ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Pietka 50+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 lut 2017 14:04
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: Pietka 50+ »

RenataKce82 pisze:No gdybym wcześniej wiedziała że moje 26 miesięcy jest nie osiągalne to inaczej bym planowała urlop, a tak później mam wykupione sanatorium prywatnie i nie mogę zmienić, pozostaje mi wyjazd ze zwrotów , ale ogólnie na Śląsku mamy najgorzej :cry:
To prawda, przeglądając inne kolejki wychodzi na to, że mamy najgorszą sytuację, jeśli chodzi o przydziały sanatoryjne. Niestety, taki mamy "klimat" Gdzie nam do kolejek po kilka czy kilkanaście tysięcy osób, a i czas oczekiwania o niebo krótszy ...
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Post autor: Samosia »

Pietka 50+ pisze:Ha ! Mój "ukochany" NFZ-cik ! Znalazłam ;) to dołączam - jeśli można - do oczekujących . W momencie rejestracji do kolejki miałam nr 122780, a był to październik 2015 r. teraz mam numer 57035 ... jakoś tak wychodzi mi pobyt w okresie Bożego Narodzenia 2017 , ale po weryfikacji na przełomie kwietnia i maja będę męczyć telefonami Katowice o zwroty, może uda się coś normalnego wyrwać ... marzycielka jestem :lol:
Witaj Pietka ...No,no,no marzenia się czasem spełniają :D Jednak my wniosek składałyśmy z czerwcu 2015 teraz w lutym dopiero po 18miesiącach była weryfikacja i z czystej mojej ciekawości zadzwoiłam sobie do ,,Naszego Kochanego NFZ" i dopytałam miłej Pani na kiedy możemy liczyć na wyjazd i usłyszałam,że w pierwszym kwartale przyszłego roku czyli 31-33 miesiące od złożenia wniosku :o Po Twoim numerku w kolejce widzę,że jesteś dalszym wagoniku niż my więc jeśli po wryfikacji uda Ci się coś umolować to fajnia a jeśli nie to pewnie wyjedziesz jeszcze póżniej niż my :roll: :roll: :roll:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

ŚLĄSKI - NFZ kolejka po 3500 na miesiąc..

Post autor: jacky6 »

Pietka 50+ pisze: W momencie rejestracji do kolejki miałam nr 122780, a był to październik 2015 r. teraz mam numer 57035 ... jakoś tak wychodzi mi pobyt w okresie Bożego Narodzenia 2017
Prosta matematyka wylicza, że Twoja średnia miesięczna jest do tej pory na poziomie ca 6800 numerków a takowej prędkości nie mają schorzenia ruchu. Być może masz inną jednostkę ( kwalifikację ).
Nawet przy takiej średniej /schorzeniu pozostaje Ci jeszcze 8 miesięcy służby na warcie.

:mrgreen: :ugeek:
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka po 3500 na miesiąc..

jacky6 pisze:
Pietka 50+ pisze: W momencie rejestracji do kolejki miałam nr 122780, a był to październik 2015 r. teraz mam numer 57035 ... jakoś tak wychodzi mi pobyt w okresie Bożego Narodzenia 2017
Prosta matematyka wylicza, że Twoja średnia miesięczna jest do tej pory na poziomie ca 6800 numerków a takowej prędkości nie mają schorzenia ruchu. Być może masz inną jednostkę ( kwalifikację ).
Nawet przy takiej średniej /schorzeniu pozostaje Ci jeszcze 8 miesięcy służby na warcie.

Teraz może i szybko numerki spadają ale.....gdy nadejdzie lato ( lipiec-sierpień)pociąg zwany ,,wyjazd do sanatorium" zwolni bo ośrodki sanatoryjne w tym czasie wolą przyjmować tzw.kuracjuszy komercyjnych bo to oni płacą i są wydaje mi się lepszym klientem aniżeli kuracjusze z NFZ :shock: :shock: :shock:
Pola+Weronika
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 14 lip 2016 12:43
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: Pola+Weronika »

Witam oczekujących....
7.03.2017 dzwoniłam do NFZ-u podając swój nr.rejestracyjny z pytaniem, w jakim czasie mam się spodziewać wyjazdu,ponieważ z końcem lipca
mam planowany zabieg okulistyczny.Pani odpowiedziała że na przełomie maj-czerwiec.
Dwa dni temu w przeglądarce miałam nr.8329 a dzisiaj mam7875.W ciągu dwóch dni spadły 454numery.Tak sobie obliczając to wyjazd nastąpiłby
chyba wcześniej.Nie chciałabym trafić na święta.Zarejestrowana jestem pod reumatologią.Może ktoś podpowie jak w sanatorium załatwić "jedynkę'?
Jak wspominałam wcześniej,jadę pierwszy raz.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

ŚLĄSKI - NFZ kolejka po 3500 na miesiąc

Post autor: jacky6 »

