rozpuku jak to lwice walczą o to "morze" i to latem, czyli Kołobrzeg/Sopot (niepotrzebne skreślić)
Pozdrawiam i podziwiam snajperki i snajperów "zwrotowych"... Życzę owocnych łowów...
- Bogutka5
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 lis 2014 13:28
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 2 razy
Witaj Tadeusz ... nie ma tu co sie smiać z tego jak polujemy na zwroty. Różne są tego powody, najczęściej aby skrócić okropnie długa kolejkę czekania ,ale tez aby wyjechać w terminie, w którym moge wyjechać (praca). Ja tez mieszkam nad morzem i oczywiście zwrotów "morskich" nie brałam. Kocham morze ale potrzebna zmiana klimatu (no własnie przy dzisiejszym smogu to też dyskusyjna sprawa) albo przynajmniej zmiana krajobrazu. Fajnie, że są zwroty i że ktoś skorzysta zamiast marnować miejsce.
Powodzenia wszystkim .... może jak już przyjdzie moja pora to tez podzwonię.
Bogutka
Powodzenia wszystkim .... może jak już przyjdzie moja pora to tez podzwonię.
Bogutka
- violet58
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 14 sty 2012 20:26
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękowano: 10 razy
Przydałby się "Sanatoryjny OLX" gdzie kuracjusze mogliby się pozamieniać skierowaniami

-
Tadeusz Kolinski
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 21 maja 2013 10:25
- Staż sanatoryjny: 2
Popieram ten pomysł. Ale nie odpowiedzieliście czy te moje terminy jesienno-zimowe łatwe do upolowania czy tylko świąteczne to jest eldorado...
- Atina
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 19 sie 2011 09:29
- Podziękował: 54 razy
- Podziękowano: 34 razy
Jak najbardziej jest szansa TadeuszuTadeusz Kolinski pisze:Popieram ten pomysł. Ale nie odpowiedzieliście czy te moje terminy jesienno-zimowe łatwe do upolowania czy tylko świąteczne to jest eldorado...
Pozdrawiam
-
kasia+
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 08 cze 2014 20:14
- Staż sanatoryjny: 10
witam - dawno mnie tu nie-było. Ja poluje na zwroty na - w tym - okres świąteczny licze na polanice,lądek,duszniki, lub ew. kudowe