Wital Gołdap od 25.02.2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Lisa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 wrz 2016 22:47
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Re: Wital Gołdap od 25.02.2017

Post autor: Lisa »

Cześć, dzięki za informacje, ja się akurat ubiegałam o sanatorium z ZUS, ale to kręgosłup i chcę jak najwięcej aktywności:)Ja wolałabym jedynkę, żeby nie męczyć siebie i innych psychicznie.
MAnty
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 sty 2017 15:47
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: MAnty »

syl pisze:No właśnie , co człowiek to inne potrzeby :)
Moja współlokatorka wrocila i jestem zadowolona , choć bycie samej w pokoju ma również i swoje plusy.
Dziś jest akurat środek mojego turnusu i mam szczerze dość :/ uważam ze do sanatorium powinny wyjeżdżać osoby , które się o to ubiegają a nie na zasadzie przymusu , jak w przypadku wyjazdu z ZUS :(
Nie jestem w tym osądzie odosobniona.
Nadal podtrzymuje ze jest bardzo smaczne wyżywienie , szczególnie obiady
Kadra również jest miła i kulturalna , natomiast uważam ze dla osób z lękami odizolowanie od bliskich na 24 dni i zmuszanie to aktywności to nie trafiony pomysł
W tym tygodniu pogorszył się zasięg :( w pokoju jest bardzo słaby sygnał
Jaka sieć tel jest najlepsza w tamtych okolicach ?
syl
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 17 lut 2017 12:24

Post autor: syl »

Podobno najlepiej śmiga plus ale ja mam w Play i tez nie jest najgorzej tzn wyświetla się sieć Play i w nawiasie Plus Coś dziwnego ale tak tak tu jest.
Mam jeszcze parę uwag o sanatorium , niestety negatywnych , ale podzielę się z Wami po powrocie
To na szczęście już za tydzień !!!!
beti407
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2017 20:39
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: beti407 »

Cześć
Mam pytanie do Tych ,którzy jadą z ZUS.Jak długo czekaliście na skierowanie do sanatorium ? Mija już trzy tygodnie odkąd byłam na komisji lekarskiej , a jeszcze nic nie dostałam na piśmie.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Lisa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 wrz 2016 22:47
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Lisa »

syl pisze:Podobno najlepiej śmiga plus ale ja mam w Play i tez nie jest najgorzej tzn wyświetla się sieć Play i w nawiasie Plus Coś dziwnego ale tak tak tu jest.
Mam jeszcze parę uwag o sanatorium , niestety negatywnych , ale podzielę się z Wami po powrocie
To na szczęście już za tydzień !!!!
Cześć Syl, ale tajemniczo zabrzmiało, nie strasz nas, ale trudno, poczekamy, wytrwałości w ciągu ostatniego tygodnia:)
Awatar użytkownika
Iwona50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 kwie 2015 23:20
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Iwona50 »

Poczytałam , dzięki Syl. Jadę w najbliższą sobotę, zaczęłam już myśleć nawet o pakowaniu:) Czy szafy w pokojach są naprawdę takkie male ze ciuchy trzyma się w walizce? Czy pokoje 2 osobowe są wszystkie bez balkonu? Jak sprawa lazienek, nie strach do nich wejść, czy są w miarę cywilizowane? Z opisu wyzej wynika ze jak telefon przestawi sie ręcznie na plusa to można sie dodzwonic normalnie z budynku? Zyczę Ci milszego pobytu na koncówce
Awatar użytkownika
Iwona50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Iwona50 pisze:Poczytałam , dzięki Syl. Jadę w najbliższą sobotę, zaczęłam już myśleć nawet o pakowaniu:) Czy szafy w pokojach są naprawdę takkie male ze ciuchy trzyma się w walizce? Czy pokoje 2 osobowe są wszystkie bez balkonu? Jak sprawa lazienek, nie strach do nich wejść, czy są w miarę cywilizowane? Z opisu wyzej wynika ze jak telefon przestawi sie ręcznie na plusa to można sie dodzwonic normalnie z budynku? Zyczę Ci milszego pobytu na koncówce
Jeśli dasz radę napisz w trakcie, ponieważ jak wrócisz to ja juz tam będę. A chłonę wszelkie info
syl
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 17 lut 2017 12:24

Post autor: syl »

A wiec tak dziewczyny :
Szafy są małe ale przy dobrej organizacji można poukladac wszystkie ciuchy , z tego co wiem są tez pokoje 2 osobowe z balkonami , nasza łazienka jest czysta i sprzątana co 2 , 3 dni
Ręczniki są , ale proponuje wziąć własne
Pościel zmieniana w połowie turnusu
Więcej krytyki nie będę pisać bo mi jeszcze w wpisie do ZUS coś złośliwie dodadzą :/
Mogę tylko powiedzieć raz jeszcze : Zmuszanie osoby z zaburzeniami psychicznymi do 24 dniowego wyjazdu to kompletnie nie trafiony pomysł i jeśli ZUS myśli ze nas tu cudownie uzdrowi to jest w dużym błędzie. ......
I jeszcze jedna głupota : zajęcia i zabiegi kończymy w sobotę przed obiadem a musimy tu siedzieć do poniedziałku ....
Awatar użytkownika
Iwona50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

syl pisze:A wiec tak dziewczyny :
Szafy są małe ale przy dobrej organizacji można poukladac wszystkie ciuchy , z tego co wiem są tez pokoje 2 osobowe z balkonami , nasza łazienka jest czysta i sprzątana co 2 , 3 dni
Więcej krytyki nie będę pisać bo mi jeszcze w wpisie do ZUS coś złośliwie dodadzą :/
Mogę tylko powiedzieć raz jeszcze : Zmuszanie osoby z zaburzeniami psychicznymi do 24 dniowego wyjazdu to kompletnie nie trafiony pomysł i jeśli ZUS myśli ze nas tu cudownie uzdrowi to jest w dużym błędzie. ......
I jeszcze jedna głupota : zajęcia i zabiegi kończymy w sobotę przed obiadem a musimy tu siedzieć do poniedziałku ....
Dzięki wielkie:) to moze się spotkamy jeszcze tam, będę ok 11-12 w sobotę. Czy w budynku A kwaterują z NFZ czy tylko ZUS i czy tam sa te pokoje 2 osobowe z balkonami ?Mozesz napisac na priv klikajac ten dymek:)
iza_wawa
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 sty 2017 21:30
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: iza_wawa »

syl pisze:A wiec tak dziewczyny :
Dzieki za info, jade z ZUS w przyszly poniedziałek wiec wlasnie teraz przydaje się kazda informacja. Mam nadzieje, ze przezyje i jako, ze jade na układ ruchu, wróce zdrowsza. Syl, napisz jeszcze - rozumiem, ze nie ma czegoś takiego jak przepustki na sobota wieczór/niedziela...? Trzeba nocować w ośrodku nawet jeśli następnego dnia nie ma zajęć? Pozdr
ODPOWIEDZ