Pokój 1, 2 czy 3 osobowy?

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
MaryKate
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 gru 2014 13:40
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 9 razy

Re: Pokój 1, 2 czy 3 osobowy?

Post autor: MaryKate »

Ja już mieszkałam nawet w czwórce przeżyłam bo nie było innego wyjścia byłam na szpitalu sanatoryjnym i podobno nie było jedynek dla takich kuracjuszy , ale są równi i równiejsi bo była też zakonnica i ona miała jedynkę była też na to samo schorzenie i mówiła że bez problemu zarezerwowała sobie pokój. Byłam też i dwójce , moją współlokatorką była pani która paliła , chrapała i przeklinała , nie znazłyśmy wspólnego wspólnego języka ale poza pokojem są inne osoby które można poznać i spędzać czas z koleżanką z innego pokoju utrzymuję do dziś dzisiaj kontakt . Wniosek z tego taki że oczywiście najlepsza jest jedynka a inne pokoje to kwestia szczęścia na kogo trafimy . :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

kris88 pisze:Wydaje mi się że jesteś trochę przewrażliwiona. Owszem masz rację, zarazki, bakterie itp. ale tak myśląc to człowiek nie powinien wychodzić z domu. Będąc w sanatorium nasze łóżka było oddalone o ponad metr i nie czułem jakiegoś dyskomfortu, ale ja byłem w wojsku ;)

Jedziesz autobusem gdzie jest sporo ludzi na niewielkiej zamkniętej powierzchni i niektórzy kaszlają, kichają, nie mówiąc już o zapachach, idziesz do supermarketu i bierzesz wózek który był "macany" przez setki różnych w tym chorych ludzi. Takich przykładów można mnożyć.
Teraz wiem dlaczego mój współspacz codziennie się odkażał, po prostu bał się czym zarazić, a ja głupi myślałem że nadużywa :lol:
Z pełnym szacunkiem dla Ciebie oszczędż sobie komentarzy dot mojej osoby.
Jeśli masz inne zdanie wyraż je po prostu ,Kultura wymaga, by nie oceniać piszacych tutaj ,lecz wyrażać swoją opinię w danym temacie .
Mnie nie obchodzi Twój brak wrążliwości.
Biorę poprawkę jednak ,że obycia forumowego trzeba się nauczyć .Klawiatura nie wystarczy.
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lut 2017 13:17
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: MarkStan »

GIENIA pisze:
MarkStan pisze:
... wierzę, że są pojedyncze przypadki szukania ciszy podczas kuracji w sanatorium w jedynkach. Podkreślam, pojedyncze przypadki.
<..........................> to średnia ocena "jedynkowiczów" może wypaść zupełnie inaczej. :D :lol: I raczej nie rozwijajmy tego tematu :? :shock:
Też spotkałam sie w sanatorium z opinią , którą Ty przedstawiasz i określasz ..."oko" .... nie popieram tej opinii ... chociaż byłam w sanatorium już kilka razy .... i uwierz Mark ... jeśli komuś potrzebne to "oko" , nie potrzebuje jedynki . To Ty masz widocznie za mały staz , skoro o tym nie wiesz ;)
Ja - przeciwniczka moich pobytów jedynkowych , na najbliższym turnusie , taki pokój będę miała .... nie dla "oka " , ani nie dla czytania książki w samotności , tylko , taki mam w tym momencie kaprys .... spróbuję jak to żyje się w jedynce :roll:
Nie oceniaj ludzi , których zupełnie nie znasz , bo czasami jest to wielce krzywdzące :idea:
Do GIENI:
Słabe argumenty.Nie zgadzam się z twoim wywodem ale... z racją jest jak z 4 literami.Ten ją ma, kto na niej siedzi.
Ja jadę do dwójki.Jeśli dostanę? :lol:
Serdecznie pozdrawiam :?
forumowicz

Kruszynko2 a po co te nerwy i dogryzanie ? Przepraszam że się odezwałem, więcej to się nie powtórzy.
forumowicz

kris88 pisze:Kruszynko2 a po co te nerwy i dogryzanie ? Przepraszam że się odezwałem, więcej to się nie powtórzy.
To nie ja zaczełam ;) :)
Awatar użytkownika
chorowitks
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 gru 2011 11:16

Post autor: chorowitks »

Ja ostatnio miałem współlokatora, który włączał tv najgłośniej jak to było możliwe, ponieważ miał problem ze słuchem. A ja pracuję w szkole i potrzebowałem się wyciszyć - uciekałem zatem z pokoju bo nie dawałem rady.... i nie mogłem doczekać się kiedy w końcu minie te 21 dni. Pozdrawiam forumowiczów, którym przytrafiło się coś podobnego :)
forumowicz

Witam :)
Po kilku pobytach w tym trzy razy w czwórce ,parę razy w dwójce ,teraz zdecydowanie tylko jedynka :!: i tylko prywatnie ,bez czekania na los szczęścia co do terminu i miejscowości .Plus dla mnie taki że mogę pojechać dwa razy w roku ,co prawda na krócej ,ale z pełnym zadowoleniem :)
I mały przykład z ostatniego wieloosobowego pobytu .Byłem pierwszy ,więc przynajmniej miałem możliwość wyboru łóżka .Wchodzi pierwszy kuracjusz ,taszczy dwie walizki ,wita się ,otwiera jedną z nich i pierwsze pytanie -napijesz się -prezentując przekrój przeciętnego sklepu monopolowego .Jest trzeci dzień godzina 22.30 wchodzą inni koledzy wyżej zaprezentowanego ,oczywiście z innego pokoju ,na stolik trafia literek i .....spokój trafił szlag :evil:
Pozostali dwaj Panowie z mojego pokoju również patrzą z niedowierzaniem ,ale są również tolerancyjni więc dajemy na przeczekanie .Następny wieczór wygląda identycznie ,tutaj jednak w miarę grzecznie nasi goście zostają wyrzuceni z pokoju .Do końca turnusu jest w miarę spokojnie ,jednak mając łóżko obok naszego delikwenta ,budząc się rano, najpierw rzucają się w oczy porozrzucane ciuchy ,skarpetki i zaczyna docierać ten "cudowny "wczorajszy aromat ;)
NIGDY WIĘCEJ POKOI WIELOOSOBOWYCH :!:
Życzę udanych pobytów i pokoi oraz współlokatorów z którymi będziecie mogli miło i przyjemnie spędzić ten okres wypoczynku i rehabilitacji .
Pozdrawiam :) :kwiat:
Ewela01
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 lut 2017 19:09
Oddział NFZ: Lubuski

Post autor: Ewela01 »

Po Waszych wypowiedziach bede glupia i do ostatniego dnia przed wyjazdem nie bede wiedziala czy brac jedynke czy dwojke :D :D :D
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 254 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Bierz dwójkę ... ryzyko popłaca :D