Pola+Weronika pisze: 7.03.2017 dzwoniłam do NFZ-u podając swój nr.rejestracyjny z pytaniem, w jakim czasie mam się spodziewać wyjazdu,ponieważ z końcem lipca
mam planowany zabieg okulistyczny.Pani odpowiedziała że na przełomie maj-czerwiec.
Dwa dni temu w przeglądarce miałam nr.8329 a dzisiaj mam7875.W ciągu dwóch dni spadły 454numery.Tak sobie obliczając to wyjazd nastąpiłby
chyba wcześniej.Nie chciałabym trafić na święta.Zarejestrowana jestem pod reumatologią.Może ktoś podpowie jak w sanatorium załatwić "jedynkę'?
Jak wspominałam wcześniej,jadę pierwszy raz.
Skoro obserwujesz rozwój wydarzeń w przeglądarce to gdy tylko zacznie zbliżać się czas przydzielenia konkretnego obiektu czyń to codziennie.
Gdy pojawi się zdefiniowany przydział - wygooglaj sobie namiary do danego sanatorium i najlepiej uderz od razu telefonicznie a potem potwierdź sobie swoje życzenie [email]-pocztą.
Skutkuje.

:mrgreen: to przyjemne czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

darek pisze:...Zastanawiam się co wydarzyło się w Naszym ..śląskim oddziale NFZ.
Czytałem wiele wypowiedzi ,że ..Nie przyjmują ,że Kolejki ,że Doktorzy nie chcą pisać wnioski.

Wspominałem w styczniu zeszłego roku ,że ma Sąsiadka -Starsza Pani lat około 70 ..DOCZEKAŁA się wyjazdu i to w STYCZNIU roku 2016 do Kołobrzegu po prawie 3,5 roku od złożenia wniosku ;)

Gdy Ja powróciłem w połowie października -Pani w windzie zadała ..dyskretnie Pytanie .. Czy Wnioskować
Odpowiedziałem po ..Wszystkich świętych.

Dziś a mamy 02-01-2017 -Uradowana - dzwoni do drzwi Moich -a nie lubię gdy ktokolwiek przeszkadza mi podczas ..obiadu( Oczywiście zmierzły Jestem )

Pani Pokazuje mi ..List ,który mimo ,że była w domu musiała odebrać z poczty ..cóż listonosz nie znam konfiguracji..domofonów ;)

i było tam NAPISANE przez pracownika NFZ

Data wystawienia przez Lekarza 25-listopad 2016
Data wpływu do NFZ 28-listopad 2016

Informujemy ,że została Pani zarejestrowana po numerem NFZ 12-16-57xxx-7
Numer oczekujący do wyjazdu to ..122700
Czas oczekiwania 32 miesiące

Pani JEST W UPRAGNIONEJ KOLEJCE do Sanatorium i w związku z tym Bardzo proszę o nie podawanie może nieraz z przekory informacji o czasie Złożenia wniosku.
Okazało się jednak ,że w jednym roku-MOZNA - Pani była w styczniu 2016 można złożyć kolejny -listopad 2016 w woj śląskim.

Z numeracji w przeglądarce wynika ,że wniosek miał nadany Numer 57XXX a oczekujących było 122700 -Wniosek z lat poprzednich pozostało około 65200 czekających z roku 2015 i wcześniej.

Jedynie smutnym było co Powiedział Mi Pani na odchodne .. Czy dotrwa w formie do Wyjazdu .
Że pracując tyle lat była dopiero 2 razy

Dziś w godzinach wczesno południowych Dzwonek ..Pani sąsiadka od sanatorium..Panie Darku a widzę ,że w dłoniach trzyma .. czekoladę ..Milki ( Dobrze wie ,żem ..Cukrzyk -ALE )
Panie Dareczku oj coraz milej ..Pan sprawdzi mój numer w tym komputerze.

Okazało się ,że w przeciągu dwóch miesięcy aktualny Numer to 112 8xx
czyli spadło około 10 000

A owa czekolada ..Była dla Janka Mojego wnuka ;) szkoda ,że nie dla mnie :cry:
Pietka 50+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

jacky6 pisze:

"górne drogi oddechowe - laryngologia"
Pietka 50+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

jacky6 pisze:

na dzień dzisiejszy : 56736 średnia tygodniowa w mojej kolejce to ok 1000-1500 osób więc w/g mojej matematyki wychodzą te święta :) ale co ? nawet jak by to nie wyszło to pomarzyć nie można ? :lol:
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Pietka 50+ pisze:
jacky6 pisze:

na dzień dzisiejszy : 56736 średnia tygodniowa w mojej kolejce to ok 1000-1500 osób więc w/g mojej matematyki wychodzą te święta :) ale co ? nawet jak by to nie wyszło to pomarzyć nie można ? :lol:
Oj tak pomarzyć można bo marzenia nie bolą i ponoć czasem się spełniają :)
ODPOWIEDZ