Wieniec Zdrój Jutrzenka 20.04.2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Re: Wieniec Zdrój Jutrzenka 20.04.2017

Post autor: jan19557 »

W Jutrzence na tańce za dużo nie liczcie. Odbywają się 2 czasem 3 w tygodniu po 2 góra 3 godziny w kawiarni obok wejścia na basen , wstęp za opłatą . Innych możliwości w Wieńcu nie ma a do Włocławka nie warto jechać szczególnie ZUS-owi bo po kolacji odbywały się pogadanki. Jak ktoś chce się pobawić to musi to robić intensywnie, bez odpoczynku. Powodzenia.
asienka198511
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2017 23:59
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: asienka198511 »

Ja nie jade po to zeby sie bawic i szalec,tylko zeby mi pomogli choc troche doprowadzic mnie do normalnego funkcjonowania i tak tanczyc nie moge i nie bede mogla zalecenia od lekarza,taki juz moj los na imprezę nigdy nie pojde tzn.pojde ale tanczyc mi nie wolno ;)
Daro12
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 05 mar 2017 11:44
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Daro12 »

z opisów innych kuracjuszy wygląda to następująco -
Zus nie dba o zdrowie tylko daje w kość aby odechciało się więcej chorować
Zus choruj i kasy nie wołaj
Zus i NFZ grabią tylko do siebie
robbo44
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 paź 2016 20:11

Post autor: robbo44 »

Ja jade pierwszy raz do sanatorium to troche takie przeżycie bo nie wiadomo co i jak. Generalnie to zależy mi na basenie by można było z niego do woli korzystać np wieczorami po zabiegach.Tańce tez odpadają bo "schorzenia narządów ruchu "
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Robbo, z basenu będziesz mógł do woli korzystać , kupujesz karnet i pławisz się w wodach , sauna jest w cenie .
Na tańce także warto iść .

Dobrego pobytu
asienka198511
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2017 23:59
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: asienka198511 »

Robbo44 witaj w klubie tez mam schorzenie z narzadem ruchu i tak samo jak ty tanczyc nie moge,nie jestes sam! ;)
robbo44
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

No to super :)
zibas
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 12 sty 2017 19:56
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: zibas »

Panie janie :) informacje masz zdziebko przestarzałe :)
Ja z tej dziury wróciłem 11 marca :) tzw balety odbywają się codziennie oprócz poniedziałku w PUB ie w piwnicy, jedynie w soboty jest impreza pod arkadami :) i ew występy ew artystów.
Teraz jest post więc z liczebnością chętnych jest rożnie :)

No i mam nadzieję że nigdy tam już nie trafię :)
robbo44
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Zibas a możesz coś więcej napisac? Czemu taka negatywna opinia?
zibas
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 12 sty 2017 19:56
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: zibas »

robbo44 pisze:Zibas a możesz coś więcej napisac? Czemu taka negatywna opinia?
No nie jest tak do końca negatywna opinia :)
Najbardziej co mnie denerwowało to że gdy przychodziłem głównie na obiad to kolejki, jak już sie dostało ten talerz to trzeba było znaleźć miejsce wolne, czyste.
Wolne znaczy wolne od użytych naczyń :) plagą były stoły zawalone naczyniami po poprzednich spożywających :(
Kilka skarg do managera poskutkowało zatrudnieniem kilka dziewczyn, a mimo to sytuacja nie uległa znacznemu poprawieniu.
Ktoś powie że tam jest ok 900 kuracjuszy i ciężko z utrzymaniem porządku, ale jeśli taki moloch decyduje się na uzdrowisko to trzeba myśleć o odpowiednim stanie personelu prawda? :)
Na każdym kroku jest marudzenie że ZUS I NFZ płaci marne pieniądze za nas, tylko że gdyby nie ZUS i NFZ to ten ośrodek długo by nie pociągnął :)
Przesadyzm z marmurami na każdym kroku, jadalnia jest kwintesencją niedoróbek :) po każdych opadach w jadalni są ustawione pojemniki, miski na przeciekającą z dachu wodę. Sami zobaczycie :)
Standard pokojów jest b dobry, ale sprzątanie daje wiele do życzenia :( do oceny każdego z osobna :)
ODPOWIEDZ