Pokój 1, 2 czy 3 osobowy?

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2016 22:18
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8

Re: Pokój 1, 2 czy 3 osobowy?

Post autor: AgaC »

wojtek11 pisze: Aga proponuje tylko komercję pozdrawiam
A dlaczego?
forumowicz

Post autor: forumowicz »

a jakie sa wogole szanse dostania jedynki bez skierowania? ;)
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2016 22:18
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: AgaC »

To zależy od sanatorium. Są takie, które maja sporo jedynek, niektóre tylko minimalną ilość zgodnie z kontraktem ZUS i wtedy są mniejsze szanse. Warto zadzwonić i zapytać w recepcji
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lut 2017 13:17
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: MarkStan »

SlawaAnna pisze:Z moich doswiadczeń i przemyśleń:
1. wszystko ma swoje plusy i minusy
2. wszystko opiera się na szczęściu i pechu
3. jak mamy na cos wpływ, warto robić tak, żeby nam było dobrze, ale jak nie - patrz punkt 1 i 2...

Jakbym mogła, wybrałabym jedynkę, bo takie mam przyzwyczajenia i różnie mogę trafić, przeszkadza mi telewizor, za długie gadanie, siedzenie do nocy, nieżyczliwi ludzie itp. Oczywiście, jedynka ma swoje minusy, bo jest się samemu, ale pewnie nie byłby to problem dla mnie, bo towarzystwo poza pokojem by mi wystarczyło.

Nie mogę, bo jestem na poszpitalnym. Skierowano mnie do trójki bo wszystkie trzy nie chciałyśmy telewizora. I teraz mamy punkt 2: trafiłyśmy tak dobrze, że nie wiem, czy mi się to nie śni, i wszystkie trzy to mówimy: nie chrapiemy, nie kłócimy się, nie palimy, nie pijemy, nie dyskotekujemy się, dobrze nam razem, chodzimy spać nie za późno, mamy podobne poglądy, a jak nie, to nie robimy z tego problemu, pomagamy sobie wzajemnie, ustalamy kiedy która wchodzi do łazienki i jest super! Czyli - szczęście, a mógłby być pech!
Minus widzę jedynie taki, że jak ja nie gadam z którąś z koleżanek, albo z obiema, to najczęściej one gadają ze sobą, więc trudno mi się wziąć za czytanie, no ale trudno, przedłużę książki w bibliotece :)

Czego i Wam życzę :kwiat:
Witaj SławaAnna! Bardzo mi się podoba twoja wypowiedź,Chciałbym dostać do dwójki właśnie kumpla , który miałby podobne do twojego podejście do życia.Pozdrawiam. :kwiat:
SlawaAnna
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 paź 2015 11:55
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: SlawaAnna »

:kwiat: :kwiat: :kwiat:
Tego Ci życzę i innym też! :)
Awatar użytkownika
To_ja_Jowita
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2017 22:02
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: To_ja_Jowita »

Ależ drodzy państwo nie zamykajcie się sami w pokojach.
Zdecydowanie polecam dwuosobowe. Zgadzam się z tym, że każdy z nas potrzebuje trochę samotności, ale to wystarczy iść na dłuższy spacer i łapiemy znowu równowagę.
Naukowcy stwierdzili, ze samotnicy żyją krócej, częściej zapadają na ciężkie choroby.
Nie musimy się ze wszystkimi zgadzać w 100 %, nauczmy się siebie szanować nawzajem, może mniej narzekać, widzieć te jaśniejsze strony świata, a zapewniam, że "świat wtedy staje w różach".
Zatem polecam dwuosobowe pokoje ...........
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Ależ drodzy państwo nie zamykajcie się sami w pokojach.
Ale posiadanie jedynki na wyjeździe nie świadczy o tym,ze ktoś jest samotnikiem.Nic bardziej mylnego.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Posiadanie jedynki to powinien być standard.Właśnie wróciłam z uzdrowiska do którego wybrałam się z moja przyjaciółką.Zamieszkałyśmy w dwójce ale po tygodniu Ona bardzo się rozchorowała.Dla nas obydwu był to wielki dyskomfort mimo że znamy się ponad 30 lat .Nie wspomnę że następną ofiarą wirusa byłam ja .Bo jak się nie rozłożyć przebywając część dnia w inkubatorku zarazków o pow. ok 15 metrów kwadratowych.
bebe14
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 sie 2014 14:54
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: bebe14 »

Ja sobie zarezerwowałem jedynkę na wyjazd kwietniowy i jestem zadowolony że mi się udało
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 255 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Anka1084 pisze:Byłam tylko raz w sanatorium , w pokoju trzy osobowym . Było super :D zawsze śmiesznie - na wesoło . Nawet jak jedna wychodziła na zabiegi , mozna było z druga kawę wypić. Jedynki bym nie chciała , wole towarzystwo :D
O to to :D
Zablokowany